Investigatii

Pacienții noștri au la dispoziție o gamă completă de investigații oftalmologice de specialitate, destinate diagnosticării și urmăririi evoluției anumitor afecțiuni. Echipamentele cu care sunt dotate clinicile Dr. Holhoș sunt aparate de ultimă generație, cu performanțe și capacități ridicate, pentru o imagine cât mai exactă asupra afecțiunilor și problemelor oculare.

Perseus este un microscop endotelial, care oferă mai multe tipuri de investigații, utilizate în diagnosticul distrofiilor corneene, bolilor degenerative și în evaluarea pre și postoperatorie a operațiilor de cataractă.

Unic în România: ArcScan Insight® 100 este un ecograf cornean care ne ajută în a lua decizii clinice și chirurgicale.

Noul OCT Optopol Revo FC este cel mai complet aparat pentru investigațiile complexe – fund de ochi și segment anterior al ochiului.

Noul aparat de investigații Schwind MS-39 este primul de acest fel din Romania, fiind capabil să realizeze investigații complexe și de detaliu asupra corneei, necesare în cazurile de chirurgie refractivă laser și în diagnosticarea precisă a keratoconusului.

Pentacam AXL Wave este un aparat multifuncțional utilizat pentru realizarea mai multor investigații asupra segmentului anterior al ochiului.

OCT este folosită pentru evaluarea polului anterior sau posterior al ochiului. Este indicată în toate cazurile de vedere neclară sau distorsionată, în funcție și de alți parametri.

Identificarea problemelor oftalmologice la copii este primul pas spre rezolvarea acestora.

Microscopia speculară este o tehnică fotografică non-invazivă care permite vizualizarea și analiza endoteliului cornean.

Aceasta se folosește pentru diagnosticarea anumitor patologii de cornee. Topografia corneană este o metodă foarte precisă care constă în realizarea unei hărți computerizate a corneei, pentru diagnosticarea afecțiunilor acesteia.

Biometria oculară este un examen care are drept scop măsurarea lungimii globului ocular.

Ecografia oculară este un test rapid, non-invaziv, utilizat în mod obișnuit în practica clinică pentru a evalua integritatea structurală și patologia ochiului.

Angiografia este o investigație utilizată în diagnosticarea și urmărirea evoluției bolilor retiniene.

Angiofluorografia este o procedură de diagnostic care utilizează o cameră specială pentru a înregistra fluxul sanguin în retină.

Imagistica digitală a retinei este o modalitate rapidă și nedureroasă prin care medicul oftalmolog poate privi în interiorul ochiului și urmări modificările aduse vederii.

Un test de pahimetrie este un test simplu, rapid, nedureros pentru a măsura grosimea corneei. Cu această măsurare, putem înțelege mai bine citirea presiunii intraoculare și putem dezvolta un plan de tratament potrivit.

Perimetria computerizată (cunoscută și sub numele de câmp vizual) testează întregul câmp al vederii periferice (laterale).

Gonioscopia este o examinare a părții din față a ochiului (camera anterioară), dintre cornee și iris.

Ochiul menține un nivel stabil de umiditate și elimină particulele străine producând lacrimi. Când ochii sunt prea uscați sau prea umezi, se poate efectua testul Schirmer.

Tonometria este un test de diagnostic care măsoară presiunea din interiorul ochiului, care se numește presiune intraoculară.

Fă-ți o programare

Puteți face programare rapid prin formularul din dreapta, sau direct la telefon. Colegii noștri de la recepție vă pot comunica disponibilitatea și informațiile necesare programării. Completarea formularului nu reprezintă înregistrarea sau confirmarea unei programări, ci transmiterea unei cereri de programare. Veți fi contactat de către echipa noastră, pentru verificarea disponibilității medicilor și realizarea unei programări.

VEZI CABINETELE ȘI CLINICILE

Notă de informare pacienți cu privire la programarea la consult/operație

Pacientul care își anulează o programare la consult/operație, o singură dată, cu cel puțin o zi înainte de programare, are dreptul la o a doua programare realizată în aceleași condiții.
Dacă pacientul își anulează, în mod consecutiv, și cea de-a doua programare la consult și/sau operație, o nouă programare se va efectua doar dacă pacientul acceptă plata în avans (prin ordin de plată sau cash la recepție) atât pentru consult, cât și pentru operație.
Pacientul care nu se prezintă la consult/operație, nu anunță anularea programării, și nici nu răspunde la apeluri, poate solicita o a doua programare doar dacă achită consultul/operația în avans.
Pacienții care solicită programare pentru operațiile de retină sau cele laser Prk/Femtolasik/Smile Pro achită în avans 30% din contravaloarea operației. Programarea se va realiza doar după încasarea avansului. Dacă pacientul anunță cu minim 48h anterior intervenției că se află în imposibilitate obiectivă de a se prezenta, i se va restitui tot avansul achitat. Dacă pacientul nu se prezintă și nu anunță cu cel puțin 48h anterior imposibilitatea prezentării, avansul achitat se consideră a fi pierdut cu titlul de daune interese și nu se mai restituie.