Angiográfia

Az angiográfia a retina betegségeinek diagnosztizálására és előrehaladásának követésére szolgáló vizsgálat.

Mi az angiográfia?

A kivizsgálás kezdetén szemcseppet adnak be a pupillák tágítására, mivel a legtisztább képek érdekében a páciens pupilláit jó, ha kitágítják. A szemészeti vizsgálat során a páciens néhány másodpercig mereven tartja a tekintetét, ekkor készülnek a háromdimenziós felvételek. Nagyon fontos, hogy a látótengely mentén ne legyenek rendellenességek: szaruhártya-áttétek, előrehaladott szürkehályog, jelentős üvegtesti rendellenességek.

Milyen rendellenességeket lehet diagnosztizálhatók angiográfiával?

Ezzel a tomogáfiával tiszta, nagy felbontású, nagy specifikusságú képek készíthetők a retináról és a chorioideáról. A retina szövődménye gyorsan diagnosztizálható, és a megfelelő kezelés gyorsan megkezdhető. Rendkívül hasznos a betegség előrehaladásának és a kezelésre adott válasznak a nyomon követésére, mivel a különböző időpontokban készült felvételek összehasonlíthatók.

Az állapotok, amelyekben alkalmazzák, elsősorban az életkorral összefüggő makuladegeneráció, a diabéteszes retinopátia, az erős rövidlátás, a központi retinavéna trombózisa stb.

Az angiográfiát gyakran más vizsgálatokkal együtt ajánlják a diagnózis és a nyomon követés érdekében, többek között:

 • makula ödéma
 • diabéteszes retinopátia (cukorbetegség által okozott sérült vagy rendellenes erek a szemben)
 • makuladegeneráció
 • a szem belsejében lévő erek elzáródása, úgynevezett BRVO vagy CRVO
 • makulafolt (a retinán megjelenő ránc, amelyet a retina mögötti folyadék felgyülemlése okoz).
 • szemmelanoma (a szemet érintő daganatos megbetegedés)
 • a szembetegségek időbeli előrehaladásának nyomon követése
 • bizonyos szemészeti kezelésekre adott válaszok nyomon követése
Dr. Teodor Holhos, szemészsebész által orvosilag felülvizsgált szöveg
Írta Dr. Holhos csapata
EGYEZTESSEN IDŐPONTOT

Időpontot gyorsan foglalhat a jobb oldali űrlap segítségével, vagy telefonon keresztül. A recepción dolgozó kollégáink szívesen tájékoztatják Önt a szabad időpontokról és a szükséges információkról. Az űrlap kitöltése nem időpont egyeztetés vagy időpont megerősítés, hanem időpontigénylés. Csapatunk felveszi Önnel a kapcsolatot, hogy ellenőrizze az orvosok elérhetőségét és időpontot egyeztessen.

A rendelők és klinikákelhelyezkedése

Betegtájékoztató a konzultációra/műtétre történő időpont-egyeztetéshez

Az a páciens, aki a konzultációra/műtétre szóló időpontot egyszer, legalább egy nappal az időpont előtt lemondja, ugyanolyan feltételek mellett jogosult egy második időpontra.
Ha a páciens a második alkalommal is lemondja a konzultáció és/vagy műtét időpontját, új időpontot csak akkor kap, ha elfogadja az előzetes fizetést (fizetési megbízással vagy készpénzzel a recepción) úgy a konzultációra, mint a műtétre vonatkozóan.
Az a beteg, aki nem jelenik meg a konzultáción/műtéten, nem mondja le az időpontot, és nem válaszol a hívásokra, csak akkor kérhet második időpontot, ha a konzultációért/műtétért előre fizet.
A Prk/Femtolasik/Smile Pro retina- vagy lézeres műtétre időpontot kérő páciensek a műtét költségének 30%-át előre fizetik. Az időpontot csak az előleg átvétele után egyeztetjük. Ha a páciens a műtét előtt legalább 48 órával jelzi, hogy objektív okokból nem tud megjelenni, a teljes előleget visszafizetjük. Ha a páciens nem jelenik meg, és nem jelzi legalább 48 órával korábban, hogy nem tud megjelenni, a befizetett előleg kártérítés címén elveszettnek minősül, és nem térítjük vissza.


  Szeretne megválni a szemüvegétől?
  Fénytörési rendellenesség
  Amennyiben vizsgálatai nem javasolják a SMILE Pro műtétet, beleegyezik, hogy a kínálatunkból - PRK, FemtoLASIK, SMILE, Presbyond, multifokális műlencseimplantátum -
  egy másik műtétet javasoljunk?
  Szenved-e egyéb szembetegségben? Diabéteszes retinopátia, glaukóma, nystagmus (szemtekerezgés), amblyopia (lusta szem), stb?

  Szenved-e krónikus betegségekben - magas vérnyomás, cukorbetegség stb.