RelEX SMILE dioptriacsökkentés

A RelEx SMILE lézeres műtét a legmodernebb dioptriacsökkentő technika, amely a Carl Zeiss Meditec VisuMax femtolézerrel végezhető.

Honnan tudhatja, hogy RelEX SMILE műtétre van szüksége?

Előfordulhat, hogy időnként homályos látást, barna vagy sárga árnyalatú látást és éjszakai látási nehézségeket tapasztal, valamint érzékenységet az erős fényre és fénycsóvák jelenlétét a fények körül, különösen éjszaka. Mindezek a tünetek egyértelmű bizonyítékai annak, hogy Önnek szemészeti vizsgálatra van szüksége.

A beavatkozáshoz szükséges vizsgálatok a következők:

 • látásélesség
 • keratorefraktometria
 • szaruhártya vizsgálata Pentacammal
 • szemfenékvizsgálat
 • pachymetria
 • szaruhártya topográfia
 • pupillaátmérő
 • szem biometria
 • látótér

Még ha ezek a vizsgálatok megfelelőek is az eljáráshoz, vannak olyan esetek, amikor mégsem ajánlott. Ezek közé tartozik a 18 év alatti életkor, az instabil dioptria, a szembetegségek, a herpes simplex vagy övsömör a szemen stb.

Mit jelent a RelEX SMILE műtét?

A RelexSmile technika femtosecundumos lézertechnológiát használ a dioptriák korrekciójára. Nem jár a hám eltávolításával, mint a PRK technika esetében, és nem jár „lebeny” átvágásával sem (FemtoLasik technika).

Az eljárás minimálisan invazív, és az innovatív VisuMax® Zeiss rendszerrel történik, amely jelenleg az egyetlen olyan femtosecundumos lézer, amellyel a SMILE-t el lehet végezni. Ez a lézer a legkisebb nyomásnövekedést okozza a szemben, elég alacsonyat ahhoz, hogy a páciens semmit ne érezzen az eljárás során. Egyetlen lépésben, az ép szaruhártyán belül egy fénytörő lencse és egy kis bemetszés jön létre. A lézer impulzusok sorozatát végzi a szaruhártyán, körvonalazva az eltávolítandó szövetet, és létrehozva egy kis összekötő alagutat, amelyen keresztül az eltávolítható. A szaruhártya többi része érintetlen marad, és a femtosecundumos lézer megváltoztatja a szaruhártya alakját a kívánt fénytörési korrekció elérése érdekében. Az egész folyamat kevesebb mint négy percet vesz igénybe.

A páciens a műtét után azonnal jól lát, és a felépülés teljesen fájdalommentes. A látás nagyon rövid idő alatt helyreáll, általában csak 72 óra pihenést igényel, ami után a páciensek visszatérhetnek mindennapi tevékenységeikhez. A teljes gyógyulási folyamat akár 3 hónapig is eltarthat, de a páciens ez idő alatt semmilyen kellemetlenséget nem érez.

Mire számíthat a RelEX SMILE műtét után?

A RelEX SMILE a lézeres szemműtétet egy percek alatt elvégezhető, minimálisan invazív beavatkozássá alakítja. A műtét során nincs fájdalom, a felépülési idő rövid, és a látásélesség nagyon gyorsan stabilizálódik a műtét után. Látása néhány órán belül javulni kezd, és az első 24 óra elteltével már szinte normális lesz. Egyes betegeknél azonban a látás kissé homályos lehet, és 2-4 héten belül normalizálódik. A ReLEx SMILE után a szaruhártya teljes gyógyulási ideje körülbelül 3-6 hónapig tart. A műtétet követően kb. 24-72 óra elteltével folytathatja a mindennapi tevékenységeket. Ha ezt hozzáadjuk magához a műtét rövid idejéhez, akkor egy hihetetlenül kényelmes és hatékony eljárást kapunk, amely alkalmas sportolók, üzletemberek és bárki számára, akinek aktív időbeosztása van.

A beavatkozást követő napon felülvizsgálatra kerül sor, és az orvos ellenőrzi a műtét utáni látásfejlődését.

A páciensek akár 80%-kal jobb látásról számoltak be a műtétet követő órákon belül. Látása a következő néhány hétben tovább javul, ha továbbra is követi a klinika felépülésre vonatkozó utasításait. A következő néhány napban fokozatosan vissza kell térnie a normál tevékenységeihez, ahogy a szaruhártyája gyógyul.

Más lézeres eljárásokkal ellentétben a műtétet követően kisebb a kockázata a krónikus száraz szem szindróma vagy a szaruhártya lamellás elmozdulásának. Annak érdekében, hogy a gyors és kényelmes felépülés útjára lépjen, nagyon fontos, hogy rendszeresen járjon kontrollvizsgálatokra, valamint kövesse az utasításoknak megfelelően a kezelést.

