Injecții intravitreene (pentru Degenerescență Maculară Legată de Vârstă și pentru retinopatie diabetică)

Injecțiile intravitreene se fac după un examen oftalmologic complet (acuitate vizuală, măsurarea presiunii intraoculare, refracție și examinarea fundului de ochi) și imagistic care constă în efectuarea unui OCT (Tomografie în coerență optică) și după caz a unei Angiofluorografii (AFG).

Când se efectuează injecțiile cu avastin (intravitreene)?

Injecțiile intravitreene se fac după un examen oftalmologic complet (acuitate vizuală, măsurarea presiunii intraoculare, tensiunii oculare, refracție și examinarea fundului de ochi) și imagistic care constă în efectuarea unui OCT oftalmologic (Tomografie în coerență optică) și după caz a unei Angiofluorografii (AFG).

Injectarea propriu-zisă cu avastin sau alt medicament se face în sala de operație, cu anestezie topică, (picături), respectând regulile de asepsie.

Ce se recomandă după injecțiile cu avastin?

După aceste injecții intravitreene se va evita frecatul ochiului, și se vor instila în sacul conjunctival, timp de o săptămână, câte 1-2 picături de 3 ori pe zi de soluție de antibiotic. Injecțiile se repetă la interval de 4-6 săptămâni după un protocol stabilit cu medicul dumneavoastră.

În ce situații se recomandă injecțiile intravitreene cu avastin?

În general, injecțiile intravitreene se recomandă în următoarele situații:

 

Fă-ți o programare

Puteți face programare rapid prin formularul din dreapta, sau direct la telefon. Colegii noștri de la recepție vă pot comunica disponibilitatea și informațiile necesare programării. Completarea formularului nu reprezintă înregistrarea sau confirmarea unei programări, ci transmiterea unei cereri de programare. Veți fi contactat de către echipa noastră, pentru verificarea disponibilității medicilor și realizarea unei programări.

VEZI CABINETELE ȘI CLINICILE

Notă de informare pacienți cu privire la programarea la consult/operație

Pacientul care își anulează o programare la consult/operație, o singură dată, cu cel puțin o zi înainte de programare, are dreptul la o a doua programare realizată în aceleași condiții.
Dacă pacientul își anulează, în mod consecutiv, și cea de-a doua programare la consult și/sau operație, o nouă programare se va efectua doar dacă pacientul acceptă plata în avans (prin ordin de plată sau cash la recepție) atât pentru consult, cât și pentru operație.
Pacientul care nu se prezintă la consult/operație, nu anunță anularea programării, și nici nu răspunde la apeluri, poate solicita o a doua programare doar dacă achită consultul/operația în avans.
Pacienții care solicită programare pentru operațiile de retină sau cele laser Prk/Femtolasik/Smile Pro achită în avans 30% din contravaloarea operației. Programarea se va realiza doar după încasarea avansului. Dacă pacientul anunță cu minim 48h anterior intervenției că se află în imposibilitate obiectivă de a se prezenta, i se va restitui tot avansul achitat. Dacă pacientul nu se prezintă și nu anunță cu cel puțin 48h anterior imposibilitatea prezentării, avansul achitat se consideră a fi pierdut cu titlul de daune interese și nu se mai restituie.