Oftalmologie pediatrică

Identificarea problemelor oftalmologice la copii este primul pas spre rezolvarea acestora.

Ce este tehnologia Plusoptix în oftalmologia pediatrică?

Plusoptix reprezintă cea mai avansată tehnologie de screening vizual pentru copii, dezvoltată de compania germană cu același nume. Plusoptix este un autorefractometru binocular, care permite identificarea precoce a viciilor de refracție la copii, începând cu vârsta de 6 luni.

Detectarea cât mai timpurie a unor eventuale vicii de refracție previne evoluția acestora și totodată, previne instalarea ambliopiei (ochiului leneș).

Avantajele consultului cu Plusoptix în oftalmologia pediatrică:

  • Este non-contact și non-invaziv, copilul trebuie doar să privească spre aparat
  • Este un examen oftalmologic complex: testare acuitate vizuală + măsurarea refracției oculare
  • Nu necesită picături pentru dilatarea pupilei
  • Nu necesită anestezia copilului
  • Durează foarte puțin (câteva milisecunde)
  • Permite examinarea simultană a ambilor ochi de la o distanta de aproximativ 1m
  • Oferă valori exacte pentru dioptrii, reflexul cornean, diametrul pupilar, tulburări vitreene

 

Ce presupune un consult complet în zona de oftalmologie pediatrică?

Consultul complet include consult oftalmologic de specialitate, după screening-ul inițial cu Plusoptix, dacă în urma acestuia s-au identificat probleme care necesită o analiză mai profundă. Consultul se realizează de către medicul specialist, în prezența sau cu ajutorul părintelui, dacă copilul este mic sau dacă este necooperant. Consultul se realizează cu picături pentru dilatarea pupilei, pentru o diagnosticare exactă a posibilelor afecțiuni.

 

Depistarea sistemul VTS pentru corectarea ambliopiei (”ochi leneș”)

Vision Therapy System (VTS), este cel mai performant aparat de optometrie computerizată dedicat recuperării vederii copiilor cu ambliopie. Exercițiile sunt sub forma unor jocuri video, tocmai pentru a fi distractive pentru cei mici. Tehnologia VTS ”forțează” practic ochiul afectat să facă anumite exerciții, pentru a recupera vederea. Rezultatele sunt foarte bune, în procent chiar de 100% la cei cu vârste între 3-7 ani. După această vârstă, scade eficiența acestui tratament, de aceea este esențial ca ambliopia să fie detectată cât mai devreme și început tratamentul cât se poate de repede. Sunt necesare mai multe ședințe, cu durata de 10-20 minute fiecare, în funcție de afecțiune și în funcție de starea copilului. Trebuie menționat faptul că ambliopia este o afecțiune inoperabilă și care netratată, poate duce la afectarea definitivă, pe termen lung a vederii.

 

Text revizuit medical de Dr. Teodor Holhos, Medic chirurg oftalmolog
Scris de Echipa Dr Holhos
Fă-ți o programare

Puteți face programare rapid prin formularul din dreapta, sau direct la telefon. Colegii noștri de la recepție vă pot comunica disponibilitatea și informațiile necesare programării. Completarea formularului nu reprezintă înregistrarea sau confirmarea unei programări, ci transmiterea unei cereri de programare. Veți fi contactat de către echipa noastră, pentru verificarea disponibilității medicilor și realizarea unei programări.

VEZI CABINETELE ȘI CLINICILE

Notă de informare pacienți cu privire la programarea la consult/operație

Pacientul care își anulează o programare la consult/operație, o singură dată, cu cel puțin o zi înainte de programare, are dreptul la o a doua programare realizată în aceleași condiții.
Dacă pacientul își anulează, în mod consecutiv, și cea de-a doua programare la consult și/sau operație, o nouă programare se va efectua doar dacă pacientul acceptă plata în avans (prin ordin de plată sau cash la recepție) atât pentru consult, cât și pentru operație.
Pacientul care nu se prezintă la consult/operație, nu anunță anularea programării, și nici nu răspunde la apeluri, poate solicita o a doua programare doar dacă achită consultul/operația în avans.
Pacienții care solicită programare pentru operațiile de retină sau cele laser Prk/Femtolasik/Smile Pro achită în avans 30% din contravaloarea operației. Programarea se va realiza doar după încasarea avansului. Dacă pacientul anunță cu minim 48h anterior intervenției că se află în imposibilitate obiectivă de a se prezenta, i se va restitui tot avansul achitat. Dacă pacientul nu se prezintă și nu anunță cu cel puțin 48h anterior imposibilitatea prezentării, avansul achitat se consideră a fi pierdut cu titlul de daune interese și nu se mai restituie.