Cataractă secundară

Cataracta secundară este reprezentată de opacifierea capsulei posterioare a cristalinului care apare după chirurgia extra capsulară a cataractei.

Cum se trateaza cataracta secundara?

Tratamentul pentru cataracta secundara constă în capsulotomie laser YAG de regulă iar în mod excepțional (fibrozare masivă a capsulei restante) chirurgical, cu restabilirea spectaculoasă a vederii.

În tratamentul chirurgical se utilizează tehnica facoemulsificării – extracția cristalinului cu ultrasunete – o intervenție cu un înalt grad de siguranță. Intervenția este de scurtă durată (5-10 minute) și se desfășoară ambulatoriu, sub anestezie locală. Această tehnică presupune realizarea unei incizii mici și extracția nucleului după fragmentarea sa cu ajutorul ultrasunetelor. Avantajul metodei constă în rapida vindecare a plăgii operatorii care nu necesită sutură, cu o excelentă restabilire a funcției vizuale și o rată scăzută a complicațiilor postoperatorii. Operația se încheie cu administrarea sub conjunctivală de antibiotic și antiinflamator steroidian și aplicarea unui pansament ocular. La scurt timp după intervenție pacientul poate pleca acasă, fără a avea niște restricții deosebite.

Fă-ți o programare

Puteți face programare rapid prin formularul din dreapta, sau direct la telefon. Colegii noștri de la recepție vă pot comunica disponibilitatea și informațiile necesare programării.

VEZI CABINETELE ȘI CLINICILE

Formular de programare