Reducere de dioptrii cu laser Presbyond

Presbiopia este o afecțiune legată de vârstă, care face mai dificilă vederea obiectelor aflate în apropiere.

Ce trebuie să știi despre operația cu Presbyond Laser?

Presbyond este un modul al aparatului laser, care folosește laserul Excimer, pentru a modela corneea. Ochii sunt operați diferențiat, pentru a vedea bine la distanțe diferite, unul la apropiere (ochiul dominant), celălalt la depărtare și intermediar (ochiul nedominant), iar prin suprapunere, pacientul va vedea bine la toate distanțele.

Este diferit de monovisionul tradițional sau de micro-monoviziune, deoarece profilul laser sofisticat al frontului de undă extinde profunzimea focalizării pentru fiecare ochi. Acest lucru vă îmbunătățește vederea, indiferent dacă citiți o carte sau conduceți o mașină, reducând sau eliminând nevoia de ochelari.

Este important să rețineți că PRESBYOND abordează simptomele presbiopiei (adică probleme de vedere asupra obiectelor apropiate) și nu cauza (adică procesul natural de îmbătrânire a cristalinului din ochi). Prin urmare, puteți încetini efectele îmbătrânirii ochilor, dar nu le puteți opri complet.

PRESBYOND Laser oferă un pas intermediar sigur și eficient pentru pacienții cu presbiopie. Mai mult, datele din studii sugerează că acuitatea vizuală (șansa de a vedea 20/20 la distanță) după PRESBYOND (99%) este mai bună decât după înlocuirea cristalinului (90,9%).

Cum îți dai seama că ai nevoie de tratament cu Presbyond Laser?

Tratamentul cu laser Presbyond este potrivit pentru un număr mare de persoane care suferă de presbiopie. Deși este utilizat în principal pentru a compensa ochelarii de lectură, acesta poate fi combinat cu corecția miopiei, a hipermetropieiși a astigmatismului. Toți pacienții cu vârsta peste 40 de ani ar putea lua în considerare combaterea corecției vederii cu laser cu operația laser Presbyond. 

Dacă aveți oricare dintre următoarele simptome, este posibil să suferiți de presbiopie:

  • necesitatea de a ține telefonul mai departe pentru a-l vedea clar
  • dificultăți de citire a literelor mici, cum ar fi pe telefon, în ziare sau reviste
  • dificultate în menținerea focalizării clare la citire
  • ochi obosiți și încordați la citirea pe perioade lungi

La unii pacienți, presbiopia devine atât de avansată încât afectează și vederea la distanță și constată că, pentru prima dată în viață, trebuie să poarte ochelari pentru a-și corecta vederea la distanță, de exemplu atunci când conduc mașina. 

Ce presupune tratamentul cu PRESBYOND Laser?

Procedura este nedureroasă, deși uneori se poate observa o senzație de presiune asupra ochilor. De obicei durează 5-10 minute pentru fiecare ochi și aproximativ 30 de minute pentru întreaga procedură.

Picăturile de ochi anestezice sunt utilizate înainte de procedură pentru anestezia locală a ochilor. După ce vă așezați pe masa de operație, veți avea un „speculum de pleoape” montat pentru a vă menține ochii deschiși și pentru a vă opri să clipiți. Un inel de vid este plasat pe ochi, în timp ce laserul femtosecund creează clapeta (flap-ul). Veți observa în acest timp că vederea dumneavoastră este slabă și mai întunecată. Chirurgul va ridica apoi clapeta și corneea expusă va fi tratată cu laserul Excimer personalizat, corectând dioptria ochiului. Clapeta este apoi repoziționată și aceeași procedură repetată pe celălalt ochi.

Tratamentul cu Presbyond laser este recomandat persoanelor cu vârsta peste 40 ani, care suferă de presbiopie, pentru care operația clasică cu laser nu mai este recomandată. Presbiopia poate fi eliminată și cu ajutorul operației de înlocuire cristalin.

La ce să te aștepți după tratamentul cu Presbyond Laser?

După procedură, medicul chirurg vă va verifica ochii înainte de a putea merge acasă. Majoritatea pacienților vor vedea clar imediat, sau cel târziu până a doua zi. În perioada inițială de recuperare, poate exista o senzație de nisip în ochi și se poate experimenta sensibilitate la lumină, aceasta durează de obicei 24-48 de ore. Cu toate acestea, va fi nevoie de îngrijire pentru o perioadă mai lungă de timp, incluzând evitarea apei în ochi timp de 1 săptămână, evitarea înotului, exerciții fizice grele sau sporturi de contact timp de o lună.

