Szemészeti biometria

A szemészeti biometria a szemgolyó hosszának mérésére szolgáló vizsgálat.

Mi a szemészeti biometria?

A szem biometriáját kétféle technikával végzik:

Ultrahangos biometria – a szaruhártyába kibocsátott ultrahang, amely a szemmel való érintkezést és érzéstelenítést igényel. A betegek számára invazív és hosszabb ideig tart az elvégzése.

IOL MASTER optikai biometria – infravörös lézerfényt használ, nem invazív a betegek számára, és nincs szükség érzéstelenítésre vagy tágító szemcseppekre.

Az optikai biometria ma a leggyakrabban alkalmazott módszer, mivel pontosabb számítást biztosít, kivéve nagyon speciális esetekben (erősen szürkehályogos, nagyon átlátszatlan lencsék).

Az IOL MASTER technológia infravörös kamerákat használ a szem egyedi mintázatainak rögzítésére. Ezeket a mintákat ezután sablonba konvertálják, ami automatikus, közel 100%-os illeszkedési arányt biztosít a műlencse számára.

A felismerő szkennerek úgy működnek, hogy láthatatlan infravörös fénnyel világítják meg az íriszt, érzékelve és kizárva a szempillákat, szemhéjakat és a tükörreflexeket, amelyek jellemzően eltakarják az írisz egyes részeit.

Mikor használjunk szembiometriát?

Erre a kivizsgálásra a következők végett van szükség:

Szürkehályog és presbyopia műtét lencseimplantátummal (mesterséges kristályos lencse a tompa vagy elöregedett természetes lencse helyett).

Műtét a refraktív rendellenességek (rövidlátás, távollátás, asztigmatizmus stb.) mesterséges lencsékkel történő korrekciójára.

Dr. Teodor Holhos, szemészsebész által orvosilag felülvizsgált szöveg
Írta Dr. Holhos csapata
EGYEZTESSEN IDŐPONTOT

Időpontot gyorsan foglalhat a jobb oldali űrlap segítségével, vagy telefonon keresztül. A recepción dolgozó kollégáink szívesen tájékoztatják Önt a szabad időpontokról és a szükséges információkról. Az űrlap kitöltése nem időpont egyeztetés vagy időpont megerősítés, hanem időpontigénylés. Csapatunk felveszi Önnel a kapcsolatot, hogy ellenőrizze az orvosok elérhetőségét és időpontot egyeztessen.

A rendelők és klinikákelhelyezkedése

Tájékoztató a Dr. Holhos szemészeti szakrendelő hálózatban végzett konzultációról

A Dr. Holhos szemészeti szakrendelő hálózat fenntartja a jogot, hogy előzetes fizetést kérjen (átutalással vagy készpénzzel a hálózat klinikáinak recepcióján) azoktól a betegektől, akik:

– Két egymást követő időpontot lemondanak a klinikáinkon

vagy

– két egymást követő alkalommal nem jelennek meg az egyeztetett időpontokon klinikánkon.

Megértésüket köszönjük!


  Szeretne megválni a szemüvegétől?
  Fénytörési rendellenesség
  Amennyiben vizsgálatai nem javasolják a SMILE Pro műtétet, beleegyezik, hogy a kínálatunkból - PRK, FemtoLASIK, SMILE, Presbyond, multifokális műlencseimplantátum -
  egy másik műtétet javasoljunk?
  Szenved-e egyéb szembetegségben? Diabéteszes retinopátia, glaukóma, nystagmus (szemtekerezgés), amblyopia (lusta szem), stb?

  Szenved-e krónikus betegségekben - magas vérnyomás, cukorbetegség stb.