Az egyetlen sebész Erdélyben, aki7 másodperc alatt eltávolítja a dioptriákat
a SMILE Pro műtéttel, a leggyorsabb
refraktív műtét a világon
SMILE Pro műtét
Kolozsváron
3. generációs lentikuláris műtétTeljes körű kivizsgálások
Egy jobb látás, egy jobb élet.
Kezdje el most.
Első alkalommal Erdélyben:​
Presbyond műtét

A szemészeti klinikák betegeinek legnagyobb online közössége 121,401 felhasználó

5 / 5 3773 GOOGLE REVIEWS 5 / 5 2371 FACEBOOK REVIEWS
Új TV spot –
Dr. Holhoș
Bemutatjuk az új Dr. Holhos TV-kampányt. A Pro TV-n is láthat minket!  
Dr. Holhoș Teodor - Szemsebész
Barátságos, gondoskodó és emberszerető ember vagyok. Mindig is szerettem volna segíteni a körülöttem élőknek. A szakmám révén lehetőségem van arra, hogy megmutassam, amit a legjobban szeretnék, hogy helyreállítsam az egészséget és mosolyt csaljak azok arcára, akik a segítségemet kérik.
6 szemészeti klinika és 13 munkapont
Az első Dr. Holhoș szemészeti klinika 2011-ben nyílt meg Gyulafehérváron. A Dr. Holhoș hálózat jelenleg 6 szemészeti klinikát foglal magában Gyulafehérváron, Tordán, Medgyesen, Nagyszebenben és a legújabb szemészeti klinikát Kolozsváron, valamint 13 orvosi optikai rendelőt, amelyek Fehér, Kolozs, Szeben és Maros megyében vannak jelen.
Felszereltség

Romániában egyedülálló: Az ArcScan Insight® 100 egy szaruhártya ultrahang szkenner, amely segít a klinikai és sebészeti döntések meghozatalában.

Az új MS-39 készülék egyedülálló Romániában, amely képes a lézeres refraktív sebészethez és a keratoconus pontos diagnózisához szükséges összetett és részletes szaruhártya-vizsgálatok elvégzésére.

A Pentacam® AXL Wave egy egyedülálló, forradalmi eszköz, amely először kombinálja a többféle szkennelést, hogy teljes, részletes képet adjon a szaruhártyáról és a szemlencséről.

A Revo FC egy all-in-one eszköz, amely több vizsgálathoz is használható.

A ZEISS VISUMAX® 800 a ZEISS femtoszekundumos lézerek legújabb generációját képviseli, amely elődeihez képest csökkentett lézeridőt kínál, míg a SMILE® pro sebészet lehetővé teszi a gyors és kényelmes páciensélményt.

A Dr. Holhoș-hálózatban először elérhető platform lehetőséget nyújt komplex lézeres műtétek elvégzésére, így a lézeres sebészet teljes spektrumát lefedi.

A ZEISS OPMI LUMERA 700 integrált műtét közbeni OCT4-felvételei minden műtéti beavatkozásról tiszta képet adnak, így segítve a kiváló eredmények elérését.

A Perseus egy endoteliális mikroszkóp, amely többféle vizsgálatot kínál, és amelyet a szaruhártya-dystrophiák, degeneratív betegségek diagnosztikájában, valamint a szürkehályogműtétek előtti és utáni értékelésben használnak.

A LASER refraktív sebészet egy olyan kezelési módszer, amelyet a dioptriák korrekciójának gondolatával fejlesztettek ki. A műtét mindkét szemen elvégezhető egyazon kezelés során.

Az automatikus refrakciómérés egy precíziós szemészeti eszközzel, az úgynevezett refraktométerrel történik, amelyet a dioptria teljesítmény meghatározására használnak.

Ez az eszköz a szemfenék vizsgálatára szolgál. A retina és az érhártya rendellenességeinek diagnosztizálására javallott.

Az egyik legkorszerűbb szemészeti vizsgálat, amely lehetővé teszi a korai diagnózist, a célzott kezelést és a szembetegségek széles körének megfelelő nyomon követését.

A számítógépes periméter egy modern diagnosztikai eszköz a pontos és gyors látótérvizsgálathoz, amely minden helyzetben megbízható és pontos eredmények elérését teszi lehetővé.

