Reducere de dioptrii FemtoLASIK

Operația FemtoLASIK face parte din suita de operații refractive disponibile în rețeaua Dr. Holhoș, și se încadrează în generația a 2-a de operații Laser.

Care sunt avantajele speciale ale FemtoLASIK?

LASIK a fost folosit din 1993 ca cea mai avansată și mai utilizată metodă de corectare a ametropiei. Combinația tehnicii de incizie microchirurgicală și evaporarea țesuturilor de către laserul excimer obține rezultate deosebit de rapide și precise:

 • Tratamentul cu laser durează doar câteva minute.
 • Tratament complet adaptat individualității fiecărui ochi.
 • FemtoLASIK oferă o precizie și o siguranță ridicată.
 • Gama largă pentru corectarea ametropiei.

Cum vă dați seama că aveți nevoie de operația laser FemtoLASIK?

Pentru a vă califica pentru operația FemtoLASIK, trebuie să aveți o eroare de refracție eligibilă, cum ar fi miopie, hipermetropie sau astigmatism. În urma consultului de specialitate și a investigațiilor, medicul vă va recomanda cea mai bună opțiune chirurgicală pentru dvs. În general, FemtoLASIK se pretează în cazul pacienților cu hipermetropie, dar poate corecta și miopie sau astigmatism.

În general, LASIK poate corecta:

 • -11 dioptrii pentru miopie,
 • + 5 dioptrii pentru hipermetropie,
 • 5 dioptrii pentru astigmatism.

Pentru a vi se recomanda operația FemtoLASIK, trebuie să aveți în vedere următoarele:

 1.  Aveti peste 18 ani și dioptrii stabile – Chiar dacă aveți peste 18 ani, este posibil ca vederea dumneavoastră să fie în continuă schimbare. A avea dioptrii stabile este vital dacă doriți ca operația FemtoLASIK să fie cât mai eficientă. Recomandăm să aveți dioptrii stabile timp de unu până la doi ani înainte de a efectua operația FemtoLASIK.
 2. Aveți o stare generală de sănătate bună – Sănătatea dumneavoastră generală poate avea un impact asupra posibilității de a vă supune unei operații FemtoLASIK. Dacă aveți diabet sau anumite boli autoimune, este posibil să nu vi se recomande operația. Dacă aveți afecțiuni precum cataracta sau glaucom, nu este recomandat să aveți o intervenție chirurgicală FemtoLASIK. 
 3. Sindromul de ochi uscat – Recuperarea după LASIK poate fi dificilă dacă aveți sindromul ochiului uscat sau aveți antecedente de ochi uscat. Totuși, dacă sunteți predispus la uscarea ochilor, este posibil să optați în continuare pentru LASIK. O parte din screeningul pre-LASIK include screeningul pentru ochi uscat. Dacă sunteți predispus la uscarea ochilor, medicul vă poate recomanda modalități de a trata ochiul uscat, astfel încât să puteți avea operația FemtoLASIK odată ce simptomele sunt ținute sub un control mai bun. Acest lucru poate fi la fel de simplu ca utilizarea lacrimilor artificiale și administrarea suplimentelor nutritive.
 4. Grosimea corneei – Un factor foarte important pentru a putea beneficia de FemtoLASIK este grosimea corneei. Dacă corneea nu este suficient de groasă, chirurgul nu poate face un lambou cornean în siguranță.

Datorită acestor factori, este întotdeauna cel mai bine să aveți o consultație pentru a determina dacă vă puteți supune operației LASIK sau nu. Toate aspectele procedurii vor fi explicate cu atenție. Vi se vor oferi informații sincere și detaliate, pentru orice întrebare pe care o aveți. Puteți fi siguri că vi se va oferi o opinie profesională și realistă cu privire la rezultatele la care vă puteți aștepta.

Ce presupune operația FemtoLASIK?

LASIK (keratomileusis in situ asistat cu laser) a devenit unul dintre cele mai populare si alese proceduri oftalmologice din lume.

Diferența esențială față de alte proceduri este că, în loc să se îndepărteze stratul de suprafață al ochiului, se creează o clapetă articulată ultra-subțire pentru a permite efectuarea tratamentului cu laser, după care clapa este pur și simplu așezată (închisă) la loc, aducând clapeta în poziția inițială. Timpul de recuperare este, prin urmare, foarte scurt – marea majoritate a pacienților operati cu LASIK sunt gata să se întoarcă la muncă în termen de 24-72 de ore de la procedură.

