Operația laser pentru glaucom

Cea mai nouă metodă de tratament pentru glaucom este intervenția laser pentru glaucom, disponibilă în clinicile Dr Holhoș.

Intervenția se numește ciclofotocoagulare, este o intervenție cu riscuri minime, menită să scadă și să ajute la menținerea tensiunii intraoculare la un nivel redus. Această intervenție se realizează cu ajutorul laserului Fox 810.

Glaucomul este o afecțiune oftalmologică cauzată de creșterea presiunii intraoculare, cu afectarea nervului optic. Glaucomul este considerat, la nivel mondial, cea de-a doua cauză de orbire, după cataractă, cu mențiunea că glaucomul este ireversibil și poate duce la pierderea completă a vederii. De cele mai multe ori, pacienții nu prezintă simptome, până în stadiile mai avansate ale bolii. Primul semn este pierderea vederii periferice sau laterale. Opțiunile terapeutice include tratamentul medicamentos, cu laser sau chirurgical. Alegerea metodei adecvate trebuie făcută în funcție de pacient, de tipul și stadiul bolii. De cele mai multe ori însă, tratamentul medicamentos cu picături este cel recomandat, în lipsa unei intervenții menite strict să ajute la scăderea tensiunii intraoculare.

Intervenția se realizează sub anestezie locală, nu doare și nu necesită spitalizare. Este cu precădere indicat în tratamentul pacienților care nu răspund la medicația prescrisă sau celor care suferă de anumite alergii la aceasta.

”Ne bucurăm că putem aduce echipamente performante și efectua operații deosebite pentru pacienții noștri. Sunt foarte multe persoane care suferă din cauza diverselor afecțiuni oculare, însă putem spune cu bucurie că peste 95% din cazuri sunt rezolvabile. Suntem mândri de ce am realizat până acum, și mulțumirea pacienților noștri ne face să ne depășim în fiecare zi”.

Fă-ți o programare

Puteți face programare rapid prin formularul din dreapta, sau direct la telefon. Colegii noștri de la recepție vă pot comunica disponibilitatea și informațiile necesare programării. Completarea formularului nu reprezintă înregistrarea sau confirmarea unei programări, ci transmiterea unei cereri de programare. Veți fi contactat de către echipa noastră, pentru verificarea disponibilității medicilor și realizarea unei programări.

VEZI CABINETELE ȘI CLINICILE

Formular de programare