FemtoLASIK Dioptriacsökkentés

A FemtoLASIK műtét a Dr. Holhoș hálózatban elérhető refraktív műtétek sorába tartozik, és a lézeres műtétek 2. generációjába tartozik.

Melyek a FemtoLASIK különleges előnyei?

A LASIK 1993 óta a legfejlettebb és legszélesebb körben alkalmazott ametropia-korrekciós módszer. A mikrosebészeti metszési technika és az excimer lézerrel történő szövetelpárolgás kombinációja különösen gyors és pontos eredményt hoz:

 • A lézeres kezelés csak néhány percet vesz igénybe.
 • A kezelés teljes mértékben igazodik minden szem egyediségéhez.
 • A FemtoLASIK nagy pontosságot és biztonságot nyújt.
 • Széles választék az ametrópia korrekciójához.

Honnan tudhatja, hogy FemtoLASIK lézeres műtétre van szüksége?

A FemtoLASIK-műtétre való alkalmasság feltétele, hogy Önnél olyan fénytörési hiba álljon fenn, mint a rövidlátás, a távollátás vagy az asztigmatizmus. A szakorvosi konzultációt és vizsgálatokat követően orvosa fogja javasolni az Ön számára legmegfelelőbb műtéti lehetőséget. A FemtoLASIK általában a távollátó betegek számára alkalmas, de a rövidlátás vagy az asztigmatizmus is korrigálható vele.

A LASIK általánosságban korrigálhatja:

 • -11 dioptria rövidlátás esetén,
 • +5 dioptria távollátás esetén,
 • 5 dioptria asztigmatizmus esetén.

Ahhoz, hogy a FemtoLASIK műtétet ajánljuk Önnek, a következőket kell figyelembe vennie:

 1.  Ön elmúlt 18 éves, és a dioptriája stabil – Még ha elmúlt is 18 éves, a látása folyamatosan változhat. A stabil dioptriák elengedhetetlenek, ha azt szeretné, hogy a FemtoLASIK műtét a lehető leghatékonyabb legyen. Javasoljuk, hogy a FemtoLASIK műtét előtt egy-két évig stabil dioptriákkal rendelkezzen.
 2. Ön általános egészségi állapota jó – Általános egészségi állapota hatással lehet arra, hogy elvégezhető-e Önnél a FemtoLASIK műtét. Ha cukorbetegségben vagy bizonyos autoimmun betegségekben szenved, előfordulhat, hogy nem ajánlott a műtét. Ha olyan betegségekben szenved, mint a szürkehályog vagy a zöldhályog, a FemtoLASIK műtét elvégzése nem ajánlott.
 3. Száraz szem szindróma – A LASIK utáni felépülés nehéz lehet, ha Ön száraz szem szindrómában szenved, vagy a kórtörténetében már előfordult száraz szem. Ha azonban hajlamos a szemszárazságra, akkor is dönthet a LASIK mellett. A LASIK előtti szűrővizsgálat része a száraz szem szűrése is. Ha hajlamos a szemszárazságra, kezelőorvosa javasolhatja a szemszárazság kezelésének módját, így a FemtoLASIK műtétet akkor végezheti el, ha a tünetei megfelelő ellenőrzés alatt tarthatók. Ez lehet olyan egyszerű, mint a műkönnyek használata és táplálékkiegészítők szedése.
 4. A szaruhártya vastagsága – Nagyon fontos tényező abban, hogy a FemtoLASIK előnyeit élvezhesse, a szaruhártya vastagsága. Ha a szaruhártya nem elég vastag, a sebész nem tudja biztonságosan elkészíteni a szaruhártya lebenyt.

E tényezők miatt mindig az a legjobb, ha egy előzetes konzultáció során állapítják meg, hogy Ön alávetheti-e magát a LASIK-műtétnek vagy sem. Az eljárás minden részletét alaposan elmagyarázzák. Őszinte és részletes tájékoztatást kap minden felmerülő kérdésére. Biztos lehet benne, hogy szakszerű és reális véleményt kap a várható eredményekről.

Mit jelent a FemtoLASIK műtét?

A LASIK (lézerrel segített in situ keratomileusis) a világ egyik legnépszerűbb és legjobban választott szemészeti eljárásává vált.

A legfontosabb különbség más eljárásokkal szemben az, hogy a szem felszíni rétegének eltávolítása helyett egy ultravékony, csuklós lebeny jön létre, hogy a lézeres kezelés elvégezhető legyen, majd a lebenyt egyszerűen a helyére ültetik (bezárják), és a lebenyt visszahelyezik eredeti helyzetébe. A felépülési idő ezért nagyon rövid – a LASIK-páciensek túlnyomó többsége a beavatkozást követő 24-72 órán belül visszatérhet a munkába.