Pasul 1- Laserul cu femtosecundă de înaltă precizie produce o clapetă subțire (flap) a corneei.

Pasul 2- Ridicând ușor clapeta, țesutul cornean interior este expus pentru corectare.

Pasul 3- Țesutul corneean este acum modelat sau corectat cu laserul excimer.

Pasul 4- Clapeta este readusă în poziția inițială, se absoarbe imediat din nou după operație și în câteva zile se conectează din nou stabil cu țesutul inferior.

In acest videoclip este prezentat modul in care se desfasoara o operatie Lasik:

La ce să vă așteptați după operația FemtoLASIK?

Imediat după procedura de operatie LASIK, ochiul dumneavoastră poate să simtă un ușor disconfort (o ușoară arsură, mâncărime sau senzația că există ceva în el), în unele cazuri, dureri ușoare, iar medicul vă poate recomanda să luați un calmant pentru durerere. Ambii ochi pot lăcrima, iar vederea poate fi ușor neclară.

Evitați frecarea ochiului! Acest lucru ar putea disloca flap-ul, necesitând un tratament suplimentar. În plus, este posibil să simțiți sensibilitate la lumină, să vedeți strălucire, explozii de stele sau halouri în jurul luminilor sau albul ochiului dvs. poate părea roșu sau sângeros. Aceste simptome ar trebui să se amelioreze considerabil în primele câteva zile după operație. 

Trebui să aveți primul control oftalmolgic în primele 24 de ore după intervenția chirurgicală și la intervale regulate de timp pentru cel puțin primele șase luni. La prima vizită postoperatorie, medicul vă va scoate pansamentul ocular, vă va testa vederea și vă va examina ochiul. Medicul poate administra unul sau mai multe tipuri de picături oftalmice de luat acasă pentru a preveni infecția și / sau inflamația. De asemenea, vi se poate recomanda să utilizați lacrimi artificiale pentru a lubrifia ochiul. Nu reluați purtarea lentilelor de contact în ochiul operat, chiar dacă vederea vă este neclară.

În primele câteva luni după operație, vederea dumneavoastră poate fluctua. Poate dura de la trei până la șase luni pentru ca vederea dumneavoastră să se stabilizeze după operație.

Strălucirea, nimburile, dificultatea de a conduce noaptea și alte simptome vizuale pot persista, de asemenea, în această perioadă de stabilizare. Dacă este necesară o corecție sau o îmbunătățire suplimentară, ar trebui să așteptați până când măsurătorile dvs. de ochi sunt consistente la două controale consecutive, la cel puțin 3 luni distanță înainte de a fi reoperate.

Adresați-vă imediat medicului dumneavoastră oftalmolog dacă prezentați orice simptom nou, neobișnuit sau agravant în orice moment după operație. Astfel de simptome ar putea semnala o problemă care, dacă nu este tratată suficient de devreme, poate duce la afecțiuni grave.

Care sunt recomandările specialistului după operația FemtoLASIK?

Câteva recomandări post operator sunt:

 • Ochii se curăță cu șervețele umede sterile IRIDIUM două săptămâni.
 • Părul se spală ca și la coafor, având grijă să nu intre șampon în ochi, cel puțin două săptămâni.
 • Înainte de administrarea picăturilor, se spală și dezinfectează mâinile.
 • Se recomandă folosirea ochelarilor de soare cu protecție UV.
 • Evitați activitățile sportive, efort fizic (două săptămâni), contactul ochilor cu apa sau alte substanțe înafara celor prescrise, zonele cu praf abundent (o lună), frecatul la ochi (o lună), machiaj sau alte cosmetice în jurul ochilor (o lună), piscină, saună, jacuzzi, băi termale (o lună).
 • Nu vă frecați deloc ochiul, doar tamponați ușor sub ochi.
 • Puteți să vă întoarceți la locul de muncă și la rutina zilnică obișnuită în ziua următoare operației.

Referințe: Mayo Clinic, WedMD.

