OCT REVO NX tomográf

Az egyik legkorszerűbb szemészeti vizsgálat, amely lehetővé teszi a korai diagnózist, a célzott kezelést és a szembetegségek széles körének megfelelő nyomon követését.

Hogyan működik az OCT szemészeti technológia?

A szemészeti OCT a klasszikus ultrahangos szkennerhez hasonlóan működik, de ultrahang helyett a készülék fényforrást használ, amely a szem szerkezeteit vizsgálja, majd rögzíti a róluk visszaverődő fényt. A képalkotás nagyon gyors (néhány másodperc), a gép infravörös fényt bocsát ki, így a vizsgálat nem okoz kellemetlenséget. Általában egy ilyen vizsgálathoz Önt egy szemlencse elé helyezik, és azt tanácsolják, hogy néhány másodpercig pislogás és szemmozgás nélkül rögzítsen egy fénypontot a gép belsejében. Ez idő alatt a gép képet rögzít, amelyet automatikusan és gyorsan feldolgoz, így Ön azonnal élvezheti az eredményt. A vizsgálat nem igényel érzéstelenítést, és teljesen fájdalommentes. A jó képfelbontás érdekében gyakran szükséges olyan cseppek beadása, amelyek kitágítják a pupilláit.

Milyen helyzetekben ajánlott az OCT szemészeti vizsgálat?

A retinális OCT (retinális tomográfia) a makula (a retina központi területe, ahol a kép kialakul) feltárásának fő módszere, és olyan fontos szemészeti betegségek diagnosztizálására és követésére használják, mint:

 • korral összefüggő makuladegeneráció;
 • különböző okokból (diabéteszes, poszttraumás, műtét utáni, retina érbetegségből vagy centrális szerózus chorioretinitisből eredő makulaödéma);
 • hártyák a retina felszínén (érrendszeri, gyulladásos vagy hegesedő).

Mindezen helyzetekben az OCT lehetővé teszi a kezelésre adott válasz nyomon követését olyan paraméterek nagy pontosságú mérésével, mint például a retina centrális vastagsága.

A SOCT angiográfiás modul segítségével lehetővé teszi a retina mikroérrendszerének szemléltetését. Ez egy nem invazív, festékmentes technika, amely tiszta képet ad a retina vérkeringéséről.

Az OCT szemészet mostantól megkönnyíti a zöldhályog korai diagnózisát és a zöldhályog progressziójának értékelését a látóideg OCT (látóideg-tomográfia) segítségével.

Milyen értékek határozhatók meg az OCT szemészeti vizsgálat során?

A készülék a pupillában lévő idegrostréteg vastagságát méri, ami a glaukómás károsodást mutató fő tényező. A vizsgálat lehetővé teszi a kapott értékek összehasonlítását a két szem között és két külön vizsgálat között is, így segít az orvosnak a zöldhályog diagnosztizálásában még a látótérelváltozások megjelenése előtt vagy magas szemnyomás hiányában is.

Végül, de nem utolsósorban az elülső pólus OCT-t egyre gyakrabban alkalmazzák a szűk szemzugú zöldhályog kezelésében, mivel képes kiemelni az elülső kamrai szög részleteit, valamint a szaruhártya képalkotásában is – retrakciós műtét vagy szaruhártya-átültetés után.

A topográfiai modul segítségével lehetővé teszi a keratoconus korai felismerését. Részletes térképet nyújt a szaruhártya görbületéről.

Lehetővé teszi a szem tengelyhosszának mérését, amely a pontos biometriához szükséges, amikor lencsecseréről van szó.

EGYEZTESSEN IDŐPONTOT

Időpontot gyorsan foglalhat a jobb oldali űrlap segítségével, vagy telefonon keresztül. A recepción dolgozó kollégáink szívesen tájékoztatják Önt a szabad időpontokról és a szükséges információkról. Az űrlap kitöltése nem időpont egyeztetés vagy időpont megerősítés, hanem időpontigénylés. Csapatunk felveszi Önnel a kapcsolatot, hogy ellenőrizze az orvosok elérhetőségét és időpontot egyeztessen.

A rendelők és klinikákelhelyezkedése

Tájékoztató a Dr. Holhos szemészeti szakrendelő hálózatban végzett konzultációról

A Dr. Holhos szemészeti szakrendelő hálózat fenntartja a jogot, hogy előzetes fizetést kérjen (átutalással vagy készpénzzel a hálózat klinikáinak recepcióján) azoktól a betegektől, akik:

– Két egymást követő időpontot lemondanak a klinikáinkon

vagy

– két egymást követő alkalommal nem jelennek meg az egyeztetett időpontokon klinikánkon.

Megértésüket köszönjük!


  Szeretne megválni a szemüvegétől?
  Fénytörési rendellenesség
  Amennyiben vizsgálatai nem javasolják a SMILE Pro műtétet, beleegyezik, hogy a kínálatunkból - PRK, FemtoLASIK, SMILE, Presbyond, multifokális műlencseimplantátum -
  egy másik műtétet javasoljunk?
  Szenved-e egyéb szembetegségben? Diabéteszes retinopátia, glaukóma, nystagmus (szemtekerezgés), amblyopia (lusta szem), stb?

  Szenved-e krónikus betegségekben - magas vérnyomás, cukorbetegség stb.