Injecții intravitreene (pentru Degenerescență Maculară Legată de Vârstă și pentru retinopatie diabetică)

Injecțiile intravitreene se fac după un examen oftalmologic complet (acuitate vizuală, măsurarea presiunii intraoculare, refracție și examinarea fundului de ochi) și imagistic care constă în efectuarea unui OCT (Tomografie în coerență optică) și după caz a unei Angiofluorografii (AFG).

Când se efectuează injecțiile cu avastin (intravitreene)?

Injecțiile intravitreene se fac după un examen oftalmologic complet (acuitate vizuală, măsurarea presiunii intraoculare, tensiunii oculare, refracție și examinarea fundului de ochi) și imagistic care constă în efectuarea unui OCT oftalmologic (Tomografie în coerență optică) și după caz a unei Angiofluorografii (AFG).

Injectarea propriu-zisă cu avastin sau alt medicament se face în sala de operație, cu anestezie topică, (picături), respectând regulile de asepsie.

Ce se recomandă după injecțiile cu avastin?

După aceste injecții intravitreene se va evita frecatul ochiului, și se vor instila în sacul conjunctival, timp de o săptămână, câte 1-2 picături de 3 ori pe zi de soluție de antibiotic. Injecțiile se repetă la interval de 4-6 săptămâni după un protocol stabilit cu medicul dumneavoastră.

În ce situații se recomandă injecțiile intravitreene cu avastin?

În general, injecțiile intravitreene se recomandă în următoarele situații:

 

Fă-ți o programare

Puteți face programare rapid prin formularul din dreapta, sau direct la telefon. Colegii noștri de la recepție vă pot comunica disponibilitatea și informațiile necesare programării. Completarea formularului nu reprezintă înregistrarea sau confirmarea unei programări, ci transmiterea unei cereri de programare. Veți fi contactat de către echipa noastră, pentru verificarea disponibilității medicilor și realizarea unei programări.

VEZI CABINETELE ȘI CLINICILE

Notă de informare cu privire la consultul efectuat în Rețeaua de oftalmologie Dr. Holhos

Rețeaua de oftalmologie Dr. Holhos își rezervă dreptul de a solicita plata în avans (prin ordin de plată sau cash la recepția clinicilor din rețea) pacienților care:

– Anulează de doua ori consecutiv programările în cadrul clinicilor noastre

sau

– nu se prezintă de două ori consecutiv la programările efectuate în cadrul clinicilor noastre.

Vă mulțumim pentru înțelegere!