Ez a nagy felbontású ultrahangos szkenner legújabb változata. Az oculo-orbitális ultrahang egy gyakori, fájdalommentes ultrahangvizsgálat, amely lehetővé teszi a szemgödör lágy szöveteinek, a szem egészének és a különböző szemészeti struktúráknak az értékelését.

Lehetővé teszi a szemfenék ábrázolását. Az angifluorográfia (AFG) a retina érrendszerének rögzítésére szolgáló módszer, amely nátrium-fluoreszceint használ kontrasztanyagként.

LÁSD Összes
Műtétek

A SMILE PRO a SMILE műveletek második generációja. A RelEx SMILE sikere után a Zeiss kifejlesztette a technológia következő szintjét.

A RelEx SMILE lézeres műtét a legmodernebb dioptriacsökkentő technika, amely a Carl Zeiss Meditec VisuMax femtolézerrel végezhető.

A FemtoLASIK műtét a Dr. Holhoș hálózatban elérhető refraktív műtétek sorába tartozik, és a lézeres műtétek 2. generációjába tartozik.

Az Excimer lézeres dioptriacsökkentő műtét azoknak szól, akik szeretnének megszabadulni a szemüvegtől, és akiknél rövidlátást, asztigmatizmust, rövidlátást és rövidlátó asztigmatizmust, távollátást diagnosztizáltak.

A presbyopia az életkorral összefüggő rendellenesség, amely megnehezíti a közeli tárgyak látását.

A nagy dioptriák (rövidlátás, távollátás, asztigmatizmus vagy presbyopia) műlencseimplantátummal korrigálhatók. Az eljárás hasonló a szürkehályogműtéthez, azzal a különbséggel, hogy ebben az esetben a lencsét a szürkehályog megjelenése előtt cserélik ki.

A szürkehályogban szenvedő emberek számára a műlencseimplantációs műtét (szürkehályog műtét) az egyetlen kezelési módszer. Tudja meg, mivel jár a műtét és melyek a beavatkozás következményei.

A szem egy nagyon összetett szerv, alkotóelemei egészként működnek a látásunk biztosítása érdekében. A szemgolyó közepén üvegtesti folyadék található, egy átlátszó gél, amely megőrzi a szemgolyó gömb alakú formáját.

Az üvegtest a szemgolyó közepén, a lencse és a retina között helyezkedik el, és „gélszerű” megjelenésű. Az egészséges üvegtest teljesen átlátszó, így a fény gond nélkül eljut a retinára, ezáltal biztosítva a tiszta látást.

A retinamembránok az üvegtest hátsó része és a retina központi területe, a makula közötti határfelület megbetegedései; jellemzőjük, hogy ezen a területen egy áttetsző „lap” jelenik meg, amely húzza és összehajtja a makulát, így befolyásolja a retinasejteket és specifikus tüneteket okoz.

A glaukóma krónikus, kétoldali szembetegség, amelyet a látóideg rostjainak fokozatos pusztulása jellemez, amely ideg felelős a szemből az agyba történő információátvitelért. Tudjon meg többet a glaukómaműtétről.

A pterygium a degenerált bulbáris kötőhártya (a szemgolyó feletti átlátszó lemez) háromszög alakú nyúlványa a szaruhártya szélén.

A Cross-linking műtét a keratoconusban, azaz a szaruhártya deformációjában szenvedő betegeknél alkalmazott eljárás.

LÁSD Összes
Rendellenességek

Az okuláris migrén a leggyakrabban a 40-es korosztályban fordul elő. Látászavarokban és akár átmeneti vakságban nyilvánul meg.

A keratitis, más néven „szaruhártyafekély”, a szaruhártya gyulladása. Ha korán felismerik, a szembetegség könnyen kezelhető és gyorsan gyógyul.

A diplopia egy olyan szemészeti betegség, amely során két képet látunk ugyanarról a dologról. A rendellenesség bárkit érinthet, de 60 éves kor után gyakoribb.

A xantelazma a xanthomák családjába tartozik, és a szem körüli bőrsejtek zsírlerakódásait jelenti. Sárga, ártalmatlan dudorok formájában észlelhető.

A színvak emberek másképp érzékelik a színeket, mint a legtöbb ember. A legtöbbször ez a szembetegség megnehezíti bizonyos színek megkülönböztetését.

