Szaruhártya topográfia

Bizonyos szaruhártya patológiák diagnosztizálására használják. A szaruhártya topográfia egy nagyon pontos módszer, amely a szaruhártya számítógépes térképének elkészítéséből áll a szaruhártya betegségeinek diagnosztizálására.

Mi a szaruhártya topográfia?

A vizsgálat során a páciens a topográf előtt ül, a fejét egy speciális tartóra támasztva, miközben egy sor adat generálódik. A számítógépes szoftver digitalizálja ezeket az adatpontokat, hogy kinyomtassa a szaruhártya alakját, különböző színekkel jelölve a különböző magasságokat, ahogyan a föld topográfiai térképe is megjeleníti a szárazföld felszínének változásait. A topográfiai térkép számos grafikus formátumban ábrázolható, például sagittális térképként, amely a görbület meredekségét a dioptriaértéknek megfelelően színkódolja. A vizsgálat érintésmentes, fájdalommentes és rövid.

Mit lehet diagnosztizálni a szaruhártya topográfiával?

A Dr. Holhoș klinikák a Zeiss Atlas topográffal vannak felszerelve, a Zeiss csúcsmodelljével, amely lehetővé teszi a vizsgálati eredmények nagy pontosságát. A Zeiss szabadalmaztatott technológiája ennél a készüléknél bizonyos fokú automatizálással jár az eljárás során, ami nagyobb pontosságot és gyorsaságot jelent.

A számítógépes szaruhártya topográfia előnyös lehet a szaruhártya bizonyos betegségeinek és elváltozásainak értékelésében, többek között:

 • Szaruhártya betegségek
 • Szaruhártya horzsolások
 • Szaruhártya deformitások
 • Szabálytalan asztigmatizmus szaruhártya-átültetést követően
 • Műtét utáni szürkehályogeltávolítás szerzett asztigmatizmussal

A szaruhártya topográfiát leggyakrabban a következő célokra használják:

Refraktív sebészet: a betegek vizsgálata a szaruhártya normális alakjának megállapítására és a gyanús vagy keratoconusos minták kizárására. Posztoperatívan a topográfia segíthet a szaruhártyán létrehozott dioptriaváltozás (tehát a tényleges szaruhártya-változás) értékelésében, kizárva a megfelelő vagy hiányos ablációt, az excimer utáni ectasiát vagy egyéb változásokat.

Keratoconus: a keratoconus gyanújában álló betegek korai szűrése a topográfia egyik leghasznosabb szerepe. Kialakult keratoconus esetén a topográfia szerepe alapvető fontosságú a progresszió nyomon követése és a cross-linking műtét elvégzése, valamint a kontaktlencsék illesztése szempontjából.

Posztoperatív asztigmatizmus: a szaruhártya asztigmatizmusa a topográffal tanulmányozható, és szelektív varrateltávolítás vagy más beavatkozás tervezhető.

A szaruhártya és a szemfelszín rendellenességeinek hatása: az olyan rendellenességek, mint a pterygium, a lingualis dermoid, a helyi szaruhártya hegesedése, a szaruhártya topográfiájának megváltozását okozhatják, ezért a megfigyelés nagyon hasznos.

Egyéb felhasználások: kontaktlencse-illesztés, metszés elhelyezése és intrastromális gyűrű elhelyezése keratoconusban, szem- és szaruhártya hullámfrontjának megfigyelése.

Dr. Teodor Holhos, szemészsebész által orvosilag felülvizsgált szöveg
Írta Dr. Holhos csapata
EGYEZTESSEN IDŐPONTOT

Időpontot gyorsan foglalhat a jobb oldali űrlap segítségével, vagy telefonon keresztül. A recepción dolgozó kollégáink szívesen tájékoztatják Önt a szabad időpontokról és a szükséges információkról. Az űrlap kitöltése nem időpont egyeztetés vagy időpont megerősítés, hanem időpontigénylés. Csapatunk felveszi Önnel a kapcsolatot, hogy ellenőrizze az orvosok elérhetőségét és időpontot egyeztessen.

A rendelők és klinikákelhelyezkedése

Betegtájékoztató a konzultációra/műtétre történő időpont-egyeztetéshez

Az a páciens, aki a konzultációra/műtétre szóló időpontot egyszer, legalább egy nappal az időpont előtt lemondja, ugyanolyan feltételek mellett jogosult egy második időpontra.
Ha a páciens a második alkalommal is lemondja a konzultáció és/vagy műtét időpontját, új időpontot csak akkor kap, ha elfogadja az előzetes fizetést (fizetési megbízással vagy készpénzzel a recepción) úgy a konzultációra, mint a műtétre vonatkozóan.
Az a beteg, aki nem jelenik meg a konzultáción/műtéten, nem mondja le az időpontot, és nem válaszol a hívásokra, csak akkor kérhet második időpontot, ha a konzultációért/műtétért előre fizet.
A Prk/Femtolasik/Smile Pro retina- vagy lézeres műtétre időpontot kérő páciensek a műtét költségének 30%-át előre fizetik. Az időpontot csak az előleg átvétele után egyeztetjük. Ha a páciens a műtét előtt legalább 48 órával jelzi, hogy objektív okokból nem tud megjelenni, a teljes előleget visszafizetjük. Ha a páciens nem jelenik meg, és nem jelzi legalább 48 órával korábban, hogy nem tud megjelenni, a befizetett előleg kártérítés címén elveszettnek minősül, és nem térítjük vissza.


  Szeretne megválni a szemüvegétől?
  Fénytörési rendellenesség
  Amennyiben vizsgálatai nem javasolják a SMILE Pro műtétet, beleegyezik, hogy a kínálatunkból - PRK, FemtoLASIK, SMILE, Presbyond, multifokális műlencseimplantátum -
  egy másik műtétet javasoljunk?
  Szenved-e egyéb szembetegségben? Diabéteszes retinopátia, glaukóma, nystagmus (szemtekerezgés), amblyopia (lusta szem), stb?

  Szenved-e krónikus betegségekben - magas vérnyomás, cukorbetegség stb.