Biometria oculară

Biometria oculară este un examen care are drept scop măsurarea lungimii globului ocular.

Ce presupune biometria oculară?

Biometria oculară se realizează în conformitate cu două tehnici:

Biometrie cu ultrasunete – ultrasunete emise în cornee, care necesită contact cu ochiul și anestezie. Este invazivă pentru pacienți și durează mai mult timp pentru a fi efectuată.

Biometria optică IOL MASTER – utilizează lumină laser cu infraroșu, nu este invazivă pentru pacienți și nu sunt necesare picături oftalmice anestezice sau dilatante.

Biometria optică este cea mai frecvent utilizată în prezent, deoarece oferă un calcul mai precis, cu excepția cazurilor foarte specifice (cristaline afectate puternic de cataractă, foarte opace).

Tehnologia IOL MASTER utilizează camere cu infraroșu pentru a surprinde tiparele unice ale ochiului. Aceste tipare sunt apoi convertite într-un șablon, oferind rate de potrivire automate, apropiate de 100%, pentru cristalinul artificial.

Scannerele de recunoaștere funcționează iluminând irisul cu lumină infraroșie invizibilă, detectează și exclud genele, pleoapele și reflexiile speculare care de obicei blochează părți ale irisului.

Când se utilizează biometria oculară?

Această investigație este necesară pentru:

Chirurgia cataractei și a presbiopiei prin implant de cristalin (cristaline artificiale care înlocuiesc cristalinul natural opac sau îmbătrânit).

Chirurgia de corectare a defectelor de refracție (miopie, hipermetropie, astigmatism etc.) cu cristaline artificiale.

Text revizuit medical de Dr. Teodor Holhos, Medic chirurg oftalmolog
Scris de Echipa Dr Holhos
Fă-ți o programare

Puteți face programare rapid prin formularul din dreapta, sau direct la telefon. Colegii noștri de la recepție vă pot comunica disponibilitatea și informațiile necesare programării. Completarea formularului nu reprezintă înregistrarea sau confirmarea unei programări, ci transmiterea unei cereri de programare. Veți fi contactat de către echipa noastră, pentru verificarea disponibilității medicilor și realizarea unei programări.

VEZI CABINETELE ȘI CLINICILE

Formular de programare