Cele mai frecvente întrebări de la pacienții noștri, privind operațiile cu laser

La consultul pre operator și în timpul investigațiilor, pacienții ne întreaba o multitudine de întrebări legate de operația laser. Mai jos am facut un top al celor mai frecvente.

Este dureroasă operația cu laser?

Nu, operația cu laser este o procedură rapidă și nedureroasă.

Marea majoritate a tratamentelor de chirurgie cu laser în clinicile noastre sunt proceduri PRK și SMILE. În timp ce pacienții pot simți o ușoară presiune în ochi în timpul procedurii, aceasta nu este dureroasă. Este obișnuit să apară și un oarecare disconfort sau iritație în timpul celor 24 de ore după tratament, dar acest lucru este de obicei ameliorat cu ajutorul picăturilor. Operația SMILE PRO oferă cel mai ridicat grad de confort post operator, precum și cel mai scurt timp de operație, de aprox 7 secunde.

Aș putea să orbesc de la operația cu laser a ochilor?

Riscul de a suferi orice pierdere a vederii ca urmare a operației cu laser a ochilor este extrem de scăzut.

Din punct de vedere tehnic, chirurgia cu laser prezintă un risc extrem de mic de orbire, mai mic decât riscul asociat cu purtarea lentilelor de contact lunare timp de un an. În ciuda faptului că un astfel de eveniment este extrem de puțin probabil, este important să fim conștienți de toate riscurile și efectele secundare asociate cu chirurgia cu laser a ochilor.

Când mă pot întoarce la muncă după operația de eliminare a dioptriilor cu laser?

Majoritatea pacienților care au trecut prin operația laser de eliminare a dioptriilor se pot întoarce la muncă în primele zile după operație. La SMILE PRO se poate chiar și din a doua zi pentru mulți dintre pacienți, cu condiția respectării indicațiilor post operatorii și a tratamentului.

Cât costă operația cu laser a ochilor?

Chirurgia cu laser a devenit din ce în ce mai accesibilă în ultimii ani, datorită progreselor în tehnologie și expertiză. Totuși, cele mai noi tehnici au un preț mai ridicat. Noi afișăm toate prețurile pe site, pentru un maxim de transparență față de pacienții noștri.

De asemenea, oferim finanțare prin creditul Pacient de la Banca Transilvania, în urma unui parteneriat încheiat cu aceștia.

De ce sunt operațiile laser așa scumpe?

Prețurile pe care le practicăm au la bază costurile de operare și achiziție ale echipamentelor, precum și expertiza echipei și a medicului. Întotdeauna am făcut tot posibilul să oferim prețuri competitive, și am ținut cont de prețurile practicate în piață.

Cât durează procedura?

Procedurile de chirurgie cu laser durează câteva minute.

În funcție de tipul de operație, aceasta poate fi finalizată între 5 și 15 minute. De fapt, laserul în sine este activ doar pentru câteva secunde – 7 secunde la Smile Pro! Cea mai mare parte a timpului va fi folosită în pregătirea pentru intervenția chirurgicală.

Este recomandată operația în cazul meu?

Aproape sigur. Un anume tip de operație poate fi recomandat în fiecare caz. Vârsta, dioptriile și celelalte măsurători ne vor indica tipul de operație recomandat în cazul dvs. Dacă operația laser nu este recomandată în cazul dvs, se vor recomanda alte metode chirurgicale.

Cât durează de la programare și până la operație?

Procesul nostru de investigații presupune efectuarea unui număr mare de măsurători care ne ajută să ne asigurăm că operația este cât mai sigură și eficientă posibil. În clinicile noastre se realizează investigații care determină ce tip de operație se poate face în fiecare caz. Aceste investigații includ topografia corneană, harta epitelială cu MS 39, numărătoare celule endoteliale, OCT, pahimetrie, etc.

Investigațiile se realizează de obicei la primul consult, iar atunci se va face și programarea pentru operație la o dată viitoare. În funcție de disponibilitatea medicului și de numărul programărilor, operația se va putea realiza peste câteva zile sau la o dată ulterioară.

Fă-ți o programare

Puteți face programare rapid prin formularul din dreapta, sau direct la telefon. Colegii noștri de la recepție vă pot comunica disponibilitatea și informațiile necesare programării. Completarea formularului nu reprezintă înregistrarea sau confirmarea unei programări, ci transmiterea unei cereri de programare. Veți fi contactat de către echipa noastră, pentru verificarea disponibilității medicilor și realizarea unei programări.

VEZI CABINETELE ȘI CLINICILE

Notă de informare cu privire la consultul efectuat în Rețeaua de oftalmologie Dr. Holhos

Rețeaua de oftalmologie Dr. Holhos își rezervă dreptul de a solicita plata în avans (prin ordin de plată sau cash la recepția clinicilor din rețea) pacienților care:

– Anulează de doua ori consecutiv programările în cadrul clinicilor noastre

sau

– nu se prezintă de două ori consecutiv la programările efectuate în cadrul clinicilor noastre.

Vă mulțumim pentru înțelegere!