Az epiphora olyan szemészeti rendellenesség, amely a szem túlzott könnyezésével jelentkezik. Legtöbbször nem súlyos, és magától elmúlik. Ha azonban ezt tapasztalja, és a probléma továbbra is fennáll, javasoljuk, hogy kérjen időpontot egy szemészeti vizsgálatra. A kezelés az epiphora okától függően eltérhet. 

Ha sárga foltot veszel észre a szemed fehérjén, akkor nagy valószínűséggel pingueculával van dolgod. Ez a szemészeti rendellenesség nem súlyos, de a tünetek kellemetlenek lehetnek. Tudjon meg mindent a pinguecula kezeléséről, és ami még fontosabb, a megelőzéséről. 

Az entropium az a szemészeti rendellenesség, amikor a szemhéj befelé fordul. Eltér az ektropiumtól, amikor a szemhéj kifelé fordul. Leggyakrabban idősebb embereknél fordul elő, és általában csak az alsó szemhéjat érinti.

Ön is szenvedhet szemészeti toxoplazmózisban anélkül, hogy tudna róla. Ez a retinális rendellenesség rendkívül gyakori századunkban, és szempanaszokban és homályos látásban nyilvánul meg.

A szemhéjkifordulás az a szemészeti rendellenesség, amikor a szemhéj és a szempillák eltávolodnak a szaruhártyától, és kifelé fordulnak.

A fejfájás egyik leggyakoribb típusa a szem eredetű fejfájás. Szemészeti rendellenesség következtében jelentkezik.

Blepharitis, vagyis szemhéjszéli gyulladás a szemhéjak gyulladásában megnyilvánuló szemészeti megbetegedés. A szemhéjak tövénél a beteg apró kéregszerű, megszilárdult olajrészecskékből vagy baktériumokból álló kéregszemcséket észlel, amelyek a szem sarkánál lévő ráncban gyűlnek össze.

Az uveitis az uvea (szőlőhártya) gyulladásos megbetegedése, amely a látás megváltozásával és szemfájdalommal jelentkezik.

A leggyakoribb szemészeti betegségek közé tartozik a szemárpa. Ez a köznyelvben „árpa” néven ismert, és a szemhéjak fertőzése.

A csüngő szemhéj orvosi nyelven „ptosis palpebrae” néven ismert. Úgy jelentkezik, hogy az egyik vagy mindkét szem látónyílása beszűkül, ami esztétikai és funkcionális kellemetlenségeket okoz. 

LÁSD Összes
Zeiss prémium partner
A Zeiss legnagyobb ügyfele Romániában
Újdonságok
Lásd az összes cikket
EGYEZTESSEN IDŐPONTOT

Időpontot gyorsan foglalhat a jobb oldali űrlap segítségével, vagy telefonon keresztül. A recepción dolgozó kollégáink szívesen tájékoztatják Önt a szabad időpontokról és a szükséges információkról. Az űrlap kitöltése nem időpont egyeztetés vagy időpont megerősítés, hanem időpontigénylés. Csapatunk felveszi Önnel a kapcsolatot, hogy ellenőrizze az orvosok elérhetőségét és időpontot egyeztessen.

A rendelők és klinikákelhelyezkedése

Tájékoztató a Dr. Holhos szemészeti szakrendelő hálózatban végzett konzultációról

A Dr. Holhos szemészeti szakrendelő hálózat fenntartja a jogot, hogy előzetes fizetést kérjen (átutalással vagy készpénzzel a hálózat klinikáinak recepcióján) azoktól a betegektől, akik:

– Két egymást követő időpontot lemondanak a klinikáinkon

vagy

– két egymást követő alkalommal nem jelennek meg az egyeztetett időpontokon klinikánkon.

Megértésüket köszönjük!


  Szeretne megválni a szemüvegétől?
  Fénytörési rendellenesség
  Amennyiben vizsgálatai nem javasolják a SMILE Pro műtétet, beleegyezik, hogy a kínálatunkból - PRK, FemtoLASIK, SMILE, Presbyond, multifokális műlencseimplantátum -
  egy másik műtétet javasoljunk?
  Szenved-e egyéb szembetegségben? Diabéteszes retinopátia, glaukóma, nystagmus (szemtekerezgés), amblyopia (lusta szem), stb?

  Szenved-e krónikus betegségekben - magas vérnyomás, cukorbetegség stb.