Goniószkópia

A gonioszkópia a szem elülső részének (elülső kamra) vizsgálata, a szaruhártya és az írisz között.

Mi a gonioszkópia?

Először a szemét speciális cseppekkel érzéstelenítjük, hogy a vizsgálat során ne érezzen semmilyen kellemetlenséget. Ezután a szemészorvos gonioszkóppal vizsgálja meg a szemét – ez egy kis eszköz, amelynek belseje tükrökkel van ellátva, egyik végén pedig egy lencsével, amely a kontaktlencséhez hasonlóan a szaruhártyán nyugszik. Amikor a lencsét a szaruhártya fölé helyezi, a belső tükrök lehetővé teszik az orvos számára, hogy lássa a szem elülső szögét.

Miután a lencsét a szemre helyezték, egy fénysugarat irányítanak a szembe egy réslámpás mikroszkóp segítségével. A gonioszkópia során nyomást érezhet a szemhéján vagy a szempilláin, de a vizsgálat egyébként fájdalommentes kell, hogy legyen.

A gonioszkópiát a réslámpába (a szem követésére használt speciális mikroszkópba) helyezett fejjel végzik. Mindkét szem vizsgálata általában néhány percet vesz igénybe.

Ajánlások az eljárás előtt:

 • Ha kontaktlencsét visel, ajánlott, hogy a beavatkozás előtt néhány órával ne használja azokat;
 • A vizsgálatot követően homályos látást tapasztalhat (néhány percig vagy óráig), ezért ajánlott, hogy közvetlenül a vizsgálat után ne vezessen.

Mit lehet disóagnosztizálni a gonioszkópiával?

A 40 éves kor körül megjelenő látásváltozások miatt a felnőtteknél nagyobb a kockázata a különböző szembetegségek, köztük a zöldhályog kialakulásának. A gonioszkópia ebben az életkorban és annál idősebb felnőttek számára ajánlott lehet, különösen azok számára, akiknél nagyobb a zöldhályog kialakulásának kockázata.

A zöldhályog például öröklődhet, ezért ha Ön „gyanús” a zöldhályog kialakulására a családjában előforduló kórelőzmények miatt, szemészorvosa javasolhatja a rutinszerű gonioszkópiát, hogy ellenőrizze a betegség kialakulására utaló jeleket. Ezenkívül, ha bizonyos kapcsolódó rendellenességeket észlel az alapvető szemvizsgálat során, szintén ajánlott a gonioszkópia.

Dr. Teodor Holhos, szemészsebész által orvosilag felülvizsgált szöveg
Írta Dr. Holhos csapata
EGYEZTESSEN IDŐPONTOT

Időpontot gyorsan foglalhat a jobb oldali űrlap segítségével, vagy telefonon keresztül. A recepción dolgozó kollégáink szívesen tájékoztatják Önt a szabad időpontokról és a szükséges információkról. Az űrlap kitöltése nem időpont egyeztetés vagy időpont megerősítés, hanem időpontigénylés. Csapatunk felveszi Önnel a kapcsolatot, hogy ellenőrizze az orvosok elérhetőségét és időpontot egyeztessen.

A rendelők és klinikákelhelyezkedése

Betegtájékoztató a konzultációra/műtétre történő időpont-egyeztetéshez

Az a páciens, aki a konzultációra/műtétre szóló időpontot egyszer, legalább egy nappal az időpont előtt lemondja, ugyanolyan feltételek mellett jogosult egy második időpontra.
Ha a páciens a második alkalommal is lemondja a konzultáció és/vagy műtét időpontját, új időpontot csak akkor kap, ha elfogadja az előzetes fizetést (fizetési megbízással vagy készpénzzel a recepción) úgy a konzultációra, mint a műtétre vonatkozóan.
Az a beteg, aki nem jelenik meg a konzultáción/műtéten, nem mondja le az időpontot, és nem válaszol a hívásokra, csak akkor kérhet második időpontot, ha a konzultációért/műtétért előre fizet.
A Prk/Femtolasik/Smile Pro retina- vagy lézeres műtétre időpontot kérő páciensek a műtét költségének 30%-át előre fizetik. Az időpontot csak az előleg átvétele után egyeztetjük. Ha a páciens a műtét előtt legalább 48 órával jelzi, hogy objektív okokból nem tud megjelenni, a teljes előleget visszafizetjük. Ha a páciens nem jelenik meg, és nem jelzi legalább 48 órával korábban, hogy nem tud megjelenni, a befizetett előleg kártérítés címén elveszettnek minősül, és nem térítjük vissza.


  Szeretne megválni a szemüvegétől?
  Fénytörési rendellenesség
  Amennyiben vizsgálatai nem javasolják a SMILE Pro műtétet, beleegyezik, hogy a kínálatunkból - PRK, FemtoLASIK, SMILE, Presbyond, multifokális műlencseimplantátum -
  egy másik műtétet javasoljunk?
  Szenved-e egyéb szembetegségben? Diabéteszes retinopátia, glaukóma, nystagmus (szemtekerezgés), amblyopia (lusta szem), stb?

  Szenved-e krónikus betegségekben - magas vérnyomás, cukorbetegség stb.