Oftalmologie pediatrică

Identificarea problemelor oftalmologice la copii este primul pas spre rezolvarea acestora.

Ce este tehnologia Plusoptix în oftalmologia pediatrică?

Plusoptix reprezintă cea mai avansată tehnologie de screening vizual pentru copii, dezvoltată de compania germană cu același nume. Plusoptix este un autorefractometru binocular, care permite identificarea precoce a viciilor de refracție la copii, începând cu vârsta de 6 luni.

Detectarea cât mai timpurie a unor eventuale vicii de refracție previne evoluția acestora și totodată, previne instalarea ambliopiei (ochiului leneș).

Avantajele consultului cu Plusoptix în oftalmologia pediatrică:

  • Este non-contact și non-invaziv, copilul trebuie doar să privească spre aparat
  • Este un examen oftalmologic complex: testare acuitate vizuală + măsurarea refracției oculare
  • Nu necesită picături pentru dilatarea pupilei
  • Nu necesită anestezia copilului
  • Durează foarte puțin (câteva milisecunde)
  • Permite examinarea simultană a ambilor ochi de la o distanta de aproximativ 1m
  • Oferă valori exacte pentru dioptrii, reflexul cornean, diametrul pupilar, tulburări vitreene

 

Ce presupune un consult complet în zona de oftalmologie pediatrică?

Consultul complet include consult oftalmologic de specialitate, după screening-ul inițial cu Plusoptix, dacă în urma acestuia s-au identificat probleme care necesită o analiză mai profundă. Consultul se realizează de către medicul specialist, în prezența sau cu ajutorul părintelui, dacă copilul este mic sau dacă este necooperant. Consultul se realizează cu picături pentru dilatarea pupilei, pentru o diagnosticare exactă a posibilelor afecțiuni.

 

Depistarea sistemul VTS pentru corectarea ambliopiei (”ochi leneș”)

Vision Therapy System (VTS), este cel mai performant aparat de optometrie computerizată dedicat recuperării vederii copiilor cu ambliopie. Exercițiile sunt sub forma unor jocuri video, tocmai pentru a fi distractive pentru cei mici. Tehnologia VTS ”forțează” practic ochiul afectat să facă anumite exerciții, pentru a recupera vederea. Rezultatele sunt foarte bune, în procent chiar de 100% la cei cu vârste între 3-7 ani. După această vârstă, scade eficiența acestui tratament, de aceea este esențial ca ambliopia să fie detectată cât mai devreme și început tratamentul cât se poate de repede. Sunt necesare mai multe ședințe, cu durata de 10-20 minute fiecare, în funcție de afecțiune și în funcție de starea copilului. Trebuie menționat faptul că ambliopia este o afecțiune inoperabilă și care netratată, poate duce la afectarea definitivă, pe termen lung a vederii.

 

Text revizuit medical de Dr. Teodor Holhos, Medic chirurg oftalmolog
Scris de Echipa Dr Holhos
Fă-ți o programare

Puteți face programare rapid prin formularul din dreapta, sau direct la telefon. Colegii noștri de la recepție vă pot comunica disponibilitatea și informațiile necesare programării. Completarea formularului nu reprezintă înregistrarea sau confirmarea unei programări, ci transmiterea unei cereri de programare. Veți fi contactat de către echipa noastră, pentru verificarea disponibilității medicilor și realizarea unei programări.

VEZI CABINETELE ȘI CLINICILE

Notă de informare cu privire la consultul efectuat în Rețeaua de oftalmologie Dr. Holhos

Rețeaua de oftalmologie Dr. Holhos își rezervă dreptul de a solicita plata în avans (prin ordin de plată sau cash la recepția clinicilor din rețea) pacienților care:

– Anulează de doua ori consecutiv programările în cadrul clinicilor noastre

sau

– nu se prezintă de două ori consecutiv la programările efectuate în cadrul clinicilor noastre.

Vă mulțumim pentru înțelegere!

Formular de programare