Ce trebuie să știi?
Fotocoagularea laser este o procedură medicală care constă în aplicarea unui fascicul de lumină care în contact cu ochiul are efect termic, având ca rezultat cauterizarea fină a vaselor de sânge la nivel ocular. În funcție de patologie, această procedură se poate efectua în sala de operație sau în cabinetul medicului. Pregătirea pacientului se face prin instilarea de picături anestezice și de dilatare. Pacientul stă pe scaun iar medicul aplică o lentilă de examinare. Prin intermediul microscopului, se vizualizează imaginea mărită a retinei.
În clinicile Dr. Holhoș, procedurile laser se fac cu ajutorul aparatului Zeiss Visual III, aparat de ultimă generație cu un nivel ridicat de performanță.
Când este indicată fotocoagularea laser?
Fotocoagularea laser este indicată în multiple afecțiuni cum ar fi retinopatia diabetică, ocluziile vasculare retiniene, unele afecțiuni retiniene vasculare, tumori oculare, dezlipire de retină. În funcție de afecțiunea pe care o tratează, numărul ședințelor poate fi variabil. În retinopatia diabetică se începe cu 3 ședințe la un interval de 2 săptămâni.