Gonioscopie

Gonioscopia investighează unghiul iridocornean, pe unde ar trebui să se scurgă umoarea apoasă și dacă acest unghi este blocat sau închis, ridicând asfel presiunea în interiorul ochiului.

De ce este importantă investigația de gonioscopie?

În timpul testului, medicul specialist va analiza sănătatea oculară și va determina dacă există probleme ce țin de vasele de sânge, unghiul iridocornean sau probleme generate de traume oculare trecute. În acest fel se poate stabili dacă este vorba despre glaucom și se poate prescrie o schema de tratament sau prevenție.

Cum se desfășoară testul de gonioscopie?

În general, testul de gonioscopie nu este dureros și nu reprezintă un disconfort sporit pentru pacient. Medicul specialist va introduce mai întâi picături în ochi pentru o senzație de amorțire, apoi va plasa o lentilă specială direct pe ochi. Cu un fascicul de lumină, specialistul va avea posibilitatea să analizeze unghiul și să determine faptul dacă există sau nu probleme. Examinarea ambilor ochi durează doar câteva minute.

Cum te pregătești de gonioscopie?

  • Dacă porți lentile de contact, este recomandat să nu le utilizezi cu câteva ore înaintea procedurii;
  • După examen este posibil să ai vederea încețoșată (pentru câteva minute sau ore) și tocmai din acest motiv este recomandat să nu conduci în drum spre casă.
Text revizuit medical de Dr. Teodor Holhos, Medic chirurg oftalmolog
Scris de Echipa Dr Holhos
Fă-ți o programare

Puteți face programare rapid prin formularul din dreapta, sau direct la telefon. Colegii noștri de la recepție vă pot comunica disponibilitatea și informațiile necesare programării.

VEZI CABINETELE ȘI CLINICILE

Formular de programare