Investigatii

Pacienții noștri au la dispoziție o gamă completă de investigații oftalmologice de specialitate, destinate diagnosticării și urmăririi evoluției anumitor afecțiuni. Echipamentele cu care sunt dotate clinicile Dr. Holhoș sunt aparate de ultimă generație, cu performanțe și capacități ridicate, pentru o imagine cât mai exactă asupra afecțiunilor și problemelor oculare.

Noul aparat de investigații Schwind MS-39 este unic în Romania, fiind capabil să realizeze investigații complexe și de detaliu asupra corneei, necesare în cazurile de chirurgie refractivă laser și în diagnosticarea precisă a keratoconusului.

Pentacam AXL Wave este un aparat multifuncțional utilizat pentru realizarea mai multor investigații asupra segmentului anterior al ochiului.

OCT este folosită pentru evaluarea polului anterior sau posterior al ochiului. Este indicată în toate cazurile de vedere neclară sau distorsionată, în funcție și de alți parametri.

Identificarea problemelor oftalmologice la copii este primul pas spre rezolvarea acestora.

Microscopia speculară este o tehnică fotografică non-invazivă care permite vizualizarea și analiza endoteliului cornean.

Aceasta se folosește pentru diagnosticarea anumitor patologii de cornee. Topografia corneană este o metodă foarte precisă care constă în realizarea unei hărți computerizate a corneei, pentru diagnosticarea afecțiunilor acesteia.

Biometria oculară este un examen care are drept scop măsurarea lungimii globului ocular.

Ecografia oculară este un test rapid, non-invaziv, utilizat în mod obișnuit în practica clinică pentru a evalua integritatea structurală și patologia ochiului.

Angiografia este o investigație utilizată în diagnosticarea și urmărirea evoluției bolilor retiniene.

Angiofluorografia este o procedură de diagnostic care utilizează o cameră specială pentru a înregistra fluxul sanguin în retină.

Cu ajutorul retinofotografiei digitale, se obțin imagini ale fundului de ochi și care aduce detalii privind rețeaua vasculară retiniană, nervul optic, structura coroidei sau starea fibrelor optice.

Pahimetria indică valoarea grosimii corneene, fiind o investigație utilizată în cazul anumitor intervenții de chirurgie refractivă corneană sau în cazurile de glaucom.

Perimetria computerizată (câmpul vizual) se utilizează cel mai frecvent în diagnosticarea glaucomului, și în completarea altor analize, în cazul cataractei, neuropatiei optice, retinopatiei pigmentare, etc.

Gonioscopia investighează unghiul iridocornean, pe unde ar trebui să se scurgă umoarea apoasă și dacă acest unghi este blocat sau închis, ridicând asfel presiunea în interiorul ochiului.

Testul Schirmer măsoară cantitatea de lacrimi secretate de glandele lacrimale.

Tonometria oculară măsoară tensiunea oculară (presiunea din interiorul ochiului), indicând creșterile anormale ale acesteia, care pot duce la scăderea acuității vizuale, în absența tratamentului.

Fă-ți o programare

Puteți face programare rapid prin formularul din dreapta, sau direct la telefon. Colegii noștri de la recepție vă pot comunica disponibilitatea și informațiile necesare programării.

VEZI CABINETELE ȘI CLINICILE

Formular de programare