Számítógépes látótér vizsgálat

A számítógépes perimetria (más néven látótér) a teljes perifériás (oldalsó) látóteret vizsgálja.

Mi a számítógépes látótér vizsgálat?

A perimetria működési elve az automatikus statikus perimetriás eljárás mintájára vázolható fel. A perimetriát egy virtuális programmal kötik össze a számítógépen. A program a látótér középső 30 fokát vizsgálja egy hat fokos rács segítségével.

A perimetriás vizsgálatot mindkét szemen sorban, a hibák elkerülése érdekében teljesen lefedve végzik el. Arra kérik, hogy nézzen egyenesen előre, hogy elkerüljék a központi látás vizsgálatát. A perimetriás vizsgálat (látótérvizsgálat) a látás minden területét méri, beleértve az oldalsó vagy perifériás látást is.

A vizsgálat elvégzéséhez egy székben ül, és egy tál alakú műszer, az úgynevezett perimetriás eszköz belsejébe néz. Ahogy a tál közepébe néz, fények villognak. Nyomjon meg egy gombot minden alkalommal, amikor villanást lát. Egy számítógép rögzíti az egyes villanások idejét és helyét, valamint azt, hogy megnyomta-e a gombot, amikor az adott ponton villant a fény.

A teszt végén a kinyomtatott eredmények megmutatják, hogy vannak-e olyan területek a látásában, ahol nem látta a fényvillanásokat. Ezek a területek a látásvesztés területei. A perifériás látásvesztés gyakran a zöldhályog korai jele.

Mit lehet diagnosztizálni számítógépes látótér vizsgálattal?

A számítógépes perimetriát (látótérvizsgálat) leggyakrabban a zöldhályog (glaukóma) diagnózisában, illetve más vizsgálatok kiegészítéseként szürkehályog, optikai neuropátia, pigmentációs retinopátia stb. esetén alkalmazzák. 45-50 éves kor után rutinszerű, megelőző vizsgálatként ajánlott, különösen, ha a beteg hipertóniában szenved. A perimetriás vizsgálat segíthet a látásromlás bizonyos mintázatainak felderítésében. Ez azt jelentheti, hogy valamilyen szembetegség áll fenn. Nagyon hasznos a zöldhályog miatti idegkárosodás által okozott korai látásváltozások felderítésében. Az időszakos perimetriás vizsgálatokkal megállapítható, hogy a zöldhályog kezelése megakadályozza-e a látás további romlását. A perifériás látásvesztés mértéke összefügg a látóideg károsodásának mértékével.

A perimetriás vizsgálat részletes felvételt készít a látómezőkről. Az alapinformációk, leírások vagy rajzok összehasonlíthatók a későbbi vizsgálati eredményekkel.

A Dr. Holhos klinikáin használt Tomey AP-2000 perimetriás készülék modern szemmozgáskövető rendszert, LED technológiát, vezérelt digitális kamerát, pupillamérést és egyéni vizsgálati programokat kínál.

Dr. Teodor Holhos, szemészsebész által orvosilag felülvizsgált szöveg
Írta Dr. Holhos csapata
EGYEZTESSEN IDŐPONTOT

Időpontot gyorsan foglalhat a jobb oldali űrlap segítségével, vagy telefonon keresztül. A recepción dolgozó kollégáink szívesen tájékoztatják Önt a szabad időpontokról és a szükséges információkról. Az űrlap kitöltése nem időpont egyeztetés vagy időpont megerősítés, hanem időpontigénylés. Csapatunk felveszi Önnel a kapcsolatot, hogy ellenőrizze az orvosok elérhetőségét és időpontot egyeztessen.

A rendelők és klinikákelhelyezkedése

Tájékoztató a Dr. Holhos szemészeti szakrendelő hálózatban végzett konzultációról

A Dr. Holhos szemészeti szakrendelő hálózat fenntartja a jogot, hogy előzetes fizetést kérjen (átutalással vagy készpénzzel a hálózat klinikáinak recepcióján) azoktól a betegektől, akik:

– Két egymást követő időpontot lemondanak a klinikáinkon

vagy

– két egymást követő alkalommal nem jelennek meg az egyeztetett időpontokon klinikánkon.

Megértésüket köszönjük!


  Szeretne megválni a szemüvegétől?
  Fénytörési rendellenesség
  Amennyiben vizsgálatai nem javasolják a SMILE Pro műtétet, beleegyezik, hogy a kínálatunkból - PRK, FemtoLASIK, SMILE, Presbyond, multifokális műlencseimplantátum -
  egy másik műtétet javasoljunk?
  Szenved-e egyéb szembetegségben? Diabéteszes retinopátia, glaukóma, nystagmus (szemtekerezgés), amblyopia (lusta szem), stb?

  Szenved-e krónikus betegségekben - magas vérnyomás, cukorbetegség stb.