Intravitreális injekciók (korral járó makuladegeneráció és diabéteszes retinopátia kezelésére)

Az intravitreális injekciókat teljes szemészeti kivizsgálás (látásélesség, szemnyomásmérés, fénytörés és szemfenékvizsgálat), valamint OCT (optikai koherencia tomográfia) és szükség esetén angiofluorográfia (AFG) képalkotás után végzik.

Mikor alkalmazzák az Avastin (intravitreális) injekciókat?

Az intravitreális injekciókat teljes szemészeti (látásélesség, szemnyomásmérés, szemnyomás, fénytörés és szemfenékvizsgálat) és képalkotó kivizsgálás után végzik el, amely szemészeti OCT-ből (optikai koherencia-tomográfia) és szükség esetén angiofluorográfiából (AFG) áll.

Az Avastin vagy más gyógyszer tényleges befecskendezése a műtőben történik, helyi érzéstelenítéssel (cseppekkel), az aszepszis szabályainak betartásával.

Mi ajánlott az Avastin injekciók után?

Ezen intravitreális injekciók után kerülje a szem dörzsölését, és egy hétig naponta háromszor 1-2 csepp antibiotikumos oldatot csepegtessen a kötőhártya-zsákba. Az injekciókat 4-6 hetente megismétlik az orvosával egyeztetett előírás szerint.

Mikor ajánlott az Avastin intravitreális injekciózása?

Általában az intravitreális injekciók a következő esetekben javasoltak:

 

EGYEZTESSEN IDŐPONTOT

Időpontot gyorsan foglalhat a jobb oldali űrlap segítségével, vagy telefonon keresztül. A recepción dolgozó kollégáink szívesen tájékoztatják Önt a szabad időpontokról és a szükséges információkról. Az űrlap kitöltése nem időpont egyeztetés vagy időpont megerősítés, hanem időpontigénylés. Csapatunk felveszi Önnel a kapcsolatot, hogy ellenőrizze az orvosok elérhetőségét és időpontot egyeztessen.

A rendelők és klinikákelhelyezkedése

Betegtájékoztató a konzultációra/műtétre történő időpont-egyeztetéshez

Az a páciens, aki a konzultációra/műtétre szóló időpontot egyszer, legalább egy nappal az időpont előtt lemondja, ugyanolyan feltételek mellett jogosult egy második időpontra.
Ha a páciens a második alkalommal is lemondja a konzultáció és/vagy műtét időpontját, új időpontot csak akkor kap, ha elfogadja az előzetes fizetést (fizetési megbízással vagy készpénzzel a recepción) úgy a konzultációra, mint a műtétre vonatkozóan.
Az a beteg, aki nem jelenik meg a konzultáción/műtéten, nem mondja le az időpontot, és nem válaszol a hívásokra, csak akkor kérhet második időpontot, ha a konzultációért/műtétért előre fizet.
A Prk/Femtolasik/Smile Pro retina- vagy lézeres műtétre időpontot kérő páciensek a műtét költségének 30%-át előre fizetik. Az időpontot csak az előleg átvétele után egyeztetjük. Ha a páciens a műtét előtt legalább 48 órával jelzi, hogy objektív okokból nem tud megjelenni, a teljes előleget visszafizetjük. Ha a páciens nem jelenik meg, és nem jelzi legalább 48 órával korábban, hogy nem tud megjelenni, a befizetett előleg kártérítés címén elveszettnek minősül, és nem térítjük vissza.


  Szeretne megválni a szemüvegétől?
  Fénytörési rendellenesség
  Amennyiben vizsgálatai nem javasolják a SMILE Pro műtétet, beleegyezik, hogy a kínálatunkból - PRK, FemtoLASIK, SMILE, Presbyond, multifokális műlencseimplantátum -
  egy másik műtétet javasoljunk?
  Szenved-e egyéb szembetegségben? Diabéteszes retinopátia, glaukóma, nystagmus (szemtekerezgés), amblyopia (lusta szem), stb?

  Szenved-e krónikus betegségekben - magas vérnyomás, cukorbetegség stb.