Milyen szövődmények léphetnek fel a RelEX SMILE műtét után?

A ReLEx® SMILE műtét mellékhatásai egyénenként eltérőek, de ami a betegeknél általában előfordul, az a homályos látás és a szemszárazság. Mindezek a mellékhatások általában átmenetiek, és a ReLEx® SMILE után néhány hónappal fokozatosan megszűnnek. Nagyon-nagyon ritkán fertőzések is előfordulhatnak, de ezek 100%-ban kezelhetők, így ez sem jelentene problémát. A fertőzések sokkal gyakrabban fordulnak elő például kontaktlencsét viselőknél, mint a RelEX SMILE-t viselőknél.

Lehetséges átmeneti mellékhatások a gyógyulási folyamat során:

 • Fokozott fény- és csillogásérzékenység
 • Ideiglenes túlkorrekció
 • Égő, viszkető, idegentest-érzés a szemszárazság miatt

Mit javasol a szakorvos a RelEX SMILE műtét után?

Bár a RelEX SMILE szemműtét rövid felépülési időt igényel, a műtétet követő napokban a szaruhártya gyógyulása során fokozatosan kell újra elkezdnie a tevékenységeket. A beavatkozást követő első néhány napban kerülje a vízzel kapcsolatos tevékenységeket, például a medencében úszást vagy a pezsgőfürdő használatát. Ügyeljen arra, hogy a teljes gyógyulásig ne kerüljön víz a szemébe, még a zuhany alatt sem. Legalább két-három napig mérsékelje a testmozgást. Csak szemészorvosa jóváhagyásával térhet vissza a normál napi testmozgáshoz.

A beavatkozást követő napon felülvizsgálaton vesz részt a sebészével. E találkozók során mindenképpen tájékoztassa őt a mellékhatásokról vagy a látás fejlődéséről.

Annak érdekében, hogy a SMILE szemműtétből való felépülése gyors és könnyű legyen, kövesse az alábbi tanácsokat a műtétet követő hetekben:

 • Ne viseljen sminket – A sminkfelhordók és ecsetek olyan mikrobaktériumokat tartalmazhatnak, amelyek súlyos szemfertőzéshez vezethetnek. Az egészséges gyógyulás zavartalanságának elkerülése érdekében a műtét után legalább egy hétig kerülje a sminkelést.
 • Folytassa az összes gyógyszer és szemcsepp alkalmazását a szemorvos utasításai szerint – A műtétet követő hetekben továbbra is folytatnia kell az összes szemcsepp és felírt gyógyszer alkalmazását. Még ha a mellékhatások kezdenek is enyhülni, mindig tartsa be az összes utókezelési utasítást. Ne használjon szemcseppeket, fájdalomcsillapítókat vagy nem engedélyezett gyógyszereket a RelEX SMILE műtét utáni lábadozás alatt.
 • Viseljen védőszemüveget – Ügyeljen arra, hogy alvás közben is viselje a kapott védőszemüveget. Amikor kimegy a szabadba, polarizált napszemüveggel kell védenie szemét a káros UV-sugaraktól. Kerülje el az esetleges szemsérüléseket védőszemüveg viselésével, ha bármilyen kontakt sportban vagy más hasonló tevékenységben vesz részt.
 • Kerülje a füstös vagy poros levegőjű helyeket – A műtétet követő hetekben célszerű elkerülni az olyan helyeket, ahol a levegőben szálló részecskék, például homok, füst vagy por található. Az ilyen jellegű apró irritáló anyagok szemkárosodást okozhatnak, vagy a gyógyulás során kellemetlenséget okozhatnak.
Dr. Teodor Holhos, szemészsebész által orvosilag felülvizsgált szöveg
Írta Dr. Holhos csapata
Műtétek

A SMILE PRO a SMILE műveletek második generációja. A RelEx SMILE sikere után a Zeiss kifejlesztette a technológia következő szintjét.

A RelEx SMILE lézeres műtét a legmodernebb dioptriacsökkentő technika, amely a Carl Zeiss Meditec VisuMax femtolézerrel végezhető.

A FemtoLASIK műtét a Dr. Holhoș hálózatban elérhető refraktív műtétek sorába tartozik, és a lézeres műtétek 2. generációjába tartozik.

Az Excimer lézeres dioptriacsökkentő műtét azoknak szól, akik szeretnének megszabadulni a szemüvegtől, és akiknél rövidlátást, asztigmatizmust, rövidlátást és rövidlátó asztigmatizmust, távollátást diagnosztizáltak.

