Presbyond lézeres dioptriacsökkentés

A presbyopia az életkorral összefüggő rendellenesség, amely megnehezíti a közeli tárgyak látását.

Mit kell tudni a Presbyond lézeres műtétről?

A Presbyond egy lézeres készülékmodul, amely Excimer lézerrel alakítja a szaruhártyát. A szemeket differenciáltan műtik, hogy különböző távolságokban jól lássanak, az egyiket közelre (a domináns szem), a másikat távolra és középtávra (a nem domináns szem), és az átfedés révén a páciens minden távolságban jól fog látni.

A hagyományos monovíziótól vagy a mikro-monovíziótól azért különbözik, mert a kifinomult lézerhullámfront-profil mindkét szem fókuszmélységét kiterjeszti. Ez javítja a látást, akár könyvet olvas, akár autót vezet, csökkentve vagy megszüntetve a szemüveg szükségességét.

Fontos megjegyezni, hogy a PRESBYOND a presbyopia tüneteit (azaz a közeli tárgyak látásának problémáit) és nem az okát (azaz a szemlencse természetes öregedési folyamatát) kezeli. Ezért a szem öregedésének hatásait lassíthatja, de teljesen nem állíthatja meg.

A PRESBYOND lézer biztonságos és hatékony köztes lépést jelent a presbyopiás betegek számára. Továbbá a vizsgálati adatok azt mutatják, hogy a látásélesség (a 20/20 látás esélye távolra) a PRESBYOND után (99%) jobb, mint a lencse cseréje után (90,9%).

Honnan tudhatja, hogy Presbyond lézeres kezelésre van szüksége?

A Presbyond lézerkezelés a presbyopiában szenvedők nagy részének alkalmas. Bár elsősorban az olvasószemüveg kompenzálására használják, kombinálható a rövidlátás, a távollátás és az asztigmatizmus korrekciójával. Minden 40 év feletti páciens megfontolhatja a Presbyond lézeres látásjavítással való küzdelmet.

Ha az alábbi tünetek bármelyike előfordul Önnél, akkor presbyopiában szenvedhet:

 • a telefont távolabb kell tartania ahhoz, hogy jól lássa a készüléket
 • nehézségek az apró betűk olvasásában, például a telefonon, az újságokban vagy a magazinokban.
 • nehézségek a tiszta fókuszálásban olvasás közben
 • fáradt, feszült szemek a hosszú ideig tartó olvasás során

Egyes betegeknél a presbyopia annyira előrehaladottá válik, hogy a távollátást is befolyásolja, és életükben először tapasztalják, hogy szemüveggel kell korrigálniuk a távollátásukat, például autóvezetés közben. 

Mivel jár a PRESBYOND lézeres kezelés?

Az eljárás fájdalommentes, bár néha nyomásérzetet érezhet a szemén. Általában 5-10 percet vesz igénybe szemenként, és körülbelül 30 percig tart az egész eljárás.

Az eljárás előtt érzéstelenítő szemcseppeket használunk a szem helyi érzéstelenítésére. Miután elhelyezkedik a műtőasztalon, egy „szemhéj spekulumot” helyeznek fel, amely nyitva tartja a szemét, és megakadályozza, hogy pislogjon. Egy vákuumgyűrűt helyeznek a szemére, miközben a femtosecundumos lézer létrehozza a lebenyt. Ez idő alatt észre fogja venni, hogy látása halványabb és sötétebb lesz. A szemsebész ezután felemeli a lebenyt, és a szabadon hagyott szaruhártyát az egyedi Excimer lézerrel kezeli, korrigálva a szem dioptriáját. Ezután a lebenyt visszahelyezik, és ugyanezt az eljárást megismétlik a másik szemen.

A presbyond lézerkezelést 40 év felettieknek ajánlják, akik presbyopiában szenvednek, és akiknek a hagyományos lézeres műtét már nem ajánlott. A presbyopia lencsepótló műtéttel is megszüntethető.

Mire számíthat a Presbyond lézerkezelést követően?

A beavatkozás után szemsebésze ellenőrzi szemét, mielőtt hazamehetne. A legtöbb páciens azonnal, vagy legkésőbb másnapra tisztán fog látni. A kezdeti lábadozási időszak alatt előfordulhat, hogy szemében csikorgó érzés jelentkezik, és fényérzékenységet tapasztalhat, ez általában 24-48 óráig tart. Ugyanakkor huzamosabb ideig ápolásra lesz szükség, többek között 1 hétig kerülni kell a szembe kerülő vizet, egy hónapig kerülni kell az úszást, a nehéz testmozgást vagy a kontaktsportokat.

