Chirurgia lenticulară, a treia generație de chirurgie refractivă laser

Generația I – PRK
Generația II – FemtoLASIK
Generația III – Chirurgie lenticulară

Chirurgia refractivă laser a evoluat foarte mult în ultimii ani, tehnologia din spate fiind tot mai performantă, de la o generație la alta. Primul laser refractiv, dezvoltat în anii 80, cu tehnologia PRK, prima generație laser, a reușit să spargă o barieră tehnologică și să ofere pentru prima dată pacienților cu dioptrii, șansa la o vedere fără ochelari. Aproape 30 de ani mai târziu a apărut a doua generație de laser refractiv, LASIK, care permitea restaurarea vederii cu un minim de disconfort, și acoperind și dioptriile cu plus. Varianta și mai recentă a acestei tehnologii permite realizarea inciziei cu un femtolaser, fiind denumită FemtoLASIK. Are o mai mare precizie și este mai rapidă. Remodelarea corneei se realizează însă tot cu laserul utilizat și în chirurgia PRK.

Cea de-a treia generație laser, și cea mai performantă, mai recentă, este chirurgia lenticulară, practic o tehnologie complet nouă, care efectuează o lenticulă în cornee, iar prin îndepărtarea lenticulei se modifică forma corneei, corectând eroarea de refracție.

Cele 3 generații laser implică tehnologii diferite, aparate și echipamente diferite, și abordări medicale diferite. Acestea se pot recomanda anumitor cazuri, doar după efectuarea unor investigații complete și foarte specifice.

Investigațiile necesare în fiecare dintre cazuri sunt esențiale, acestea făcând de multe ori diferența între o posibilă complicație și un caz de succes.

Un exemplu în acest sens, ar fi suita de investigații corneene, realizate cu 3 aparate diferite, fiecare dedicat unui segment al corneei. Dintre acestea, se remarcă aparatul multifuncțional MS-39, un OCT și topograf de înaltă performanță, care oferă un nivel superior de detaliu și analiză a corneei. Imaginile HD oferă mai multe detalii, o rezoluție excelentă și dezvăluie structura corneei până la ultimul detaliu. Investigațiile cu MS-39 ne permit să diagnosticăm inclusiv keratoconus incipient, și astfel să evităm posibile complicații care ar putea apărea în cazul operației laser.

La polul opus al erorilor de refracție stă presbiopia, care nu este un viciu de refracție cum este miopia sau hipermetropia. Presbiopia apare odată cu înaintarea în vârstă, de obicei după 40 ani, și se manifestă prin vedere neclară în special la apropiere, deoarece cristalinul își pierde din elasticitate și totodată din puterea de acomodație. În clinicile Dr. Holhoș realizăm inclusiv operații laser pentru presbiopie, care presupun un tratament personalizat pentru fiecare ochi în parte, minim invaziv, prin care se modifică puterea de refracție a corneei, diferențiat la cei doi ochi. Operația durează câteva minute și se face la ambii ochi în aceeași ședință, cu anestezie locală.

Fă-ți o programare

Puteți face programare rapid prin formularul din dreapta, sau direct la telefon. Colegii noștri de la recepție vă pot comunica disponibilitatea și informațiile necesare programării. Completarea formularului nu reprezintă înregistrarea sau confirmarea unei programări, ci transmiterea unei cereri de programare. Veți fi contactat de către echipa noastră, pentru verificarea disponibilității medicilor și realizarea unei programări.

VEZI CABINETELE ȘI CLINICILE

Notă de informare pacienți cu privire la programarea la consult/operație

Pacientul care își anulează o programare la consult/operație, o singură dată, cu cel puțin o zi înainte de programare, are dreptul la o a doua programare realizată în aceleași condiții.
Dacă pacientul își anulează, în mod consecutiv, și cea de-a doua programare la consult și/sau operație, o nouă programare se va efectua doar dacă pacientul acceptă plata în avans (prin ordin de plată sau cash la recepție) atât pentru consult, cât și pentru operație.
Pacientul care nu se prezintă la consult/operație, nu anunță anularea programării, și nici nu răspunde la apeluri, poate solicita o a doua programare doar dacă achită consultul/operația în avans.
Pacienții care solicită programare pentru operațiile de retină sau cele laser Prk/Femtolasik/Smile Pro achită în avans 30% din contravaloarea operației. Programarea se va realiza doar după încasarea avansului. Dacă pacientul anunță cu minim 48h anterior intervenției că se află în imposibilitate obiectivă de a se prezenta, i se va restitui tot avansul achitat. Dacă pacientul nu se prezintă și nu anunță cu cel puțin 48h anterior imposibilitatea prezentării, avansul achitat se consideră a fi pierdut cu titlul de daune interese și nu se mai restituie.