Înainte de externarea din clinică, vi se prescriu picături pentru a vă menține ochii umezi, precum și pentru a preveni infecția și inflamația. Veți continua să le administrați acasă în următoarele săptămâni. Vă veți întoarce la clinică în primele 24 de ore după procedură, pentru a vă verifica progresul. Veți avea un nou control la 1-2 săptămâni și 3 luni.

Deoarece PRESBYOND® Laser funcționează puțin diferit de alte tratamente cu laser, procesul de recuperare este și el puțin diferit. Durata exactă a recuperării după PRESBYOND® Laser variază de la persoană la persoană. Totul depinde de cât de repede creierul se adaptează la noul mod de a vedea. PRESBYOND® Laser nu reglează ochiul la două puncte focale specifice, ci creează mai degrabă o „zonă comună” care este mai netedă și oferă o profunzime mai mare a vederii. Acest lucru este crucial, cu cât câmpul vizual este mai natural, cu atât creierul se adaptează mai repede la modul de vedere.

Din acest motiv, majoritatea pacienților se adaptează la noua lor vedere în câteva săptămâni. Acest lucru este valabil mai ales dacă treceți printr-un proces de screening cuprinzător și sunteți considerat complet adecvat pentru procedură. Deși este rar, unii pacienți pot experimenta că vederea lor la distanță sau vederea de aproape nu este chiar corectă. Dar această confuzie vizuală este inversată instantaneu de o simplă pereche de ochelari temporari. Utilizarea acestor „ochelari de echilibrare” nu vă va afecta recuperarea și cu siguranță nu trebuie să vă faceți griji că-i veți purta mult timp.

Acest sentiment se reduce treptat în timp – în medie, adaptarea la PRESBYOND® Laser durează între 6 săptămâni și câteva luni. Este mai rapid pentru unii pacienți și puțin mai lent pentru alții.

Care sunt recomandările specialistului după operația cu Presbyond Laser?

Imediat după operație vi se vor oferi ochelari de protecție sau pad-uri, înainte de a fi externat. Va trebui să le purtați când dormiți în primele nopți – acestea vă vor împiedica să vă atingeți ochii în timpul nopții.

Nu vă frecați ochii – Acest lucru este extrem de important, în special în primele 7 zile după operația cu ochi cu laser.

Administrați picăturile conform prescrierii – Ca parte a recuperării postoperatorii, vi se vor oferi o serie de picături pentru ochi. Este esențial să administrați picăturile conform recomandărilor medicului dumneavoastră. Spălați-vă mâinile frecvent și bine și țineți-le departe de față. Acest lucru este deosebit de important înainte de aplicarea picăturilor pentru ochi. Minimizarea riscului de infecție este esențială după operația laser.

Odihniti-vă – Când vă întoarceți pentru prima dată acasă după o intervenție chirurgicală cu laser la ochi, odihnirea ochilor este importantă. Somnul este singura dată când corpul nostru are o oportunitate reală de a se repara și acest lucru este valabil și pentru chirurgia oftalmologică.

Rămâneți în medii curate – După o intervenție chirurgicală cu laser, evitați încăperile cu fum, mediile cu praf sau zonele cu vapori chimici, cum ar fi laboratoarele științifice, tipografiile, camerele întunecate etc.

Purtați ochelari de soare – Ochii vor fi sensibili la lumină după o intervenție chirurgicală cu laser. Evitați nivelurile extreme de lumină solară. Când ieși afară, purtați ochelari de soare. Chiar și purtarea ochelarilor de soare în interior ajută.

Evitați sportul –  Vi se va recomanda să nu faceți sport timp de 2–4 săptămâni după operație.  De asemenea, vi se va cere să nu înotați cel puțin două săptămâni.

Fără machiaj – Pentru o săptămână după intervenția chirurgicală, va trebui să evitați purtarea machiajului pentru ochi.

Fiți răbdător– Vederea dvs. va fluctua în primele câteva zile și săptămâni după operația de ochi cu laser și este posibil să vedeți halouri în jurul luminilor. 

Tratați cu seriozitate perioada de recuperare după operație și urmați instrucțiunile chirurgului. Dacă aveți nelămuriri, contactați întotdeauna clinica pentru sfaturi.

Care sunt beneficiile operației Presbyond?

  • Oferă independență față de ochelari la toate distanțele – apropiere, intermediar, distanță
  • Tehnică chirurgicală inovatoare și minim invazivă, sigură și fără efecte adverse.
  • Rezultate imediate, pacientul vede bine imediat după operație, iar vederea se îmbunătățește în timp.

Aflați mai multe despre această operație chiar de la dr. Holhoș, în videoclipul de mai jos.

Prețuri operație Presbyond Laser

Vezi lista completă de Preturi Operatii sau contactează-ne pentru mai multe detalii.