A presbyopia az életkorral összefüggő rendellenesség, amely megnehezíti a közeli tárgyak látását.

A nagy dioptriák (rövidlátás, távollátás, asztigmatizmus vagy presbyopia) műlencseimplantátummal korrigálhatók. Az eljárás hasonló a szürkehályogműtéthez, azzal a különbséggel, hogy ebben az esetben a lencsét a szürkehályog megjelenése előtt cserélik ki.

A szürkehályogban szenvedő emberek számára a műlencseimplantációs műtét (szürkehályog műtét) az egyetlen kezelési módszer. Tudja meg, mivel jár a műtét és melyek a beavatkozás következményei.

A szem egy nagyon összetett szerv, alkotóelemei egészként működnek a látásunk biztosítása érdekében. A szemgolyó közepén üvegtesti folyadék található, egy átlátszó gél, amely megőrzi a szemgolyó gömb alakú formáját.

Az üvegtest a szemgolyó közepén, a lencse és a retina között helyezkedik el, és „gélszerű” megjelenésű. Az egészséges üvegtest teljesen átlátszó, így a fény gond nélkül eljut a retinára, ezáltal biztosítva a tiszta látást.

A retinamembránok az üvegtest hátsó része és a retina központi területe, a makula közötti határfelület megbetegedései; jellemzőjük, hogy ezen a területen egy áttetsző „lap” jelenik meg, amely húzza és összehajtja a makulát, így befolyásolja a retinasejteket és specifikus tüneteket okoz.

A glaukóma krónikus, kétoldali szembetegség, amelyet a látóideg rostjainak fokozatos pusztulása jellemez, amely ideg felelős a szemből az agyba történő információátvitelért. Tudjon meg többet a glaukómaműtétről.

A pterygium a degenerált bulbáris kötőhártya (a szemgolyó feletti átlátszó lemez) háromszög alakú nyúlványa a szaruhártya szélén.

A Cross-linking műtét a keratoconusban, azaz a szaruhártya deformációjában szenvedő betegeknél alkalmazott eljárás.

LÁSD Összes
EGYEZTESSEN IDŐPONTOT

Időpontot gyorsan foglalhat a jobb oldali űrlap segítségével, vagy telefonon keresztül. A recepción dolgozó kollégáink szívesen tájékoztatják Önt a szabad időpontokról és a szükséges információkról. Az űrlap kitöltése nem időpont egyeztetés vagy időpont megerősítés, hanem időpontigénylés. Csapatunk felveszi Önnel a kapcsolatot, hogy ellenőrizze az orvosok elérhetőségét és időpontot egyeztessen.

A rendelők és klinikákelhelyezkedése

Betegtájékoztató a konzultációra/műtétre történő időpont-egyeztetéshez

Az a páciens, aki a konzultációra/műtétre szóló időpontot egyszer, legalább egy nappal az időpont előtt lemondja, ugyanolyan feltételek mellett jogosult egy második időpontra.
Ha a páciens a második alkalommal is lemondja a konzultáció és/vagy műtét időpontját, új időpontot csak akkor kap, ha elfogadja az előzetes fizetést (fizetési megbízással vagy készpénzzel a recepción) úgy a konzultációra, mint a műtétre vonatkozóan.
Az a beteg, aki nem jelenik meg a konzultáción/műtéten, nem mondja le az időpontot, és nem válaszol a hívásokra, csak akkor kérhet második időpontot, ha a konzultációért/műtétért előre fizet.
A Prk/Femtolasik/Smile Pro retina- vagy lézeres műtétre időpontot kérő páciensek a műtét költségének 30%-át előre fizetik. Az időpontot csak az előleg átvétele után egyeztetjük. Ha a páciens a műtét előtt legalább 48 órával jelzi, hogy objektív okokból nem tud megjelenni, a teljes előleget visszafizetjük. Ha a páciens nem jelenik meg, és nem jelzi legalább 48 órával korábban, hogy nem tud megjelenni, a befizetett előleg kártérítés címén elveszettnek minősül, és nem térítjük vissza.


  Szeretne megválni a szemüvegétől?
  Fénytörési rendellenesség
  Amennyiben vizsgálatai nem javasolják a SMILE Pro műtétet, beleegyezik, hogy a kínálatunkból - PRK, FemtoLASIK, SMILE, Presbyond, multifokális műlencseimplantátum -
  egy másik műtétet javasoljunk?
  Szenved-e egyéb szembetegségben? Diabéteszes retinopátia, glaukóma, nystagmus (szemtekerezgés), amblyopia (lusta szem), stb?

  Szenved-e krónikus betegségekben - magas vérnyomás, cukorbetegség stb.