Gyerekszemészet

A gyermekek szemészeti problémáinak felismerése az első lépés azok megoldása felé.

Mi a Plusoptix technológia a gyermekszemészetben?

A Plusoptix a legfejlettebb látásvizsgálati technológia gyermekek számára, amelyet az azonos nevű német cég fejlesztett ki. A Plusoptix egy binokuláris autorefraktométer, amely lehetővé teszi a gyermekek refraktív hibáinak korai felismerését 6 hónapos kortól.

Az esetleges refraktív hibák korai felismerése megakadályozza azok kifejlődését, és megelőzi az amblyopiát (lusta szem) is.

A Plusoptix konzultáció előnyei a gyermekszemészetben:

 • Érintésmentes és nem invazív, a gyermeknek csak a készülékre kell néznie.
 • Ez egy komplex szemészeti vizsgálat: látásélességvizsgálat + refrakciómérés.
 • Nem igényel cseppeket a pupillatágításhoz
 • Nem igényel érzéstelenítést
 • Nagyon kevés időt vesz igénybe (néhány ezredmásodperc).
 • Lehetővé teszi mindkét szem egyidejű vizsgálatát kb. 1 m távolságból
 • Pontos értékeket szolgáltat a dioptriákra, a szaruhártya reflexre, a pupilla átmérőjére és az üvegtest rendellenességeire vonatkozóan.

 

Mit foglal magában egy teljes körű gyermekszemészeti vizsgálat?

A teljes körű vizsgálat magában foglalja a Plusoptix kezdeti szűrését követő szemészeti szakkonzultációt, amennyiben az további vizsgálatot igénylő problémákat állapított meg. A vizsgálatot a szakorvos végzi a szülő jelenlétében vagy segítségével, ha a gyermek fiatal vagy nem együttműködő. A vizsgálatot pupillatágító cseppekkel végzik a lehetséges rendellenességek pontos diagnosztizálása érdekében.

 

VTS szűrés az amblyopia ("lusta szem") korrekciója céljából

A Vision Therapy System (VTS) a legfejlettebb számítógépes optometriai eszköz, amely az amblyopiás gyermekek látásának helyreállítására szolgál. A gyakorlatok videojátékok formájában zajlanak, pusztán azért, hogy a kicsik számára szórakoztatóak legyenek. A VTS technológiája alapvetően arra „kényszeríti” az érintett szemet, hogy bizonyos gyakorlatokat végezzen a látás helyreállítása érdekében. Az eredmények nagyon jók, a 3-7 éveseknél akár 100%-os eredményt is elérnek. Ezen életkor után a kezelés hatékonysága csökken, ezért nagyon fontos, hogy az amblyopiát minél korábban felismerjék, és a kezelést minél hamarabb megkezdjék. Több kezelésre van szükség, amelyek egyenként 10-20 percig tartanak, az állapottól és a gyermek állapotától függően. Meg kell jegyezni, hogy az amblyopia egy nem műthető rendellenesség, amely kezeletlenül maradva a látás tartós, hosszú távú károsodásához vezethet.

 

Dr. Teodor Holhos, szemészsebész által orvosilag felülvizsgált szöveg
Írta Dr. Holhos csapata
EGYEZTESSEN IDŐPONTOT

Időpontot gyorsan foglalhat a jobb oldali űrlap segítségével, vagy telefonon keresztül. A recepción dolgozó kollégáink szívesen tájékoztatják Önt a szabad időpontokról és a szükséges információkról. Az űrlap kitöltése nem időpont egyeztetés vagy időpont megerősítés, hanem időpontigénylés. Csapatunk felveszi Önnel a kapcsolatot, hogy ellenőrizze az orvosok elérhetőségét és időpontot egyeztessen.

A rendelők és klinikákelhelyezkedése

Tájékoztató a Dr. Holhos szemészeti szakrendelő hálózatban végzett konzultációról

A Dr. Holhos szemészeti szakrendelő hálózat fenntartja a jogot, hogy előzetes fizetést kérjen (átutalással vagy készpénzzel a hálózat klinikáinak recepcióján) azoktól a betegektől, akik:

– Két egymást követő időpontot lemondanak a klinikáinkon

vagy

– két egymást követő alkalommal nem jelennek meg az egyeztetett időpontokon klinikánkon.

Megértésüket köszönjük!


  Szeretne megválni a szemüvegétől?
  Fénytörési rendellenesség
  Amennyiben vizsgálatai nem javasolják a SMILE Pro műtétet, beleegyezik, hogy a kínálatunkból - PRK, FemtoLASIK, SMILE, Presbyond, multifokális műlencseimplantátum -
  egy másik műtétet javasoljunk?
  Szenved-e egyéb szembetegségben? Diabéteszes retinopátia, glaukóma, nystagmus (szemtekerezgés), amblyopia (lusta szem), stb?

  Szenved-e krónikus betegségekben - magas vérnyomás, cukorbetegség stb.