Text revizuit medical de Dr. Teodor Holhos, Medic chirurg oftalmolog
Scris de Echipa Dr Holhos
Operații

Implantul intraocular Visian ICL este unul dintre tratamentele concepute pentru a corecta total miopia între -3 și -15 dioptrii și, parțial, miopia de până la -20 dioptrii la pacienții care au astigmatism de până la 2,5 dioptrii.

SMILE PRO este cea de-a doua generație de operații SMILE. După succesul tehnicii RelEx SMILE, Zeiss a dezvoltat următorul nivel pentru această tehnologie.

Operația laser RelEx SMILE este cea mai actuală tehnică pentru reducerea dioptriilor, care se poate efectua cu laserul femtolaser VisuMax Carl Zeiss Meditec.

Operația FemtoLASIK face parte din suita de operații refractive disponibile în rețeaua Dr. Holhoș, și se încadrează în generația a 2-a de operații Laser.

Operația de reducere dioptrii cu Laser Excimer se adresează celor care doresc să scape de ochelari, fiind diagnosticați cu miopie, astigmatism, miopie și astigmatism miopic, hipermetropie.

Presbiopia este o afecțiune legată de vârstă, care face mai dificilă vederea obiectelor aflate în apropiere.

Dioptriile mari (miopia, hipermetropia, astigmatismul sau presbiopia) pot fi corectate cu implant de cristalin. Procedura este similară cu operația de cataractă, doar că în acest caz cristalinul este înlocuit înainte de a apărea cataracta.

Operația de cataracta e singura metodă de tratament pentru această afecțiune. Dr. Holhoș realizează operațiile de cataractă în doar 3 minute.

Ochiul este un organ foarte complex, părțile componente funcționând ca un întreg pentru ca noi să putem vedea. Centrul globului ocular conține lichid vitros, un gel transparent care menține forma sferică a globului ocular.

Corpul vitros se situează în centrul globului ocular, între cristalin și retină, și apare sub formă de „gel”. Un vitros sănătos este complet transparent permițând luminii să ajungă la retină fără probleme, obținându-se astfel o vedere clară.

Membranele retiniene sunt afecțiuni ale zonei de interfață dintre partea posterioară a vitrosului și zona centrală a retinei, macula; se caracterizează prin apariția unei „foițe” translucide în această zonă, foiță care tracționează și plisează macula, afectând astfel celulele retiniene și determinând simptomatologie specifică.

Glaucomul este o afecțiune oculară cronică bilaterală caracterizată prin distrugerea progresivă a fibrelor nervului optic, nerv care este responsabil de transmiterea informațiilor de la ochi la creier. Află mai multe despre operația de glaucom.

Pterigionul este o extensie triunghiulară a conjunctivei bulbare degenerate (foița transparentă de deasupra globului ocular) peste marginea corneei.

Operatia Crosslinking este procedura utilizată pentru pacienții cu Keratoconus, o afecțiune în care corneea este deformată.

Vezi toate
Fă-ți o programare

Puteți face programare rapid prin formularul din dreapta, sau direct la telefon. Colegii noștri de la recepție vă pot comunica disponibilitatea și informațiile necesare programării. Completarea formularului nu reprezintă înregistrarea sau confirmarea unei programări, ci transmiterea unei cereri de programare. Veți fi contactat de către echipa noastră, pentru verificarea disponibilității medicilor și realizarea unei programări.

VEZI CABINETELE ȘI CLINICILE

Notă de informare pacienți cu privire la programarea la consult/operație

Pacientul care își anulează o programare la consult/operație, o singură dată, cu cel puțin o zi înainte de programare, are dreptul la o a doua programare realizată în aceleași condiții.
Dacă pacientul își anulează, în mod consecutiv, și cea de-a doua programare la consult și/sau operație, o nouă programare se va efectua doar dacă pacientul acceptă plata în avans (prin ordin de plată sau cash la recepție) atât pentru consult, cât și pentru operație.
Pacientul care nu se prezintă la consult/operație, nu anunță anularea programării, și nici nu răspunde la apeluri, poate solicita o a doua programare doar dacă achită consultul/operația în avans.
Pacienții care solicită programare pentru operațiile de retină sau cele laser Prk/Femtolasik/Smile Pro achită în avans 30% din contravaloarea operației. Programarea se va realiza doar după încasarea avansului. Dacă pacientul anunță cu minim 48h anterior intervenției că se află în imposibilitate obiectivă de a se prezenta, i se va restitui tot avansul achitat. Dacă pacientul nu se prezintă și nu anunță cu cel puțin 48h anterior imposibilitatea prezentării, avansul achitat se consideră a fi pierdut cu titlul de daune interese și nu se mai restituie.