Investigații corneene cu aparatul OCT MS-39

Noul aparat de investigații MS-39 este capabil să realizeze investigații complexe și de detaliu asupra corneei, necesare în cazurile de chirurgie refractivă laser și în diagnosticarea precisă a keratoconusului.

Ce trebuie să știi despre MS-39

MS-39 este un OCT și topograf de înaltă performanță, care oferă un nivel superior de detaliu și analiză a corneei. Imaginile HD oferă mai multe detalii, o rezoluție excelentă și dezvăluie structura corneei până la ultimul detaliu.

Putem astfel lua cele mai bune decizii posibile de tratament, și putem exclude anumite diagnostice, cu ajutorul acestui aparat multidisciplinar. Este utilizat cu precădere în cazurile de chirurgie refractivă, în cazurile de suspiciune de keratoconus, în glaucom, implant de cristalin și inclusiv în sindromul de ochi uscat.

Cu MS-39, țesutul epitelial și stromal pot fi examinate separat unul de celălalt – deosebit de util înaintea tratamentelor transepiteliale sau în timpul screening-ului keratoconusului sau evaluării postoperatorii a lenticulului. Secțiunile de înaltă rezoluție permit, de asemenea, o analiză mai precisă a extinderii în profunzime a opacităților corneene și evaluarea anomaliilor de pe suprafața corneei.

În plus față de imaginile în secțiune transversală de înaltă rezoluție ale corneei, MS-39 oferă și detalii imagistice ale unghiului iridocornean, irisului și lentilei. Acest lucru permite un diagnostic bine fundamentat, care este personalizat individual pentru pacient și face tratamentul cu laser și mai sigur.

Beneficiile aparatului MS-39

 • Imaginile în secțiune transversală cu un diametru extrem de mare de maximum 16 milimetri pot fi afișate pentru întregul segment anterior al ochiului.
 • Măsurare deosebit de detaliată a structurii corneei în toate straturile sale
 • Informații de înaltă precizie despre pahimetrie și elevație, curbură și putere dioptrică, fiecare în raport cu suprafața corneei anterioare și posterioare
 • Certitudine diagnostică mai mare datorită informațiilor aprofundate despre epiteliu
 • Reprezentare deosebit de precisă a hărții epiteliale, cu o rezoluție de 3,6 micrometri datorită tehnologiei domeniului spectral
 • Calitate excelentă a imaginii pentru segmentul anterior al ochiului cu un diametru de până la 16 milimetri
 • MS-39 permite o imagine de ansamblu deosebit de detaliată a corneei, inclusiv aberațiile corneene.
 • Screening pentru keratoconus – oferă date importante asupra corneei și poate aduce o contribuție preoperatorie la evitarea posibilelor complicații asociate cu ectazia.
 • Modulul de calcul pentru lentilele intraoculare, bazat pe tehnologia de urmărire a razelor, este excelent pentru planificarea tratamentului ochilor tratați sau netratați cu refracție.
 • Plasarea inelelor intrastromale poate fi planificată exact cu ajutorul hărților de pahimetrie și a unui profil de elevație a corneei.
 • Screening pentru glaucom utilizat în diagnosticarea și monitorizarea glaucomului
 • Funcția integrată captează diametrul pupilei în mod dinamic sau static, în funcție de condițiile de iluminare definite. Datele precise privind centrul și diametrul pupilei sunt esențiale pentru planificarea și efectuarea celor mai multe tratamente de refracție.
 • Biometria lentilelor – Grosimea cristalinului și poziția acestuia în ochi pot fi determinate cu precizie pentru a sprijini rafinarea calculului IOL
 • Analize „ochi uscat” – Tehnologia Placido permite analiza stării filmului lacrimal. Aceste informații oferă sprijin la diagnosticarea simptomelor de „ochi uscat”.
Fă-ți o programare

Puteți face programare rapid prin formularul din dreapta, sau direct la telefon. Colegii noștri de la recepție vă pot comunica disponibilitatea și informațiile necesare programării. Completarea formularului nu reprezintă înregistrarea sau confirmarea unei programări, ci transmiterea unei cereri de programare. Veți fi contactat de către echipa noastră, pentru verificarea disponibilității medicilor și realizarea unei programări.

VEZI CABINETELE ȘI CLINICILE

Notă de informare pacienți cu privire la programarea la consult/operație

Pacientul care își anulează o programare la consult/operație, o singură dată, cu cel puțin o zi înainte de programare, are dreptul la o a doua programare realizată în aceleași condiții.
Dacă pacientul își anulează, în mod consecutiv, și cea de-a doua programare la consult și/sau operație, o nouă programare se va efectua doar dacă pacientul acceptă plata în avans (prin ordin de plată sau cash la recepție) atât pentru consult, cât și pentru operație.
Pacientul care nu se prezintă la consult/operație, nu anunță anularea programării, și nici nu răspunde la apeluri, poate solicita o a doua programare doar dacă achită consultul/operația în avans.
Pacienții care solicită programare pentru operațiile de retină sau cele laser Prk/Femtolasik/Smile Pro achită în avans 30% din contravaloarea operației. Programarea se va realiza doar după încasarea avansului. Dacă pacientul anunță cu minim 48h anterior intervenției că se află în imposibilitate obiectivă de a se prezenta, i se va restitui tot avansul achitat. Dacă pacientul nu se prezintă și nu anunță cu cel puțin 48h anterior imposibilitatea prezentării, avansul achitat se consideră a fi pierdut cu titlul de daune interese și nu se mai restituie.