Reducere de dioptrii cu tehnica SMILE PRO

SMILE PRO este cea de-a doua generație de operații SMILE. După succesul tehnicii RelEx SMILE, Zeiss a dezvoltat următorul nivel pentru această tehnologie.

Ce presupune operația SMILE PRO?

SMILE® este o incizie minim invazivă care creează doar o mică incizie (80% mai mică decât LASIK).

Tehnica SMILE PRO se efectuează fără flap (lambou cornean) și fără îndepărtarea epiteliului cornean. Păstrează țesutul cornean, nu există durere în timpul operației și în perioada de recuperare, durează puțin, iar după intervenție acuitatea vizuală se stabilizează foarte repede.

Smile PRO durează doar 7 secunde, și poate opera și dioptrii cu + (în curând)!

Pasul 1: Crearea lenticulei

O lenticulă și o mică incizie sunt create în interiorul corneei intacte.

Pasul 2: Îndepărtarea lenticulei

Lenticula este îndepărtată prin incizia mică, cu o întrerupere minimă a corneei.

Pasul 3: Corectarea erorii de refracție

Îndepărtarea lenticulei modifică forma corneei, corectând eroarea de refracție.

Care sunt beneficiile SMILE® PRO?

SMILE® Pro este o procedură cu laser într-un singur pas

SMILE® Pro se realizează în doar 7 secunde

SMILE® Pro lasă straturile superioare ale corneei mai puțin afectate, ceea ce înseamnă o șansă mult mai mică de uscăciune a ochiului sau infecție după operație.

SMILE® Pro are o recuperare mai rapidă, cu pacienții capabili să vadă bine imediat după operație

SMILE® Pro este silențios și fără miros

SMILE® Pro este potrivit pentru persoanele care practică sporturi de contact, surf sau pentru cei angajați în armată sau ca personal de zbor.

Cui îi este recomandată operația SMILE® PRO?

Pacienți peste 20 ani care au avut o refracție stabilă (dioptrie) mai mult de 12 luni.

Pacienți miopi (miopi) sau pacienți cu astigmatism

Persoane care au o vedere bună cu ajutorul ochelarilor sau lentilelor de contact

În ce cazuri nu se recomandă SMILE® PRO?

Pacientelor însărcinate sau care alăptează (primele 6 luni cel puțin)

Pacienții cu vârsta peste 40 de ani.

Pacienții cu cornea subțire sau care suferă de keratoconus.

Care sunt riscurile operației cu laser SMILE® PRO?

Deși riscurile sunt minime și foarte rare, totuși, ca în cazul oricărei intervenții, acestea pot apărea.

Deși mai puțin decât în cazul altor operații, poate exista totuși riscul de infecție și cicatrici. Este important să finalizați tratamentul postoperator cu picături pentru ochi și controalele pentru a evita acest lucru.

În timpul procedurii, poate exista un caz de ceea ce este cunoscut sub numele de pierdere de aspirație. Dacă se întâmplă acest lucru, poate fi necesară efectuarea unui alt tip de corecție a vederii. În cazul rar în care se întâmplă acest lucru, totul vă va fi explicat.

SMILE® este cea mai recentă tehnică de chirurgie oculară cu laser. Ca urmare, nu există studii pe termen lung. Cu toate acestea, nivelul de predictibilitate este ridicat. Cu peste 2 milioane de intervenții chirurgicale finalizate cu succes în întreaga lume, șansele de complicație sunt rare și sunt considerate mai puțin de 1 din 5000.

La ce să vă așteptați în timpul operației SMILE® PRO

Înainte de operație

Echipa noastră vă va explica pas cu pas ce trebuie să faceți în pregătirea operației, chiar de la ultimul consult. Este necesar să întrerupeți purtarea lentilelor de contact cu cel puțin câteva zile înainte de operație, dar acest timp diferă de la pacient la pacient, în funcție de fiecare caz. Medicul vă va indica la consultul inițial timpul necesar fără lentile de contact. Vi se va prescrie și un tratament cu picături în zilele premergătoare operației.

În ziua operației, vă va vedea încă o dată dr. Holhoș, înaintea operației.

Veți fi pregătit pentru operație de colegele asistente, și condus în sala de operație.

În timpul procedurii

Procedura completă SMILE® Pro (configurare și intervenție chirurgicală) durează aproximativ 5-10 minute per ochi. Va fi o experiență fără durere, deoarece anestezicul topic (picături pentru ochi) va fi administrat pentru a amorți partea din față a ochiului. De asemenea, veți avea un instrument introdus sub pleoape pentru a vă împiedica să închideți ochiul sau să clipiți în timpul procedurii.

Medicul vă va vorbi pe tot parcursul procedurii cu instrucțiuni despre unde să căutați. Este obișnuit să simțiți un pic de tragere pe măsură ce medicul îndepărtează lenticula, cu toate acestea, aceasta nu doare. Odată ce tratamentul este complet, vom aplica atât un antibiotic, cât și picături pentru ochi.

