Szaruhártya-vizsgálatok az OCT MS-39 készülékkel

Az új MS-39 készülék egyedülálló Romániában, amely képes a lézeres refraktív sebészethez és a keratoconus pontos diagnózisához szükséges összetett és részletes szaruhártya-vizsgálatok elvégzésére.

Mit kell tudni az MS-39-ről

Az MS-39 egy nagy teljesítményű OCT és topográf, amely kiemelkedő szintű szaruhártya részletességet és elemzést biztosít. A HD-felvételek több részletet és kiváló felbontást biztosítanak, és a legapróbb részletekig feltárják a szaruhártya szerkezetét.

Így e multidiszciplináris gép segítségével a lehető legjobb kezelési döntéseket hozhatjuk meg, és kizárhatunk bizonyos diagnózisokat. Elsősorban refraktív műtétek, keratoconus gyanúja, zöldhályog, lencseimplantáció vagy akár száraz szem szindróma esetén alkalmazzák.

Az MS-39 készülékkel a hám- és a sztrómaszövet egymástól elkülönítve vizsgálható – ez különösen hasznos a transzepithelialis kezelések előtt, illetve a keratoconus szűrése vagy a lencse posztoperatív kiértékelése során. A nagy felbontású metszetek lehetővé teszik a szaruhártya homályok mélységének pontosabb elemzését és a szaruhártya felszíni rendellenességek értékelését is.

A szaruhártya nagy felbontású keresztmetszeti képein kívül az MS-39 az iridocornealis szög, az írisz és a lencse képalkotó részleteit is biztosítja. Ez lehetővé teszi az egyénre szabott, megalapozott diagnózist, és még biztonságosabbá teszi a lézeres kezelést.

Az MS-39 készülék előnyei

 • A szem teljes elülső szegmenséről rendkívül nagy, akár 16 milliméteres átmérőjű keresztmetszeti képek jeleníthetők meg.
 • A szaruhártya szerkezetének rendkívül részletes mérése minden rétegében.
 • Nagy pontosságú információk a pachymetriáról és az elevációról, a görbületről és a dioptriás erősségről, mindegyik az elülső és a hátsó szaruhártya felszínéhez viszonyítva.
 • Magasabb fokú diagnosztikai bizonyosság a mélyreható háminformációknak köszönhetően
 • A hámtérkép rendkívül pontos ábrázolása, 3,6 mikrométeres felbontással a spektrális tartományú technológiának köszönhetően.
 • Kiváló képminőség a szem elülső szegmentumának 16 milliméter átmérőig terjedő szakaszán
 • Az MS-39 lehetővé teszi a szaruhártya rendkívül részletes áttekintését, beleértve a szaruhártya-aberrációkat is.
 • Keratoconus szűrés – fontos adatokat szolgáltat a szaruhártyáról, és hozzájárulhat a műtétet megelőzően az ectatia-val kapcsolatos esetleges szövődmények elkerüléséhez.
 • A sugárkövetési technológián alapuló intraokuláris lencse számítási modul kiválóan alkalmas kezelt vagy kezeletlen szemek refrakciós kezelésének tervezéséhez.
 • Az intraokuláris gyűrűk elhelyezése pontosan megtervezhető a pachymetriatérképek és a szaruhártya-emelkedési profil segítségével.
 • A glaukóma diagnózisában és nyomon követésében használt glaukómaszűrés
 • Az integrált funkció a pupillaátmérőt a meghatározott megvilágítási körülményektől függően dinamikusan vagy statikusan rögzíti. A pontos pupillaközéppont és pupillaátmérő adatok elengedhetetlenek a legtöbb refraktív kezelés tervezéséhez és elvégzéséhez.
 • Lencse biometria – A lencse vastagsága és a szemlencse pozíciója pontosan meghatározható az IOL-számítások finomításának támogatása érdekében.
 • „Száraz szem” elemzés – A Placido technológia lehetővé teszi a könnyfilm állapotának elemzését. Ez az információ támogatja a „száraz szem” tüneteinek diagnózisát.
EGYEZTESSEN IDŐPONTOT

Időpontot gyorsan foglalhat a jobb oldali űrlap segítségével, vagy telefonon keresztül. A recepción dolgozó kollégáink szívesen tájékoztatják Önt a szabad időpontokról és a szükséges információkról. Az űrlap kitöltése nem időpont egyeztetés vagy időpont megerősítés, hanem időpontigénylés. Csapatunk felveszi Önnel a kapcsolatot, hogy ellenőrizze az orvosok elérhetőségét és időpontot egyeztessen.

A rendelők és klinikákelhelyezkedése

Betegtájékoztató a konzultációra/műtétre történő időpont-egyeztetéshez

Az a páciens, aki a konzultációra/műtétre szóló időpontot egyszer, legalább egy nappal az időpont előtt lemondja, ugyanolyan feltételek mellett jogosult egy második időpontra.
Ha a páciens a második alkalommal is lemondja a konzultáció és/vagy műtét időpontját, új időpontot csak akkor kap, ha elfogadja az előzetes fizetést (fizetési megbízással vagy készpénzzel a recepción) úgy a konzultációra, mint a műtétre vonatkozóan.
Az a beteg, aki nem jelenik meg a konzultáción/műtéten, nem mondja le az időpontot, és nem válaszol a hívásokra, csak akkor kérhet második időpontot, ha a konzultációért/műtétért előre fizet.
A Prk/Femtolasik/Smile Pro retina- vagy lézeres műtétre időpontot kérő páciensek a műtét költségének 30%-át előre fizetik. Az időpontot csak az előleg átvétele után egyeztetjük. Ha a páciens a műtét előtt legalább 48 órával jelzi, hogy objektív okokból nem tud megjelenni, a teljes előleget visszafizetjük. Ha a páciens nem jelenik meg, és nem jelzi legalább 48 órával korábban, hogy nem tud megjelenni, a befizetett előleg kártérítés címén elveszettnek minősül, és nem térítjük vissza.


  Szeretne megválni a szemüvegétől?
  Fénytörési rendellenesség
  Amennyiben vizsgálatai nem javasolják a SMILE Pro műtétet, beleegyezik, hogy a kínálatunkból - PRK, FemtoLASIK, SMILE, Presbyond, multifokális műlencseimplantátum -
  egy másik műtétet javasoljunk?
  Szenved-e egyéb szembetegségben? Diabéteszes retinopátia, glaukóma, nystagmus (szemtekerezgés), amblyopia (lusta szem), stb?

  Szenved-e krónikus betegségekben - magas vérnyomás, cukorbetegség stb.