Dioptriacsökkentés a SMILE PRO technikával

A SMILE PRO a SMILE műveletek második generációja. A RelEx SMILE sikere után a Zeiss kifejlesztette a technológia következő szintjét.

Mi a SMILE PRO műtét lényege?

A SMILE® egy minimálisan invazív bemetszés, amely csak egy kis bemetszést ejt (80%-kal kisebb, mint a LASIK).

A SMILE PRO technika lebeny (szaruhártya lebeny) nélkül és a szaruhártya hámjának eltávolítása nélkül történik. Megkíméli a szaruhártyaszövetet, a műtét és a lábadozási időszak alatt nincs fájdalom, rövid ideig tart, és a látásélesség nagyon gyorsan stabilizálódik a műtét után.

A Smile PRO mindössze 7 másodpercig tart, és + dioptriát is képes műteni (hamarosan)!

1. lépés: A lencse létrehozása

Az ép szaruhártyán belül létrehozunk egy lentikulát és egy kis bemetszést.

2. lépés: A lencse eltávolítása

A lencse a kis bemetszésen keresztül a szaruhártya minimális megszakításával eltávolításra kerül.

3. lépés: A fénytörési hiba korrekciója

A lencse eltávolítása megváltoztatja a szaruhártya alakját, korrigálva a fénytörési hibát.

Melyek a SMILE® PRO előnyei?

A SMILE® Pro egy egylépéses lézeres eljárás.

A SMILE® Pro mindössze 7 másodperc alatt elvégezhető.

A SMILE® Pro kevésbé érinti a szaruhártya felső rétegeit, ami azt jelenti, hogy a műtét után sokkal kisebb az esélye a szemszárazságnak vagy a fertőzésnek.

A SMILE® Pro gyorsabb felépüléssel jár, a páciensek a műtét után azonnal jól látnak.

A SMILE® Pro csendes és szagtalan.

A SMILE® Pro alkalmas a kontakt sportokat űzők, a szörfösök, illetve a katonaságnál dolgozók vagy a légi személyzet számára.

Kinek ajánlott a SMILE® PRO?

20 év feletti betegek, akiknek a fénytörése (dioptriája) több mint 12 hónapja stabil.

Myopiás (rövidlátó) vagy asztigmatikus betegek.

Olyan személyek, akik szemüveggel vagy kontaktlencsével jól látnak.

Mikor nem ajánlott a SMILE® PRO?

Terhes vagy szoptató páciensek (legalábbis az első 6 hónapban)

40 év feletti betegek.

Vékony szaruhártyájú vagy keratoconusban szenvedő betegek.

Milyen kockázatokkal jár a SMILE® PRO lézeres műtét?

Bár a kockázatok minimálisak és nagyon ritkák, azonban, mint minden beavatkozásnál, előfordulhatnak.

Bár kisebb, mint más műtéteknél, mégis fennállhat a fertőzés és a hegesedés kockázata. Ennek elkerülése érdekében fontos a műtét utáni szemcseppkezelés és a felülvizsgálatok.

A beavatkozás során előfordulhat az úgynevezett aspirációs veszteség. Ha ez bekövetkezik, más típusú látáskorrekcióra lehet szükség. Abban a ritka esetben, ha ez megtörténik, mindent elmagyarázunk Önnek.

A SMILE® a legújabb lézeres szemműtéti technika. Ennek következtében nincsenek hosszú távú vizsgálatok. A kiszámíthatósági szint azonban magas. Mivel világszerte több mint 2 millió sikeres műtétet végeztek el, a szövődmény esélye ritka, és kevesebb mint 1:5000-hez arányban fordul elő.

Mire számíthat a SMILE® PRO műtét során

A műtét előtt

Csapatunk lépésről lépésre elmagyarázza Önnek, hogy mit kell tennie a műtétre való felkészülés során, már az utolsó konzultációtól kezdve. A műtét előtt legalább néhány nappal abba kell hagynia a kontaktlencse viselését, de ez az idő páciensenként, esetenként változó. Kezelőorvosa az első konzultáción elmondja, hogy mennyi ideig kell kontaktlencse nélkül maradnia. A műtétet megelőző napokra szemcseppkezelést is fel fog írni Önnek.

A műtét napján, a műtét előtt még egyszer megvizsgálja Önt Dr.

A műtétre az asszisztens kollégák készítik fel Önt, és a műtőbe viszik.

A beavatkozás során

A teljes SMILE® Pro eljárás (beállítás és műtét) szemenként körülbelül 5-10 percet vesz igénybe. Fájdalommentes élmény lesz, mivel helyi érzéstelenítőt (szemcseppet) adunk be a szem elülső részének elzsibbasztására. A szemhéja alá egy műszert is beiktatnak, hogy megakadályozzák, hogy a beavatkozás alatt becsukja a szemét vagy pislogjon.

Az eljárás során orvosa végig beszélni fog Önnel, és utasításokat fog adni arra vonatkozóan, hogy hova kell néznie. Gyakori, hogy érez egy kis rántást, amikor az orvos eltávolítja a lencsét, ez azonban nem fáj. A kezelés befejezése után antibiotikumot és szemcseppet is alkalmazunk.