A klinikáról való elbocsátás előtt cseppeket írnak fel Önnek a szem nedvesen tartására, valamint a fertőzés és a gyulladás megelőzésére. Ezeket a következő néhány hétben továbbra is otthon fogja alkalmazni. A beavatkozást követő első 24 órán belül visszatér a klinikára, hogy ellenőrizzék a gyógyulás előrehaladását. Újabb ellenőrzésre 1-2 hét múlva és 3 hónap múlva kerül sor.

Mivel a PRESBYOND® lézer kicsit másképp működik, mint más lézeres kezelések, a gyógyulási folyamat is kicsit más. A PRESBYOND® lézer utáni pontos felépülési idő egyénenként eltérő. Minden attól függ, hogy az agy milyen gyorsan alkalmazkodik az új látásmódhoz. A PRESBYOND® lézer nem két konkrét fókuszponthoz igazítja a szemet, hanem egy „közös területet” hoz létre, amely simább és nagyobb mélységélességet biztosít. Ez kulcsfontosságú, minél természetesebb a látómező, annál gyorsabban alkalmazkodik az agy a látásmódhoz.

Emiatt a legtöbb páciens néhány héten belül alkalmazkodik az új látáshoz. Ez különösen akkor igaz, ha Ön egy átfogó szűrési folyamaton ment keresztül, és teljesen alkalmasnak ítélték a beavatkozásra. Bár ez ritka, néhány páciensnél előfordulhat, hogy a távol- vagy a közellátásuk nem teljesen megfelelő. Ez a látászavar azonban egy egyszerű ideiglenes szemüveggel azonnal visszafordítható. Ezeknek a „kiegyenlítő szemüvegeknek” a használata nem befolyásolja a gyógyulását, és természetesen nem kell aggódnia amiatt sem, hogy sokáig kell viselnie őket.

Ez az érzés idővel fokozatosan csökken – a PRESBYOND® Laserhez való alkalmazkodás átlagosan 6 hét és néhány hónap között tart. Egyes pácienseknél gyorsabban, másoknál kicsit lassabban megy.

Mit javasol a szakorvos a Presbyond lézeres műtét után?

Közvetlenül a műtét után, mielőtt elbocsátják, védőszemüveget vagy szemtapaszt kap. Az első néhány éjszaka folyamán alvás közben viselnie kell őket – ezek megakadályozzák, hogy éjszaka hozzáérjen a szeméhez.

Ne dörzsölje a szemét – Ez rendkívül fontos, különösen a lézeres szemműtét utáni első 7 napban.

Alkalmazza a cseppeket az előírásoknak megfelelően – A műtét utáni felépülés részeként egy sor szemcseppet fog kapni. Nagyon fontos, hogy a cseppeket az orvos által javasolt módon alkalmazza. Gyakran és alaposan mosson kezet, és tartsa távol az arcától. Ez különösen fontos a szemcseppek alkalmazása előtt. A lézeres műtét után a fertőzés kockázatának minimalizálása alapvető fontosságú.

Pihenés – Amikor a lézeres szemműtét után hazatér, fontos, hogy pihentesse szemét. Az alvás az egyetlen alkalom, amikor testünknek valódi lehetősége van arra, hogy regenerálódjon, és ez igaz a szemműtétre is.

Tartózkodjon tiszta környezetben– A lézeres műtét után kerülje a füstös, poros helyiségeket vagy a vegyi füstöt tartalmazó helyiségeket, például a tudományos laboratóriumokat, nyomdákat, sötét helyiségeket stb.

Viseljen napszemüveget – A lézeres műtét után a szeme érzékeny lesz a fényre. Kerülje a szélsőséges napfényt. Ha kimegy a szabadba, viseljen napszemüveget. Még a napszemüveg viselése beltérben is segít.

Kerülje a sportolást – A műtét után 2-4 hétig nem szabad sportolni. Arra is megkérik, hogy legalább két hétig ne ússzon.

Ne sminkelje magát – A műtétet követő egy hétig kerülje a szemsmink viselését.

Legyen türelmes – A látása a lézeres szemműtét utáni első napokban és hetekben ingadozni fog, és előfordulhat, hogy a fények körül glóriákat lát.

A műtét utáni lábadozási időszakot is vegye komolyan, és tartsa be sebésze utasításait. Ha bármilyen problémája van, tanácsért mindig a klinikához forduljon.

Melyek a Presbyond műtét előnyei?

 • Függetlenséget biztosít a szemüvegtől minden távolságban – közelre, középtávra, távolra.
 • Innovatív és minimálisan invazív műtéti eljárás, biztonságos és mellékhatások nélküli.
 • Azonnali eredmények, a páciens a műtét után azonnal jól lát, és a látás idővel javul.

Az alábbi videóban magától Dr. Holhos-tól tudhat meg többet erről a műtétről.

Presbyond lézeres műtét árak

Lásd a Műtét árak teljes listáját, vagy további részletekért forduljon hozzánk.