Este normal ca vederea să pară neclară imediat după operație. Este foarte important să nu frecați ochiul după operație.

Recuperare postoperatorie

Un control va fi efectuat în ziua următoare, urmat de un alt control o săptămână mai târziu. Este obligatoriu să urmați tratamentul cu picături prescris după operație.

Este necesar un control de 3 luni și apoi de 6 luni pentru a vă testa vederea și pentru a vă asigura că totul s-a vindecat cu succes.

Text revizuit medical de Dr. Teodor Holhos, Medic chirurg oftalmolog
Scris de Echipa Dr Holhos
Operații

SMILE PRO este cea de-a doua generație de operații SMILE. După succesul tehnicii RelEx SMILE, Zeiss a dezvoltat următorul nivel pentru această tehnologie.

Operația laser RelEx SMILE este cea mai actuală tehnică pentru reducerea dioptriilor, care se poate efectua cu laserul femtolaser VisuMax Carl Zeiss Meditec.

Operația FemtoLASIK face parte din suita de operații refractive disponibile în rețeaua Dr. Holhoș, și se încadrează în generația a 2-a de operații Laser.

Operația de reducere dioptrii cu Laser Excimer se adresează celor care doresc să scape de ochelari, fiind diagnosticați cu miopie, astigmatism, miopie și astigmatism miopic, hipermetropie.

Presbiopia este o afecțiune legată de vârstă, care face mai dificilă vederea obiectelor aflate în apropiere.

Dioptriile mari (miopia, hipermetropia, astigmatismul sau presbiopia) pot fi corectate cu implant de cristalin. Procedura este similară cu operația de cataractă, doar că în acest caz cristalinul este înlocuit înainte de a apărea cataracta.

Operația de cataracta e singura metodă de tratament pentru această afecțiune. Dr. Holhoș realizează operațiile de cataractă în doar 3 minute.

Ochiul este un organ foarte complex, părțile componente funcționând ca un întreg pentru ca noi să putem vedea. Centrul globului ocular conține lichid vitros, un gel transparent care menține forma sferică a globului ocular.

Corpul vitros se situează în centrul globului ocular, între cristalin și retină, și apare sub formă de „gel”. Un vitros sănătos este complet transparent permițând luminii să ajungă la retină fără probleme, obținându-se astfel o vedere clară.

Membranele retiniene sunt afecțiuni ale zonei de interfață dintre partea posterioară a vitrosului și zona centrală a retinei, macula; se caracterizează prin apariția unei „foițe” translucide în această zonă, foiță care tracționează și plisează macula, afectând astfel celulele retiniene și determinând simptomatologie specifică.

Glaucomul este o afecțiune oculară cronică bilaterală caracterizată prin distrugerea progresivă a fibrelor nervului optic, nerv care este responsabil de transmiterea informațiilor de la ochi la creier. Află mai multe despre operația de glaucom.

Pterigionul este o extensie triunghiulară a conjunctivei bulbare degenerate (foița transparentă de deasupra globului ocular) peste marginea corneei.

Operatia Crosslinking este procedura utilizată pentru pacienții cu Keratoconus, o afecțiune în care corneea este deformată.

Vezi toate
Fă-ți o programare

Puteți face programare rapid prin formularul din dreapta, sau direct la telefon. Colegii noștri de la recepție vă pot comunica disponibilitatea și informațiile necesare programării. Completarea formularului nu reprezintă înregistrarea sau confirmarea unei programări, ci transmiterea unei cereri de programare. Veți fi contactat de către echipa noastră, pentru verificarea disponibilității medicilor și realizarea unei programări.

VEZI CABINETELE ȘI CLINICILE

Notă de informare pacienți cu privire la programarea la consult/operație

Pacientul care își anulează o programare la consult/operație, o singură dată, cu cel puțin o zi înainte de programare, are dreptul la o a doua programare realizată în aceleași condiții.
Dacă pacientul își anulează, în mod consecutiv, și cea de-a doua programare la consult și/sau operație, o nouă programare se va efectua doar dacă pacientul acceptă plata în avans (prin ordin de plată sau cash la recepție) atât pentru consult, cât și pentru operație.
Pacientul care nu se prezintă la consult/operație, nu anunță anularea programării, și nici nu răspunde la apeluri, poate solicita o a doua programare doar dacă achită consultul/operația în avans.
Pacienții care solicită programare pentru operațiile de retină sau cele laser Prk/Femtolasik/Smile Pro achită în avans 30% din contravaloarea operației. Programarea se va realiza doar după încasarea avansului. Dacă pacientul anunță cu minim 48h anterior intervenției că se află în imposibilitate obiectivă de a se prezenta, i se va restitui tot avansul achitat. Dacă pacientul nu se prezintă și nu anunță cu cel puțin 48h anterior imposibilitatea prezentării, avansul achitat se consideră a fi pierdut cu titlul de daune interese și nu se mai restituie.