Gyerekszemészet

A gyermekek szemészeti problémáinak felismerése az első lépés azok megoldása felé.

Mi a Plusoptix technológia a gyermekszemészetben?

A Plusoptix a legfejlettebb látásvizsgálati technológia gyermekek számára, amelyet az azonos nevű német cég fejlesztett ki. A Plusoptix egy binokuláris autorefraktométer, amely lehetővé teszi a gyermekek refraktív hibáinak korai felismerését 6 hónapos kortól.

Az esetleges refraktív hibák korai felismerése megakadályozza azok kifejlődését, és megelőzi az amblyopiát (lusta szem) is.

A Plusoptix konzultáció előnyei a gyermekszemészetben:

 • Érintésmentes és nem invazív, a gyermeknek csak a készülékre kell néznie.
 • Ez egy komplex szemészeti vizsgálat: látásélességvizsgálat + refrakciómérés.
 • Nem igényel cseppeket a pupillatágításhoz
 • Nem igényel érzéstelenítést
 • Nagyon kevés időt vesz igénybe (néhány ezredmásodperc).
 • Lehetővé teszi mindkét szem egyidejű vizsgálatát kb. 1 m távolságból
 • Pontos értékeket szolgáltat a dioptriákra, a szaruhártya reflexre, a pupilla átmérőjére és az üvegtest rendellenességeire vonatkozóan.

 

Mit foglal magában egy teljes körű gyermekszemészeti vizsgálat?

A teljes körű vizsgálat magában foglalja a Plusoptix kezdeti szűrését követő szemészeti szakkonzultációt, amennyiben az további vizsgálatot igénylő problémákat állapított meg. A vizsgálatot a szakorvos végzi a szülő jelenlétében vagy segítségével, ha a gyermek fiatal vagy nem együttműködő. A vizsgálatot pupillatágító cseppekkel végzik a lehetséges rendellenességek pontos diagnosztizálása érdekében.

 

VTS szűrés az amblyopia ("lusta szem") korrekciója céljából

A Vision Therapy System (VTS) a legfejlettebb számítógépes optometriai eszköz, amely az amblyopiás gyermekek látásának helyreállítására szolgál. A gyakorlatok videojátékok formájában zajlanak, pusztán azért, hogy a kicsik számára szórakoztatóak legyenek. A VTS technológiája alapvetően arra „kényszeríti” az érintett szemet, hogy bizonyos gyakorlatokat végezzen a látás helyreállítása érdekében. Az eredmények nagyon jók, a 3-7 éveseknél akár 100%-os eredményt is elérnek. Ezen életkor után a kezelés hatékonysága csökken, ezért nagyon fontos, hogy az amblyopiát minél korábban felismerjék, és a kezelést minél hamarabb megkezdjék. Több kezelésre van szükség, amelyek egyenként 10-20 percig tartanak, az állapottól és a gyermek állapotától függően. Meg kell jegyezni, hogy az amblyopia egy nem műthető rendellenesség, amely kezeletlenül maradva a látás tartós, hosszú távú károsodásához vezethet.

 

Dr. Teodor Holhos, szemészsebész által orvosilag felülvizsgált szöveg
Írta Dr. Holhos csapata
EGYEZTESSEN IDŐPONTOT

Időpontot gyorsan foglalhat a jobb oldali űrlap segítségével, vagy telefonon keresztül. A recepción dolgozó kollégáink szívesen tájékoztatják Önt a szabad időpontokról és a szükséges információkról. Az űrlap kitöltése nem időpont egyeztetés vagy időpont megerősítés, hanem időpontigénylés. Csapatunk felveszi Önnel a kapcsolatot, hogy ellenőrizze az orvosok elérhetőségét és időpontot egyeztessen.

A rendelők és klinikákelhelyezkedése

Betegtájékoztató a konzultációra/műtétre történő időpont-egyeztetéshez

Az a páciens, aki a konzultációra/műtétre szóló időpontot egyszer, legalább egy nappal az időpont előtt lemondja, ugyanolyan feltételek mellett jogosult egy második időpontra.
Ha a páciens a második alkalommal is lemondja a konzultáció és/vagy műtét időpontját, új időpontot csak akkor kap, ha elfogadja az előzetes fizetést (fizetési megbízással vagy készpénzzel a recepción) úgy a konzultációra, mint a műtétre vonatkozóan.
Az a beteg, aki nem jelenik meg a konzultáción/műtéten, nem mondja le az időpontot, és nem válaszol a hívásokra, csak akkor kérhet második időpontot, ha a konzultációért/műtétért előre fizet.
A Prk/Femtolasik/Smile Pro retina- vagy lézeres műtétre időpontot kérő páciensek a műtét költségének 30%-át előre fizetik. Az időpontot csak az előleg átvétele után egyeztetjük. Ha a páciens a műtét előtt legalább 48 órával jelzi, hogy objektív okokból nem tud megjelenni, a teljes előleget visszafizetjük. Ha a páciens nem jelenik meg, és nem jelzi legalább 48 órával korábban, hogy nem tud megjelenni, a befizetett előleg kártérítés címén elveszettnek minősül, és nem térítjük vissza.


  Szeretne megválni a szemüvegétől?
  Fénytörési rendellenesség
  Amennyiben vizsgálatai nem javasolják a SMILE Pro műtétet, beleegyezik, hogy a kínálatunkból - PRK, FemtoLASIK, SMILE, Presbyond, multifokális műlencseimplantátum -
  egy másik műtétet javasoljunk?
  Szenved-e egyéb szembetegségben? Diabéteszes retinopátia, glaukóma, nystagmus (szemtekerezgés), amblyopia (lusta szem), stb?

  Szenved-e krónikus betegségekben - magas vérnyomás, cukorbetegség stb.