Normális, hogy a látás közvetlenül a műtét után homályosnak tűnik. Nagyon fontos, hogy a műtét után ne dörzsölje a szemet.

Műtét utáni felépülés

Ellenőrzésre a műtétet követő napon kerül sor, majd egy héttel később egy újabbra. A műtétet követően kötelező betartani az előírt szemcseppkezelést.

Egy 3 hónapos, majd egy 6 hónapos kontrollvizsgálat szükséges, hogy ellenőrizzük a látását, és megbizonyosodjunk arról, hogy minden megfelelően gyógyult.

Dr. Teodor Holhos, szemészsebész által orvosilag felülvizsgált szöveg
Írta Dr. Holhos csapata
Műtétek

A SMILE PRO a SMILE műveletek második generációja. A RelEx SMILE sikere után a Zeiss kifejlesztette a technológia következő szintjét.

A RelEx SMILE lézeres műtét a legmodernebb dioptriacsökkentő technika, amely a Carl Zeiss Meditec VisuMax femtolézerrel végezhető.

A FemtoLASIK műtét a Dr. Holhoș hálózatban elérhető refraktív műtétek sorába tartozik, és a lézeres műtétek 2. generációjába tartozik.

Az Excimer lézeres dioptriacsökkentő műtét azoknak szól, akik szeretnének megszabadulni a szemüvegtől, és akiknél rövidlátást, asztigmatizmust, rövidlátást és rövidlátó asztigmatizmust, távollátást diagnosztizáltak.

A presbyopia az életkorral összefüggő rendellenesség, amely megnehezíti a közeli tárgyak látását.

A nagy dioptriák (rövidlátás, távollátás, asztigmatizmus vagy presbyopia) műlencseimplantátummal korrigálhatók. Az eljárás hasonló a szürkehályogműtéthez, azzal a különbséggel, hogy ebben az esetben a lencsét a szürkehályog megjelenése előtt cserélik ki.

A szürkehályogban szenvedő emberek számára a műlencseimplantációs műtét (szürkehályog műtét) az egyetlen kezelési módszer. Tudja meg, mivel jár a műtét és melyek a beavatkozás következményei.

A szem egy nagyon összetett szerv, alkotóelemei egészként működnek a látásunk biztosítása érdekében. A szemgolyó közepén üvegtesti folyadék található, egy átlátszó gél, amely megőrzi a szemgolyó gömb alakú formáját.

Az üvegtest a szemgolyó közepén, a lencse és a retina között helyezkedik el, és „gélszerű” megjelenésű. Az egészséges üvegtest teljesen átlátszó, így a fény gond nélkül eljut a retinára, ezáltal biztosítva a tiszta látást.

A retinamembránok az üvegtest hátsó része és a retina központi területe, a makula közötti határfelület megbetegedései; jellemzőjük, hogy ezen a területen egy áttetsző „lap” jelenik meg, amely húzza és összehajtja a makulát, így befolyásolja a retinasejteket és specifikus tüneteket okoz.

A glaukóma krónikus, kétoldali szembetegség, amelyet a látóideg rostjainak fokozatos pusztulása jellemez, amely ideg felelős a szemből az agyba történő információátvitelért. Tudjon meg többet a glaukómaműtétről.

A pterygium a degenerált bulbáris kötőhártya (a szemgolyó feletti átlátszó lemez) háromszög alakú nyúlványa a szaruhártya szélén.

A Cross-linking műtét a keratoconusban, azaz a szaruhártya deformációjában szenvedő betegeknél alkalmazott eljárás.

LÁSD Összes
EGYEZTESSEN IDŐPONTOT

Időpontot gyorsan foglalhat a jobb oldali űrlap segítségével, vagy telefonon keresztül. A recepción dolgozó kollégáink szívesen tájékoztatják Önt a szabad időpontokról és a szükséges információkról. Az űrlap kitöltése nem időpont egyeztetés vagy időpont megerősítés, hanem időpontigénylés. Csapatunk felveszi Önnel a kapcsolatot, hogy ellenőrizze az orvosok elérhetőségét és időpontot egyeztessen.

A rendelők és klinikákelhelyezkedése

Tájékoztató a Dr. Holhos szemészeti szakrendelő hálózatban végzett konzultációról

A Dr. Holhos szemészeti szakrendelő hálózat fenntartja a jogot, hogy előzetes fizetést kérjen (átutalással vagy készpénzzel a hálózat klinikáinak recepcióján) azoktól a betegektől, akik:

– Két egymást követő időpontot lemondanak a klinikáinkon

vagy

– két egymást követő alkalommal nem jelennek meg az egyeztetett időpontokon klinikánkon.

Megértésüket köszönjük!


  Szeretne megválni a szemüvegétől?
  Fénytörési rendellenesség
  Amennyiben vizsgálatai nem javasolják a SMILE Pro műtétet, beleegyezik, hogy a kínálatunkból - PRK, FemtoLASIK, SMILE, Presbyond, multifokális műlencseimplantátum -
  egy másik műtétet javasoljunk?
  Szenved-e egyéb szembetegségben? Diabéteszes retinopátia, glaukóma, nystagmus (szemtekerezgés), amblyopia (lusta szem), stb?

  Szenved-e krónikus betegségekben - magas vérnyomás, cukorbetegség stb.