Unic în România: investigații corneene cu MS-39

Ne bucurăm să fim prima clinică din România care oferă investigații cu noul aparat MS-39 pacienților. Tomograful OCT MS-39 este unic în Romania, fiind capabil să realizeze investigații complexe și de detaliu asupra corneei, necesare în cazurile de chirurgie refractivă laser și în diagnosticarea precisă pentru keratoconus.

MS-39 este mai mult decât un OCT

MS-39 este un OCT oftalmologie și topograf de înaltă performanță, care oferă un nivel superior de detaliu și analiză a corneei. Imaginile HD oferă mai multe detalii, o rezoluție excelentă și dezvăluie structura corneei până la ultimul detaliu.

Putem astfel lua cele mai bune decizii posibile de tratament, și putem exclude anumite diagnostice, cu ajutorul acestui aparat multidisciplinar. Este utilizat cu precădere în cazurile de chirurgie refractivă, în cazurile de suspiciune de keratoconus, în glaucom, implant de cristalin și inclusiv în sindromul de ochi uscat.

Alături de topografie și investigațiile cu Pentacam AXL Wave, investigațiile cu MS-39 întregesc ciclul de analize și investigații pre-operatorii în cazurile foarte delicate și cu măsurători ”la limită”, cele care până în prezent erau de cele mai multe ori riscante în cazul operațiilor laser, iar pacienții erau sfătuiți să aleagă altă metodă chirurgicală.

Putem astăzi face o triere de mare delicatețe asupra acestor cazuri și să evităm cazurile cu potențiale riscuri asupra corneei.

Beneficiile aparatului MS-39

 • Imaginile în secțiune transversală cu un diametru extrem de mare de maximum 16 milimetri pot fi afișate pentru întregul segment anterior al ochiului.
 • Măsurare deosebit de detaliată a structurii corneei în toate straturile sale
 • Informații de înaltă precizie despre pahimetrie și elevație, curbură și putere dioptrică, fiecare în raport cu suprafața corneei anterioare și posterioare
 • Certitudine diagnostică mai mare datorită informațiilor aprofundate despre epiteliu
 • Reprezentare deosebit de precisă a hărții epiteliale, cu o rezoluție de 3,6 micrometri datorită tehnologiei domeniului spectral
 • Calitate excelentă a imaginii pentru segmentul anterior al ochiului cu un diametru de până la 16 milimetri
 • MS-39 permite o imagine de ansamblu deosebit de detaliată a corneei, inclusiv aberațiile corneene.
 • Screening pentru keratoconus – oferă date importante asupra corneei și poate aduce o contribuție preoperatorie la evitarea posibilelor complicații asociate cu ectazia.
 • Modulul de calcul pentru lentilele intraoculare, bazat pe tehnologia de urmărire a razelor, este excelent pentru planificarea tratamentului ochilor tratați sau netratați cu refracție.
 • Plasarea inelelor intrastromale poate fi planificată exact cu ajutorul hărților de pahimetrie și a unui profil de elevație a corneei.
 • Screening pentru glaucom utilizat în diagnosticarea și monitorizarea glaucomului
 • Funcția integrată captează diametrul pupilei în mod dinamic sau static, în funcție de condițiile de iluminare definite. Datele precise privind centrul și diametrul pupilei sunt esențiale pentru planificarea și efectuarea celor mai multe tratamente de refracție.
 • Biometria lentilelor – Grosimea cristalinului și poziția acestuia în ochi pot fi determinate cu precizie pentru a sprijini rafinarea calculului IOL
 • Analize „ochi uscat” – Tehnologia Placido permite analiza stării filmului lacrimal. Aceste informații oferă sprijin la diagnosticarea simptomelor de „ochi uscat”.

Facem constant eforturi de a oferi pacienților cele mai moderne aparate si servicii chirurgicale, dar și de diagnostic, pentru ca decizia și recomandarea unei soluții chirurgicale să vină în urma unui amplu proces de investigație, care ține cont de toate posibilele riscuri, iar reușita intervenției este aproape în totalitate garantată.

Fă-ți o programare

Puteți face programare rapid prin formularul din dreapta, sau direct la telefon. Colegii noștri de la recepție vă pot comunica disponibilitatea și informațiile necesare programării. Completarea formularului nu reprezintă înregistrarea sau confirmarea unei programări, ci transmiterea unei cereri de programare. Veți fi contactat de către echipa noastră, pentru verificarea disponibilității medicilor și realizarea unei programări.

VEZI CABINETELE ȘI CLINICILE

Formular de programare