Egyedülálló Romániában: szaruhártya-vizsgálatok az OCT MS-39 készülékkel

Az új Schwind MS-39 készülék egyedülálló Romániában, amely képes a lézeres refraktív sebészethez és a keratoconus pontos diagnózisához szükséges összetett és részletes szaruhártya-vizsgálatok elvégzésére.

Mit kell tudni az MS-39-el végzett vizsgálatokról

Az MS-39 egy nagy teljesítményű OCT és topográf, amely kiemelkedő szintű szaruhártya részletességet és elemzést biztosít. A HD-felvételek több részletet és kiváló felbontást biztosítanak, és a legapróbb részletekig feltárják a szaruhártya szerkezetét.

Így e multidiszciplináris gép segítségével a lehető legjobb kezelési döntéseket hozhatjuk meg, és kizárhatunk bizonyos diagnózisokat. Elsősorban refraktív műtétek, keratoconus gyanúja, zöldhályog, lencseimplantáció vagy akár száraz szem szindróma esetén alkalmazzák.

Az MS-39 készülékkel a hám- és a sztrómaszövet egymástól elkülönítve vizsgálható – ez különösen hasznos a transzepithelialis kezelések előtt, illetve a keratoconus szűrése vagy a lencse posztoperatív kiértékelése során. A nagy felbontású metszetek lehetővé teszik a szaruhártya homályok mélységének pontosabb elemzését és a szaruhártya felszíni rendellenességek értékelését is.

A szaruhártya nagy felbontású keresztmetszeti képein kívül az MS-39 az iridocorneális szög, az írisz és a lencse képalkotó részleteit is biztosítja. Ez lehetővé teszi az egyénre szabott, megalapozott diagnózist, és még biztonságosabbá teszi a lézeres kezelést.

A topográfia és a Pentacam AXL Wave vizsgálatokkal együtt az MS-39 vizsgálatok teljessé teszik a műtét előtti elemzés és vizsgálat körét a nagyon kényes és a „határesetekkel” rendelkező esetekben, amelyek eddig gyakran kockázatosak voltak a lézeres műtét szempontjából, és a betegeknek azt tanácsolták, hogy válasszanak más műtéti módszert.

Most már nagyon finom triázst tudunk végezni ezeken az eseteken, és elkerülhetjük a potenciális szaruhártya-kockázatot jelentő eseteket.

Mit foglal magában az MS-39 vizsgálat?

Az MS-39 a legfejlettebb készülék az elülső szemszegmens elemzéséhez. Az MS-39 kombinálja a Placido korongos szaruhártya topográfiát a nagy felbontású OCT-alapú elülső szegmens tomográfiával.

A páciensnek cseppeket csepegtetnek a pupilla tágítására, majd állával az MS-39 speciális tartójára helyezik. Ez nagy tisztaságú, 16 mm átmérőjű HD keresztmetszeti képeket készít, az MS-39 által feltárt szaruhártya szerkezetének és rétegeinek számos részletével együtt.

Mit lehet diagnosztizálni az MS-39-el?

Az MS-39 információt szolgáltat mindkét szaruhártya felszín pachymetriájáról, elevációjáról, görbületéről és dioptriás erejéről. Az elülső szegmens klinikai diagnosztikáján kívül az MS-39 a szaruhártyasebészetben a refraktív műtétek tervezéséhez is használható. Ray-Tracing technikákon alapuló IOL-számítási modul is rendelkezésre áll. További eszközökkel az MS-39 pontos pupillográfiás méréseket és fejlett könnyfilm elemzést végezhet.

Az MS-39 egyes rendellenességek diagnosztizálására és az IOL- és refraktív műtétekkel kapcsolatos döntések megalapozására szolgál:

 • Keratoconus szűrése
 • Intraokuláris lencsék számítási módszere, kezelt vagy kezeletlen szemek refrakciós kezelésének tervezéséhez.
 • Zöldhályog diagnosztika és nyomon követés
 • A legtöbb refraktív műtét tervezése és elvégzése.
 • A „száraz szem” szindróma diagnosztizálása

