Dioptriacsökkentés műlencseimplantátummal

A nagy dioptriák (rövidlátás, távollátás, asztigmatizmus vagy presbyopia) műlencseimplantátummal korrigálhatók. Az eljárás hasonló a szürkehályogműtéthez, azzal a különbséggel, hogy ebben az esetben a lencsét a szürkehályog megjelenése előtt cserélik ki.

Honnan tudhatja, hogy műlencseimplantátumos dioptriacsökkentésre van szüksége?

A refraktív lencsepótló műtétet általában a súlyos presbyopiás (40-50 év felettiek) vagy nagyon nagyfokú távollátásban szenvedőknek ajánlják, akik számára a LASIK, PRK műtétek általában nem alkalmasak. Ha Ön presbyopiás és közepesen súlyos vagy súlyos távollátó, a dioptriacsökkentés műlencseimplantációval lehet az egyetlen járható út a tiszta látás és a minimális szemüvegfüggőség érdekében a refraktív műtét után. Presbyopia esetén a Presbyond Laser Blended Vision refraktív műtét lehetőségét is kínáljuk, amely 40 év felettieknek szól.

Legalább 21 évesnek kell lennie, és az elmúlt hat hónap során nem tapasztalhatott jelentős látásváltozást. Ezenkívül a kórtörténetében nem szerepelhet szembetegség. Az eljárás leginkább a 40 év feletti páciensek számára alkalmas. A LASIK-kal szemben előnyben részesítik a súlyos fénytörési hibák kezelésénél és a szaruhártya-rendellenességben szenvedő betegeknél.

Mivel jár a műlencseimplantátumos dioptriacsökkentés ?

A lencsepótló műtét általában szemenként körülbelül 5 percet vesz igénybe, és ambulánsan történik. Minden szemet külön-külön operálnak, általában körülbelül egy hét különbséggel.

A műtét során érzéstelenítő cseppeket használnak, nincs kellemetlen érzés, és a legtöbb ember a műtét után azonnali látásjavulásról számol be.

Miután a szemet helyi érzéstelenítővel teljesen elzsibbasztották, a természetes lencsét egy fakoemulzifikációnak nevezett technikával eltávolítják, és egy kis bemetszésen keresztül óvatosan kiszívják. Ezután az új intraokuláris lencsét összehajtják és ugyanezen a mikrometszésen keresztül behelyezik. Ezután kibontják és a természetes lencsét eredetileg körülvevő „kapszulazsákba” helyezik. A bemetszés „öngyógyító”, és általában nem igényel öltéseket – gyorsan gyógyul és sokkal kényelmesebb felépülést biztosít.

A műlencse nem érezhető a szemben, és nem látható, mivel a szem belsejében van.

Az intraokuláris műlencse a természetes lencse tartós helyettesítője, és úgy tervezték, hogy élete végéig kitartson.

Mire számíthat a lencseimplantátummal végzett dioptriacsökkentő műtét után?

Az azonnali gyógyulási idő általában egy-két nap, de minden ember más és más, és a gyógyulás a szem egészségi állapotától és a műtét nehézségétől függ. A mindennapi tevékenységeket körülbelül egy hét után lehet folytatni, de a végleges alkalmazkodás az egyes páciensektől és a beültetett lencse típusától függően néhány héttől akár több hónapig is eltarthat. A szem gyógyulása során olyan látászavarokat észlelhet, mint a homályos látás, a fénycsóvák és káprázás, vagy „karcos” érzés.

A műtétet követő egy héten belül – az orvos utasításaitól függően – újra munkába állhat és újra vezethet.

Mit javasol a szakorvos a műlencseimplantátummal végzett dioptriacsökkentő műtét után?

 • A műtét utáni első napon, valamint a műtét után 45 nappal a háziorvostól kapott beutalóval vissza kell jönnie ellenőrzésre.
 • Az orvos által javasolt kezelést 45 napig kell alkalmazni.
 • Ajánlatos nem nyomni a szemet, kerülni a szemkörnyék traumáját. Ne dörzsölje a szemét – Ez rendkívül fontos, különösen a műtétet követő első 7 napban.
 • Alkalmazza a cseppeket az előírásnak megfelelően – A műtét utáni felépülés részeként egy sor szemcseppet fog kapni. Nagyon fontos, hogy a cseppeket az orvos által javasolt módon alkalmazza. Gyakran és alaposan mosson kezet, és tartsa távol az arcától. Ez különösen fontos a szemcseppek alkalmazása előtt.
 • Ajánlatos távol tartani magát a portól vagy a huzattól. Szemét védheti akár dioptria nélküli orvosi napszemüveggel vagy fotokróm (heliomatikus) lencsével.
 • Szemüveg nélkül vagy szükség esetén régi szemüvegével is nézhet tévét.
 • A 45. napi ellenőrzésig a régi szemüvegével olvashat.
 • A műtét utáni első naptól kezdve zuhanyozhat.
 • Ajánlott, hogy minden antibiotikumos kezelés előtt sóoldattal vagy forralt és lehűtött vízzel mossa ki a szemét.
 • A sampon szemmel való érintkezésének elkerülése érdekében az első 2-3 napban ajánlott úgy mosnia a fejét, ahogyan azt a fodrász teszi.
 • Javasoljuk, hogy az első két hétben ne használjon sminktermékeket a szemére (szempillaspirál, szemceruza, szemhéjfesték).
 • Ajánlott 1 hónapig a nagyobb súlyok emelését mellőzni. 
Dr. Teodor Holhos, szemészsebész által orvosilag felülvizsgált szöveg
Írta Dr. Holhos csapata
Műtétek

A SMILE PRO a SMILE műveletek második generációja. A RelEx SMILE sikere után a Zeiss kifejlesztette a technológia következő szintjét.