Dr. Teodor Holhos, szemészsebész által orvosilag felülvizsgált szöveg
Írta Dr. Holhos csapata
Műtétek

A SMILE PRO a SMILE műveletek második generációja. A RelEx SMILE sikere után a Zeiss kifejlesztette a technológia következő szintjét.

A RelEx SMILE lézeres műtét a legmodernebb dioptriacsökkentő technika, amely a Carl Zeiss Meditec VisuMax femtolézerrel végezhető.

A FemtoLASIK műtét a Dr. Holhoș hálózatban elérhető refraktív műtétek sorába tartozik, és a lézeres műtétek 2. generációjába tartozik.

Az Excimer lézeres dioptriacsökkentő műtét azoknak szól, akik szeretnének megszabadulni a szemüvegtől, és akiknél rövidlátást, asztigmatizmust, rövidlátást és rövidlátó asztigmatizmust, távollátást diagnosztizáltak.

A presbyopia az életkorral összefüggő rendellenesség, amely megnehezíti a közeli tárgyak látását.

A nagy dioptriák (rövidlátás, távollátás, asztigmatizmus vagy presbyopia) műlencseimplantátummal korrigálhatók. Az eljárás hasonló a szürkehályogműtéthez, azzal a különbséggel, hogy ebben az esetben a lencsét a szürkehályog megjelenése előtt cserélik ki.

A szürkehályogban szenvedő emberek számára a műlencseimplantációs műtét (szürkehályog műtét) az egyetlen kezelési módszer. Tudja meg, mivel jár a műtét és melyek a beavatkozás következményei.

A szem egy nagyon összetett szerv, alkotóelemei egészként működnek a látásunk biztosítása érdekében. A szemgolyó közepén üvegtesti folyadék található, egy átlátszó gél, amely megőrzi a szemgolyó gömb alakú formáját.

Az üvegtest a szemgolyó közepén, a lencse és a retina között helyezkedik el, és „gélszerű” megjelenésű. Az egészséges üvegtest teljesen átlátszó, így a fény gond nélkül eljut a retinára, ezáltal biztosítva a tiszta látást.

A retinamembránok az üvegtest hátsó része és a retina központi területe, a makula közötti határfelület megbetegedései; jellemzőjük, hogy ezen a területen egy áttetsző „lap” jelenik meg, amely húzza és összehajtja a makulát, így befolyásolja a retinasejteket és specifikus tüneteket okoz.

A glaukóma krónikus, kétoldali szembetegség, amelyet a látóideg rostjainak fokozatos pusztulása jellemez, amely ideg felelős a szemből az agyba történő információátvitelért. Tudjon meg többet a glaukómaműtétről.

A pterygium a degenerált bulbáris kötőhártya (a szemgolyó feletti átlátszó lemez) háromszög alakú nyúlványa a szaruhártya szélén.

A Cross-linking műtét a keratoconusban, azaz a szaruhártya deformációjában szenvedő betegeknél alkalmazott eljárás.

LÁSD Összes
EGYEZTESSEN IDŐPONTOT

Időpontot gyorsan foglalhat a jobb oldali űrlap segítségével, vagy telefonon keresztül. A recepción dolgozó kollégáink szívesen tájékoztatják Önt a szabad időpontokról és a szükséges információkról. Az űrlap kitöltése nem időpont egyeztetés vagy időpont megerősítés, hanem időpontigénylés. Csapatunk felveszi Önnel a kapcsolatot, hogy ellenőrizze az orvosok elérhetőségét és időpontot egyeztessen.

A rendelők és klinikákelhelyezkedése

Tájékoztató a Dr. Holhos szemészeti szakrendelő hálózatban végzett konzultációról

A Dr. Holhos szemészeti szakrendelő hálózat fenntartja a jogot, hogy előzetes fizetést kérjen (átutalással vagy készpénzzel a hálózat klinikáinak recepcióján) azoktól a betegektől, akik:

– Két egymást követő időpontot lemondanak a klinikáinkon

vagy

– két egymást követő alkalommal nem jelennek meg az egyeztetett időpontokon klinikánkon.

Megértésüket köszönjük!


  Szeretne megválni a szemüvegétől?
  Fénytörési rendellenesség
  Amennyiben vizsgálatai nem javasolják a SMILE Pro műtétet, beleegyezik, hogy a kínálatunkból - PRK, FemtoLASIK, SMILE, Presbyond, multifokális műlencseimplantátum -
  egy másik műtétet javasoljunk?
  Szenved-e egyéb szembetegségben? Diabéteszes retinopátia, glaukóma, nystagmus (szemtekerezgés), amblyopia (lusta szem), stb?

  Szenved-e krónikus betegségekben - magas vérnyomás, cukorbetegség stb.