Az MS-39 készülék előnyei

 • A szem teljes elülső szegmenséről rendkívül nagy, akár 16 milliméteres átmérőjű keresztmetszeti képek jeleníthetők meg.
 • A szaruhártya szerkezetének rendkívül részletes mérése minden rétegében.
 • Nagy pontosságú információk a pachymetriáról és az elevációról, a görbületről és a dioptriás erősségről, mindegyik az elülső és a hátsó szaruhártya felszínéhez viszonyítva.
 • Nagyobb diagnosztikai bizonyosság a hámra vonatkozó részletes információknak köszönhetően
 • A hámtérkép rendkívül pontos ábrázolása, 3,6 mikrométeres felbontással a spektrális tartományú technológiának köszönhetően.
 • Kiváló képminőség a szem elülső szegmensének 16 milliméter átmérőig terjedő szakaszán
 • Az MS-39 lehetővé teszi a szaruhártya rendkívül részletes áttekintését, beleértve a szaruhártya-aberrációkat is.
 • Keratoconus szűrés – fontos adatokat szolgáltat a szaruhártyáról, és hozzájárulhat a műtétet megelőzően az ectasia-val kapcsolatos esetleges szövődmények elkerüléséhez.
 • A sugárkövetési technológián alapuló intraokuláris lencse számítási modul kiválóan alkalmas a refrakciós kezelt vagy kezeletlen szemek kezelésének tervezéséhez.
 • Az intasztromális gyűrűk elhelyezése pontosan megtervezhető a pachymetriatérképek és a szaruhártya elevációs profilja segítségével.
 • A zöldhályog diagnózisában és monitorozásában alkalmazott glaukómaszűrés
 • Az integrált funkció a meghatározott megvilágítási körülményektől függően dinamikusan vagy statikusan rögzíti a pupilla átmérőjét. A pontos pupillaközéppont és pupillaátmérő adatok elengedhetetlenek a legtöbb refraktív kezelés tervezéséhez és elvégzéséhez.
 • Lencse biometria – A lencse vastagsága és a szemlencse pozíciója pontosan meghatározható az IOL-számítások finomításának támogatása érdekében.
 • „Száraz szem” elemzés – A Placido technológia lehetővé teszi a könnyfilm állapotának elemzését. Ez az információ támogatja a „száraz szem” tüneteinek diagnózisát.

Folyamatosan arra törekszünk, hogy a betegeknek a legmodernebb műtéti és diagnosztikai eszközöket és szolgáltatásokat kínáljuk, így a műtéti megoldásról szóló döntés és ajánlás egy átfogó, minden lehetséges kockázatot figyelembe vevő vizsgálati folyamatot követően születik meg.

Dr. Teodor Holhos, szemészsebész által orvosilag felülvizsgált szöveg
Írta Dr. Holhos csapata
EGYEZTESSEN IDŐPONTOT

Időpontot gyorsan foglalhat a jobb oldali űrlap segítségével, vagy telefonon keresztül. A recepción dolgozó kollégáink szívesen tájékoztatják Önt a szabad időpontokról és a szükséges információkról. Az űrlap kitöltése nem időpont egyeztetés vagy időpont megerősítés, hanem időpontigénylés. Csapatunk felveszi Önnel a kapcsolatot, hogy ellenőrizze az orvosok elérhetőségét és időpontot egyeztessen.

A rendelők és klinikákelhelyezkedése

Betegtájékoztató a konzultációra/műtétre történő időpont-egyeztetéshez

Az a páciens, aki a konzultációra/műtétre szóló időpontot egyszer, legalább egy nappal az időpont előtt lemondja, ugyanolyan feltételek mellett jogosult egy második időpontra.
Ha a páciens a második alkalommal is lemondja a konzultáció és/vagy műtét időpontját, új időpontot csak akkor kap, ha elfogadja az előzetes fizetést (fizetési megbízással vagy készpénzzel a recepción) úgy a konzultációra, mint a műtétre vonatkozóan.
Az a beteg, aki nem jelenik meg a konzultáción/műtéten, nem mondja le az időpontot, és nem válaszol a hívásokra, csak akkor kérhet második időpontot, ha a konzultációért/műtétért előre fizet.
A Prk/Femtolasik/Smile Pro retina- vagy lézeres műtétre időpontot kérő páciensek a műtét költségének 30%-át előre fizetik. Az időpontot csak az előleg átvétele után egyeztetjük. Ha a páciens a műtét előtt legalább 48 órával jelzi, hogy objektív okokból nem tud megjelenni, a teljes előleget visszafizetjük. Ha a páciens nem jelenik meg, és nem jelzi legalább 48 órával korábban, hogy nem tud megjelenni, a befizetett előleg kártérítés címén elveszettnek minősül, és nem térítjük vissza.


  Szeretne megválni a szemüvegétől?
  Fénytörési rendellenesség
  Amennyiben vizsgálatai nem javasolják a SMILE Pro műtétet, beleegyezik, hogy a kínálatunkból - PRK, FemtoLASIK, SMILE, Presbyond, multifokális műlencseimplantátum -
  egy másik műtétet javasoljunk?
  Szenved-e egyéb szembetegségben? Diabéteszes retinopátia, glaukóma, nystagmus (szemtekerezgés), amblyopia (lusta szem), stb?

  Szenved-e krónikus betegségekben - magas vérnyomás, cukorbetegség stb.