A RelEx SMILE lézeres műtét a legmodernebb dioptriacsökkentő technika, amely a Carl Zeiss Meditec VisuMax femtolézerrel végezhető.

A FemtoLASIK műtét a Dr. Holhoș hálózatban elérhető refraktív műtétek sorába tartozik, és a lézeres műtétek 2. generációjába tartozik.

Az Excimer lézeres dioptriacsökkentő műtét azoknak szól, akik szeretnének megszabadulni a szemüvegtől, és akiknél rövidlátást, asztigmatizmust, rövidlátást és rövidlátó asztigmatizmust, távollátást diagnosztizáltak.

A presbyopia az életkorral összefüggő rendellenesség, amely megnehezíti a közeli tárgyak látását.

A nagy dioptriák (rövidlátás, távollátás, asztigmatizmus vagy presbyopia) műlencseimplantátummal korrigálhatók. Az eljárás hasonló a szürkehályogműtéthez, azzal a különbséggel, hogy ebben az esetben a lencsét a szürkehályog megjelenése előtt cserélik ki.

A szürkehályogban szenvedő emberek számára a műlencseimplantációs műtét (szürkehályog műtét) az egyetlen kezelési módszer. Tudja meg, mivel jár a műtét és melyek a beavatkozás következményei.

A szem egy nagyon összetett szerv, alkotóelemei egészként működnek a látásunk biztosítása érdekében. A szemgolyó közepén üvegtesti folyadék található, egy átlátszó gél, amely megőrzi a szemgolyó gömb alakú formáját.

Az üvegtest a szemgolyó közepén, a lencse és a retina között helyezkedik el, és „gélszerű” megjelenésű. Az egészséges üvegtest teljesen átlátszó, így a fény gond nélkül eljut a retinára, ezáltal biztosítva a tiszta látást.

A retinamembránok az üvegtest hátsó része és a retina központi területe, a makula közötti határfelület megbetegedései; jellemzőjük, hogy ezen a területen egy áttetsző „lap” jelenik meg, amely húzza és összehajtja a makulát, így befolyásolja a retinasejteket és specifikus tüneteket okoz.

A glaukóma krónikus, kétoldali szembetegség, amelyet a látóideg rostjainak fokozatos pusztulása jellemez, amely ideg felelős a szemből az agyba történő információátvitelért. Tudjon meg többet a glaukómaműtétről.

A pterygium a degenerált bulbáris kötőhártya (a szemgolyó feletti átlátszó lemez) háromszög alakú nyúlványa a szaruhártya szélén.

A Cross-linking műtét a keratoconusban, azaz a szaruhártya deformációjában szenvedő betegeknél alkalmazott eljárás.

LÁSD Összes
EGYEZTESSEN IDŐPONTOT

Időpontot gyorsan foglalhat a jobb oldali űrlap segítségével, vagy telefonon keresztül. A recepción dolgozó kollégáink szívesen tájékoztatják Önt a szabad időpontokról és a szükséges információkról. Az űrlap kitöltése nem időpont egyeztetés vagy időpont megerősítés, hanem időpontigénylés. Csapatunk felveszi Önnel a kapcsolatot, hogy ellenőrizze az orvosok elérhetőségét és időpontot egyeztessen.

A rendelők és klinikákelhelyezkedése

Tájékoztató a Dr. Holhos szemészeti szakrendelő hálózatban végzett konzultációról

A Dr. Holhos szemészeti szakrendelő hálózat fenntartja a jogot, hogy előzetes fizetést kérjen (átutalással vagy készpénzzel a hálózat klinikáinak recepcióján) azoktól a betegektől, akik:

– Két egymást követő időpontot lemondanak a klinikáinkon

vagy

– két egymást követő alkalommal nem jelennek meg az egyeztetett időpontokon klinikánkon.

Megértésüket köszönjük!


  Szeretne megválni a szemüvegétől?
  Fénytörési rendellenesség
  Amennyiben vizsgálatai nem javasolják a SMILE Pro műtétet, beleegyezik, hogy a kínálatunkból - PRK, FemtoLASIK, SMILE, Presbyond, multifokális műlencseimplantátum -
  egy másik műtétet javasoljunk?
  Szenved-e egyéb szembetegségben? Diabéteszes retinopátia, glaukóma, nystagmus (szemtekerezgés), amblyopia (lusta szem), stb?

  Szenved-e krónikus betegségekben - magas vérnyomás, cukorbetegség stb.