Text revizuit medical de Dr. Teodor Holhos, Medic chirurg oftalmolog
Scris de Echipa Dr Holhos
Operații

SMILE PRO este cea de-a doua generație de operații SMILE. După succesul tehnicii RelEx SMILE, Zeiss a dezvoltat următorul nivel pentru această tehnologie.

Operația laser RelEx SMILE este cea mai actuală tehnică pentru reducerea dioptriilor, care se poate efectua cu laserul femtolaser VisuMax Carl Zeiss Meditec.

Operația FemtoLASIK face parte din suita de operații refractive disponibile în rețeaua Dr. Holhoș, și se încadrează în generația a 2-a de operații Laser.

Operația de reducere dioptrii cu Laser Excimer se adresează celor care doresc să scape de ochelari, fiind diagnosticați cu miopie, astigmatism, miopie și astigmatism miopic, hipermetropie.

Presbiopia este o afecțiune legată de vârstă, care face mai dificilă vederea obiectelor aflate în apropiere.

Dioptriile mari (miopia, hipermetropia, astigmatismul sau presbiopia) pot fi corectate cu implant de cristalin. Procedura este similară cu operația de cataractă, doar că în acest caz cristalinul este înlocuit înainte de a apărea cataracta.

Operația de cataracta e singura metodă de tratament pentru această afecțiune. Dr. Holhoș realizează operațiile de cataractă în doar 3 minute.

Ochiul este un organ foarte complex, părțile componente funcționând ca un întreg pentru ca noi să putem vedea. Centrul globului ocular conține lichid vitros, un gel transparent care menține forma sferică a globului ocular.

Corpul vitros se situează în centrul globului ocular, între cristalin și retină, și apare sub formă de „gel”. Un vitros sănătos este complet transparent permițând luminii să ajungă la retină fără probleme, obținându-se astfel o vedere clară.

Membranele retiniene sunt afecțiuni ale zonei de interfață dintre partea posterioară a vitrosului și zona centrală a retinei, macula; se caracterizează prin apariția unei „foițe” translucide în această zonă, foiță care tracționează și plisează macula, afectând astfel celulele retiniene și determinând simptomatologie specifică.

Glaucomul este o afecțiune oculară cronică bilaterală caracterizată prin distrugerea progresivă a fibrelor nervului optic, nerv care este responsabil de transmiterea informațiilor de la ochi la creier. Află mai multe despre operația de glaucom.

Pterigionul este o extensie triunghiulară a conjunctivei bulbare degenerate (foița transparentă de deasupra globului ocular) peste marginea corneei.

Operatia Crosslinking este procedura utilizată pentru pacienții cu Keratoconus, o afecțiune în care corneea este deformată.

Vezi toate
Fă-ți o programare

Puteți face programare rapid prin formularul din dreapta, sau direct la telefon. Colegii noștri de la recepție vă pot comunica disponibilitatea și informațiile necesare programării. Completarea formularului nu reprezintă înregistrarea sau confirmarea unei programări, ci transmiterea unei cereri de programare. Veți fi contactat de către echipa noastră, pentru verificarea disponibilității medicilor și realizarea unei programări.

VEZI CABINETELE ȘI CLINICILE

Notă de informare pacienți cu privire la programarea la consult/operație

Pacientul care își anulează o programare la consult/operație, o singură dată, cu cel puțin o zi înainte de programare, are dreptul la o a doua programare realizată în aceleași condiții.
Dacă pacientul își anulează, în mod consecutiv, și cea de-a doua programare la consult și/sau operație, o nouă programare se va efectua doar dacă pacientul acceptă plata în avans (prin ordin de plată sau cash la recepție) atât pentru consult, cât și pentru operație.
Pacientul care nu se prezintă la consult/operație, nu anunță anularea programării, și nici nu răspunde la apeluri, poate solicita o a doua programare doar dacă achită consultul/operația în avans.
Pacienții care solicită programare pentru operațiile de retină sau cele laser Prk/Femtolasik/Smile Pro achită în avans 30% din contravaloarea operației. Programarea se va realiza doar după încasarea avansului. Dacă pacientul anunță cu minim 48h anterior intervenției că se află în imposibilitate obiectivă de a se prezenta, i se va restitui tot avansul achitat. Dacă pacientul nu se prezintă și nu anunță cu cel puțin 48h anterior imposibilitatea prezentării, avansul achitat se consideră a fi pierdut cu titlul de daune interese și nu se mai restituie.