1. lépés A nagy pontosságú femtosecundumos lézer egy vékony lebenyt (flap) készít a szaruhártyából.

2. lépés – A lebeny óvatos felemelésével a belső szaruhártya-szövetet feltárjuk a korrekcióhoz.

Lépés 3- A szaruhártya szövetét most az excimer lézerrel alakítjuk vagy korrigáljuk.

Lépés 4- A lebeny visszakerül eredeti helyzetébe, a műtét után azonnal visszaszívódik, és néhány napon belül ismét stabilan kapcsolódik az alsó szövethez.

Ezen a videón látható, hogyan végzik el a Lasik-műtétet:

Mire számíthat a FemtoLASIK műtét után?

Közvetlenül a LASIK-műtét után a szemében enyhe kellemetlen érzés (enyhe égés, viszketés vagy az érzés, hogy valami van benne), bizonyos esetekben enyhe fájdalom jelentkezhet, és orvosa javasolhatja, hogy szedjen fájdalomcsillapítót. Mindkét szeme könnyezhet, és a látás kissé homályossá válhat.

Kerülje a szem dörzsölését! Ez elmozdíthatja a lebenyt, ami további kezelést igényel. Ezen kívül előfordulhat, hogy fényérzékenységet érez, káprázást, csillagokat vagy glóriát lát a fények körül, vagy a szemfehérje vörösnek vagy véresnek tűnhet. Ezeknek a tüneteknek a műtétet követő első napokban jelentősen javulniuk kell.

Az első szemészeti ellenőrzésre a műtétet követő első 24 órán belül kerül sor, majd legalább az első hat hónapban rendszeres időközönként célszerű elvégeztetni. A műtét utáni első vizit alkalmával orvosa eltávolítja a szem kötését, megvizsgálja látását és megvizsgálja szemét. Kezelőorvosa egy vagy többféle szemcseppet adhat otthonra a fertőzés és/vagy a gyulladás megelőzésére. Azt is javasolhatja, hogy használjon műkönnyet a szemének síkosítására. Ne viseljen újra kontaktlencsét a műtött szemén, még akkor sem, ha látása homályos.

A műtétet követő első néhány hónapban látása ingadozhat. A műtét után három-hat hónapig is eltarthat, amíg látása stabilizálódik.

A káprázás, a homályos látás, az éjszakai vezetési nehézségek és más látási tünetek a stabilizálódási időszak alatt is fennállhatnak. Ha további korrekcióra vagy javulásra van szükség, az újbóli műtét előtt meg kell várnia, amíg a két egymást követő, legalább 3 hónapos különbséggel végzett ellenőrzés során a szemmérések egységesek lesznek.

Azonnal hívja szemészorvosát, ha a műtét után bármikor új, szokatlan vagy súlyosbodó tüneteket tapasztal. Az ilyen tünetek olyan problémát jelezhetnek, amely, ha nem kezelik elég korán, súlyos következményekkel járhat.

Mit javasol a szakorvos a FemtoLASIK műtét után?

Néhány műtét utáni javaslat a következő:

 • A szemet két héten keresztül IRIDIUM steril nedves törlőkendővel tisztítják.
 • A haj mosása legalább két hétig úgy történik, mint a fodrásznál, ügyelve arra, hogy a sampon ne kerüljön a szembe.
 • A szemcseppek alkalmazása előtt mosson és fertőtlenítsen kezet.
 • UV-védelemmel ellátott napszemüveg ajánlott.
 • Kerülje a sporttevékenységeket, a fizikai megerőltetést (két hét), a vízzel vagy más, az előírtaktól eltérő anyagokkal való szemkontaktust, a porban gazdag területeket (egy hónap), a szem dörzsölését (egy hónap), a szem körüli sminket vagy más kozmetikumokat (egy hónap), az uszodát, szaunát, jakuzzit, termálfürdőt (egy hónap).
 • Egyáltalán ne dörzsölje a szemét, csak óvatosan nyomogassa a szem alatt.
 • A műtétet követő napon visszatérhet a munkájához és a szokásos napi rutinjához.

Hivatkozások: Mayo Clinic, WedMD.

Dr. Teodor Holhos, szemészsebész által orvosilag felülvizsgált szöveg
Írta Dr. Holhos csapata
Műtétek

A SMILE PRO a SMILE műveletek második generációja. A RelEx SMILE sikere után a Zeiss kifejlesztette a technológia következő szintjét.

