Intravitreális injekciók (korral járó makuladegeneráció és diabéteszes retinopátia kezelésére)

Az intravitreális injekciókat teljes szemészeti kivizsgálás (látásélesség, szemnyomásmérés, fénytörés és szemfenékvizsgálat), valamint OCT (optikai koherencia tomográfia) és szükség esetén angiofluorográfia (AFG) képalkotás után végzik.

Mikor alkalmazzák az Avastin (intravitreális) injekciókat?

Az intravitreális injekciókat teljes szemészeti (látásélesség, szemnyomásmérés, szemnyomás, fénytörés és szemfenékvizsgálat) és képalkotó kivizsgálás után végzik el, amely szemészeti OCT-ből (optikai koherencia-tomográfia) és szükség esetén angiofluorográfiából (AFG) áll.

Az Avastin vagy más gyógyszer tényleges befecskendezése a műtőben történik, helyi érzéstelenítéssel (cseppekkel), az aszepszis szabályainak betartásával.

Mi ajánlott az Avastin injekciók után?

Ezen intravitreális injekciók után kerülje a szem dörzsölését, és egy hétig naponta háromszor 1-2 csepp antibiotikumos oldatot csepegtessen a kötőhártya-zsákba. Az injekciókat 4-6 hetente megismétlik az orvosával egyeztetett előírás szerint.

Mikor ajánlott az Avastin intravitreális injekciózása?

Általában az intravitreális injekciók a következő esetekben javasoltak:

 

EGYEZTESSEN IDŐPONTOT

Időpontot gyorsan foglalhat a jobb oldali űrlap segítségével, vagy telefonon keresztül. A recepción dolgozó kollégáink szívesen tájékoztatják Önt a szabad időpontokról és a szükséges információkról. Az űrlap kitöltése nem időpont egyeztetés vagy időpont megerősítés, hanem időpontigénylés. Csapatunk felveszi Önnel a kapcsolatot, hogy ellenőrizze az orvosok elérhetőségét és időpontot egyeztessen.

A rendelők és klinikákelhelyezkedése

Tájékoztató a Dr. Holhos szemészeti szakrendelő hálózatban végzett konzultációról

A Dr. Holhos szemészeti szakrendelő hálózat fenntartja a jogot, hogy előzetes fizetést kérjen (átutalással vagy készpénzzel a hálózat klinikáinak recepcióján) azoktól a betegektől, akik:

– Két egymást követő időpontot lemondanak a klinikáinkon

vagy

– két egymást követő alkalommal nem jelennek meg az egyeztetett időpontokon klinikánkon.

Megértésüket köszönjük!


  Szeretne megválni a szemüvegétől?
  Fénytörési rendellenesség
  Amennyiben vizsgálatai nem javasolják a SMILE Pro műtétet, beleegyezik, hogy a kínálatunkból - PRK, FemtoLASIK, SMILE, Presbyond, multifokális műlencseimplantátum -
  egy másik műtétet javasoljunk?
  Szenved-e egyéb szembetegségben? Diabéteszes retinopátia, glaukóma, nystagmus (szemtekerezgés), amblyopia (lusta szem), stb?

  Szenved-e krónikus betegségekben - magas vérnyomás, cukorbetegség stb.