Szemészeti biometria

A szemészeti biometria a szemgolyó hosszának mérésére szolgáló vizsgálat.

Mi a szemészeti biometria?

A szem biometriáját kétféle technikával végzik:

Ultrahangos biometria – a szaruhártyába kibocsátott ultrahang, amely a szemmel való érintkezést és érzéstelenítést igényel. A betegek számára invazív és hosszabb ideig tart az elvégzése.

IOL MASTER optikai biometria – infravörös lézerfényt használ, nem invazív a betegek számára, és nincs szükség érzéstelenítésre vagy tágító szemcseppekre.

Az optikai biometria ma a leggyakrabban alkalmazott módszer, mivel pontosabb számítást biztosít, kivéve nagyon speciális esetekben (erősen szürkehályogos, nagyon átlátszatlan lencsék).

Az IOL MASTER technológia infravörös kamerákat használ a szem egyedi mintázatainak rögzítésére. Ezeket a mintákat ezután sablonba konvertálják, ami automatikus, közel 100%-os illeszkedési arányt biztosít a műlencse számára.

A felismerő szkennerek úgy működnek, hogy láthatatlan infravörös fénnyel világítják meg az íriszt, érzékelve és kizárva a szempillákat, szemhéjakat és a tükörreflexeket, amelyek jellemzően eltakarják az írisz egyes részeit.

Mikor használjunk szembiometriát?

Erre a kivizsgálásra a következők végett van szükség:

Szürkehályog és presbyopia műtét lencseimplantátummal (mesterséges kristályos lencse a tompa vagy elöregedett természetes lencse helyett).

Műtét a refraktív rendellenességek (rövidlátás, távollátás, asztigmatizmus stb.) mesterséges lencsékkel történő korrekciójára.

Dr. Teodor Holhos, szemészsebész által orvosilag felülvizsgált szöveg
Írta Dr. Holhos csapata
EGYEZTESSEN IDŐPONTOT

Időpontot gyorsan foglalhat a jobb oldali űrlap segítségével, vagy telefonon keresztül. A recepción dolgozó kollégáink szívesen tájékoztatják Önt a szabad időpontokról és a szükséges információkról. Az űrlap kitöltése nem időpont egyeztetés vagy időpont megerősítés, hanem időpontigénylés. Csapatunk felveszi Önnel a kapcsolatot, hogy ellenőrizze az orvosok elérhetőségét és időpontot egyeztessen.

A rendelők és klinikákelhelyezkedése

Betegtájékoztató a konzultációra/műtétre történő időpont-egyeztetéshez

Az a páciens, aki a konzultációra/műtétre szóló időpontot egyszer, legalább egy nappal az időpont előtt lemondja, ugyanolyan feltételek mellett jogosult egy második időpontra.
Ha a páciens a második alkalommal is lemondja a konzultáció és/vagy műtét időpontját, új időpontot csak akkor kap, ha elfogadja az előzetes fizetést (fizetési megbízással vagy készpénzzel a recepción) úgy a konzultációra, mint a műtétre vonatkozóan.
Az a beteg, aki nem jelenik meg a konzultáción/műtéten, nem mondja le az időpontot, és nem válaszol a hívásokra, csak akkor kérhet második időpontot, ha a konzultációért/műtétért előre fizet.
A Prk/Femtolasik/Smile Pro retina- vagy lézeres műtétre időpontot kérő páciensek a műtét költségének 30%-át előre fizetik. Az időpontot csak az előleg átvétele után egyeztetjük. Ha a páciens a műtét előtt legalább 48 órával jelzi, hogy objektív okokból nem tud megjelenni, a teljes előleget visszafizetjük. Ha a páciens nem jelenik meg, és nem jelzi legalább 48 órával korábban, hogy nem tud megjelenni, a befizetett előleg kártérítés címén elveszettnek minősül, és nem térítjük vissza.


  Szeretne megválni a szemüvegétől?
  Fénytörési rendellenesség
  Amennyiben vizsgálatai nem javasolják a SMILE Pro műtétet, beleegyezik, hogy a kínálatunkból - PRK, FemtoLASIK, SMILE, Presbyond, multifokális műlencseimplantátum -
  egy másik műtétet javasoljunk?
  Szenved-e egyéb szembetegségben? Diabéteszes retinopátia, glaukóma, nystagmus (szemtekerezgés), amblyopia (lusta szem), stb?

  Szenved-e krónikus betegségekben - magas vérnyomás, cukorbetegség stb.