A RelEx SMILE lézeres műtét a legmodernebb dioptriacsökkentő technika, amely a Carl Zeiss Meditec VisuMax femtolézerrel végezhető.

A FemtoLASIK műtét a Dr. Holhoș hálózatban elérhető refraktív műtétek sorába tartozik, és a lézeres műtétek 2. generációjába tartozik.

Az Excimer lézeres dioptriacsökkentő műtét azoknak szól, akik szeretnének megszabadulni a szemüvegtől, és akiknél rövidlátást, asztigmatizmust, rövidlátást és rövidlátó asztigmatizmust, távollátást diagnosztizáltak.

A presbyopia az életkorral összefüggő rendellenesség, amely megnehezíti a közeli tárgyak látását.

A nagy dioptriák (rövidlátás, távollátás, asztigmatizmus vagy presbyopia) műlencseimplantátummal korrigálhatók. Az eljárás hasonló a szürkehályogműtéthez, azzal a különbséggel, hogy ebben az esetben a lencsét a szürkehályog megjelenése előtt cserélik ki.

A szürkehályogban szenvedő emberek számára a műlencseimplantációs műtét (szürkehályog műtét) az egyetlen kezelési módszer. Tudja meg, mivel jár a műtét és melyek a beavatkozás következményei.

A szem egy nagyon összetett szerv, alkotóelemei egészként működnek a látásunk biztosítása érdekében. A szemgolyó közepén üvegtesti folyadék található, egy átlátszó gél, amely megőrzi a szemgolyó gömb alakú formáját.

Az üvegtest a szemgolyó közepén, a lencse és a retina között helyezkedik el, és „gélszerű” megjelenésű. Az egészséges üvegtest teljesen átlátszó, így a fény gond nélkül eljut a retinára, ezáltal biztosítva a tiszta látást.

A retinamembránok az üvegtest hátsó része és a retina központi területe, a makula közötti határfelület megbetegedései; jellemzőjük, hogy ezen a területen egy áttetsző „lap” jelenik meg, amely húzza és összehajtja a makulát, így befolyásolja a retinasejteket és specifikus tüneteket okoz.

A glaukóma krónikus, kétoldali szembetegség, amelyet a látóideg rostjainak fokozatos pusztulása jellemez, amely ideg felelős a szemből az agyba történő információátvitelért. Tudjon meg többet a glaukómaműtétről.

A pterygium a degenerált bulbáris kötőhártya (a szemgolyó feletti átlátszó lemez) háromszög alakú nyúlványa a szaruhártya szélén.

A Cross-linking műtét a keratoconusban, azaz a szaruhártya deformációjában szenvedő betegeknél alkalmazott eljárás.

LÁSD Összes
EGYEZTESSEN IDŐPONTOT

Időpontot gyorsan foglalhat a jobb oldali űrlap segítségével, vagy telefonon keresztül. A recepción dolgozó kollégáink szívesen tájékoztatják Önt a szabad időpontokról és a szükséges információkról. Az űrlap kitöltése nem időpont egyeztetés vagy időpont megerősítés, hanem időpontigénylés. Csapatunk felveszi Önnel a kapcsolatot, hogy ellenőrizze az orvosok elérhetőségét és időpontot egyeztessen.

A rendelők és klinikákelhelyezkedése

Tájékoztató a Dr. Holhos szemészeti szakrendelő hálózatban végzett konzultációról

A Dr. Holhos szemészeti szakrendelő hálózat fenntartja a jogot, hogy előzetes fizetést kérjen (átutalással vagy készpénzzel a hálózat klinikáinak recepcióján) azoktól a betegektől, akik:

– Két egymást követő időpontot lemondanak a klinikáinkon

vagy

– két egymást követő alkalommal nem jelennek meg az egyeztetett időpontokon klinikánkon.

Megértésüket köszönjük!


  Szeretne megválni a szemüvegétől?
  Fénytörési rendellenesség
  Amennyiben vizsgálatai nem javasolják a SMILE Pro műtétet, beleegyezik, hogy a kínálatunkból - PRK, FemtoLASIK, SMILE, Presbyond, multifokális műlencseimplantátum -
  egy másik műtétet javasoljunk?
  Szenved-e egyéb szembetegségben? Diabéteszes retinopátia, glaukóma, nystagmus (szemtekerezgés), amblyopia (lusta szem), stb?

  Szenved-e krónikus betegségekben - magas vérnyomás, cukorbetegség stb.